”Υδροναύτες στα θρανία”

DSCF3204

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 επισκέφθηκαν το σχολείο μας τα μέλη της Μ.Κ.Ο ”Υδροναύτες” του Παραρτήματος Ν.Ηλείας, Νεκτάριος Λιάβας και Νίκος Πυρομάλλης στο πλαίσιο του προγράμματος ”Υδροναύτες στα θρανία” και ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με τις δράσεις της οργάνωσης και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να συνεργαστούν μαζί τους.

8

 

Αρχικά μίλησε ο Νεκτάριος Λιάβας-συντονιστής του Παραρτήματος Ν.Ηλείας παρουσιάζοντας τους στόχους της οργάνωσης και τις πρόσφατες δραστηριότητές τους. Στη συνέχεια, ο Νίκος Πυρομάλλης-Περιβαντολόγος και υπεύθυνος του επιστημονικού τμήματος του Παραρτήματος Ηλείας, μίλησε στους μαθητές για το φυσικό περιβάλλον, τη ρύπανση και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη λάθος διαχείρισή του.

Η επίσκεψη αυτή των υδροναυτών αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας του σχολείου μας με αυτή  την οργάνωση. Η πρώτη  γνωριμία έγινε το Φεβρουάριο του 2013, όταν παρουσἰασαν οι μαθητές μας μαζί με τον Νίκο Πυρομάλλη, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου,  την λιμνοθάλασσα Κοτυχίου που είναι ένας  πολύ σημαντικός για την περιοχή μας υγρότοπος.

 

Παρόμοιες επισκέψεις και ενημερώσεις  έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία του Ν. Ηλείας με στόχο την γνωριμία με την οργάνωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά από την προστασία του υδάτινου πλούτου της χώρας μας και όχι μόνο.

 

Μερικοί από τους  μαθητές, στο τέλος της ενημέρωσης,  δοκίμασαν και τον καταδυτικό εξοπλισμό που είχαν φέρει τα μέλη των Υδροναυτών.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Υδροναύτες, ιδρύθηκε το 2010 από μια ομάδα ανθρώπων που επί σειρά ετών πραγματοποιούσε έναν μεγάλο αριθμό περιβαλλοντικών δράσεων σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια που προκάλεσαν ιδιαίτερα μεγάλη αίσθηση καθώς αυτές επικεντρώνονται στον βυθό των θαλασσών και λιμνών.

Oι δραστηριότητές τους πραγματοποιούνται με ιδία μέσα, και περιλαμβάνουν:

•    Οικολογικές δράσεις

•    Ομιλίες και σεμινάρια

•    Ηλεκτρονικές και έντυπες εκδόσεις

•    Έρευνες και μελέτες

•    Ραδιοφωνικές εκπομπές

•    Επιμορφωτικές εκδηλώσεις

•    Αρθρογραφία

•    Οπτικοακουστικές επιμορφωτικές παραγωγές

•    Εκδηλώσεις και δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα

Η συμπλήρωση ενός έτους από τη σύσταση της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ» συνέπεσε με μια εξαιρετική επιβράβευση των προσπαθειών και την αναγνώριση του εθελοντικού έργου που προσέφεραν ακούραστα τα μέλη της, στις πολυάριθμες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας χρόνος λειτουργίας της οργάνωσης.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, στο μέγαρο της παλαιάς βουλής, η οργάνωση  βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στα πλαίσια του αθλοθετημένου διαγωνισμού «Νησίδες Ποιότητας» που διοργανώνεται ανά διετία από την «Κίνηση Πολιτών για μια Aνοικτή Kοινωνία» και το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού», φορείς από τους οποίους είχε λάβει πρόσκληση συμμετοχής.

Πηγή:  Ιστοσελίδα Μ.Κ.Ο « Υδροναύτες»  http://ydronaftes.gr/el/index.php

Φωτογραφίες από την επίσκεψη αυτή υπάρχουν στη Συλλογή φωτογραφιών του σχολείου μας

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/631

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση