Πρόγραμμα ενδοσχολικών εξετάσεων και ύλης σχολ. έτος 2022-23

Το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων:Λήψη αρχείου

Η εξεταστέα ύλη:Λήψη αρχείου

Ο Τρόπος διατύπωσης των θεμάτων:Λήψη αρχείου

και τα αντίστοιχα ΦΕΚΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

To Γενικό Λύκειο Αμπελακίων στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ημέρα της Ευρώπης 2023 – Έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων: Δεξιότητες για εσένα»

Το Γενικό Λύκειο Αμπελακίων, ως συνέχεια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)» την προηγούμενη σχολική χρονιά,  ανταποκρίθηκε με επιτυχία φέτος στην πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Ωδείο Αθηνών, την «Ημέρα της Ευρώπης» που είναι η 9η Μαϊου. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Ημέρα της Ευρώπης 2023 – Έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων: Δεξιότητες για εσένα».

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συνομίλησαν με τον κεντρικό ομιλητή, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, για τις Δεξιότητες (Skills) με τις οποίες θα πρέπει να εφοδιαστούν οι νέοι από Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια, Ιδρύματα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Πανεπιστήμια και start-up (νεοφυείς) επιχειρήσεις. Οι Δεξιότητες χρειάζονται σε διάφορους τομείς αλλά κυρίως θα πρέπει να κατευθυνθούν στο πλαίσιο της παραδοχής έτσι όπως τη διατύπωσε ο κ. Σχοινάς: «Το μέλλον θα είναι πράσινο και ψηφιακό. Η πρόσβαση όλων των Ευρωπαίων στην κατάρτιση και στις δεξιότητες πρέπει να καταστεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων. Σήμερα αρχίζει η επανάσταση δεξιοτήτων που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Επενδύουμε πρωτοφανείς πόρους σε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε: Το ανθρώπινο δυναμικό της Ευρώπης».

Χαιρετισμό απηύθυνε στους συμμετέχοντες, σε ζωντανή μετάδοση από την κεντρική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινερ. Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, υπενθύμισε επίσης ότι η Ενωμένη Ευρώπη πρέπει να κληθεί να υπηρετήσει πιστά την αποστολή της για μια ανάπτυξη πράσινη, ψηφιακή και δίκαιη.

Ακολούθησαν συζητήσεις με εκπροσώπους ευρωπαϊκών και εθνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δεξιοτήτων σε επίπεδο Σπουδών, Εργασίας και Επιχειρηματικότητας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες έλαβαν ενημερωτικό υλικό από τα ειδικά διαμορφωμένα Περίπτερα των Πρεσβειών από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), σε θέματα δεξιοτήτων καθώς και για την προοπτική σπουδών στο εξωτερικό.

IMG 20230509 183910 894 foto 3

foto 2 foto 1

Πρόσκληση στην εκδήλωση ενημέρωσης

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 19/12/2022 στις 05.00 μ.μ. στην εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Συμβουλευτική Υποστήριξη σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού». Ομιλήτρια θα είναι η Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πειραιά

                                                                 Δρ Δήμητρα Βαρνακιώτη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Θα παρευρεθεί επίσης και εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών/τριών του Δήμου Σαλαμίνας με σύντομη ενημέρωση προς τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας.

Χριστουγεννιάτικες ευχές από το σχολείο μας

δεντρο 2022

5-12-2022: Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας αλλά και, επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτεί ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Σαλαμίνας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Οι μαθητές/τριες της Α’ λυκείου και τα άτομα του Συλλόγου, περπάτησαν μαζί στην παραλία του Καματερού, στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του γραφείου μας, έφτιαξαν και ζωγράφησαν ρόδια από πηλό και τέλος μοιράστηκαν το δεκατιανό τους στη διάρκεια ενός αξέχαστου δίωρου.

Η δράση υλοποιήθηκε μετά από πρόταση της εκπαιδευτικού του σχολείου μας κας. Ραπαντζίκου Αγγελικής-Φυσικής Αγωγής, ενώ συμμετείχε ένθερμα ο Σύλλογος διδασκόντων.
Εις το επανιδείν!

1              4             5        2

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2023

Τα  συνημμένα αρχεία είναι https://blogs.sch.gr/lykamion/files/2022/12/ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ-ΓΕΛ-2023-ΤΕΛΙΚΟ-με-ΑΔΑ1.pdfσχετικά με την υποβολή Αίτησης Δήλωσης των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2023.

Η προθεσμία υποβολής είναι από Τρίτη 29-11-2022 ως και  Δευτέρα 12-12-2022.

Μέσα σε αυτήν την προθεσμία,  οι Αιτήσεις υποβάλλονται και καταχωρίζονται οριστικά.Λήψη αρχείου

https://blogs.sch.gr/lykamion/files/2022/12/ΠΙΝΑΚΑΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΓΕΛ-20231.docxhttps://blogs.sch.gr/lykamion/files/2022/12/ΑΡΧΕΙΟ-ΟΔΗΓΙΕΣ-Α-Δ-ΓΕΛ-20232-2.doc

https://blogs.sch.gr/lykamion/files/2022/12/Α-Δ-ΓΕΛ-1-σελίδα-για-υποβολή-20232-2.doc

https://blogs.sch.gr/lykamion/files/2022/12/ΑΡΧΕΙΟ-ΟΔΗΓΙΕΣ-Α-Δ-ΓΕΛ-20232-3.doc

https://blogs.sch.gr/lykamion/files/2022/12/Α-Δ-ΓΕΛ-για-3-ΜΟΥΣΙΚΑ-ΓΕΛ-1-σελίδα-για-υποβολή-20231-2.doc

https://blogs.sch.gr/lykamion/files/2022/12/ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΙΚΑ-ΟΡΓΑΝΑ-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-20231-2.doc

https://blogs.sch.gr/lykamion/files/2022/12/ΠΙΝΑΚΑΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΓΕΛ-20231-1.docx

15-11-2022: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου το σχολείο μας επισκέφτηκε το  Ολυμπιακό Μουσείο, ένα σύγχρονο μουσείο που αξιοποιεί νέες τεχνολογίες και εφαρμόζει τις αρχές του βιωματικού σχεδιασμού για να εμπλουτίσει την εκπαιδευτική εμπειρία των επισκεπτών.

312

5 Οκτωβρίου 2022: Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία Αμπελάκια

Στις 5 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε παράκτιος καθαρισμός στην παραλία του Καματερού (Αμπελάκια). Η δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω» για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές, από τη περιβαλλοντική οργάνωση iSea. Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε ένθερμα στη πρόσκληση της iSea, με πλήθος μαθητών/τριων μαζί με τους καθηγητές/τριες τους.

30 Σεπτεμβρίου 2022: Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία μέσα στο δάσος από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Λεμονίων μέχρι τη θάλασσα (Κανάκια). Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν, περπάτησαν, απόλαυσαν την φύση και ξεκουράστηκαν στην ακρογιαλιά…

Αγιασμός

Τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε ο καθιερωμένος  Αγιασμός από τον Πατέρα Στυλιανό Χουλάκη,  Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιερός Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνας. Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν εκ μέρους του κ. Πατούλη,   περιφερειάρχη Αττικής, ο κ. Όμηρος Παπασάββας- εκπαιδευτικός. Εκ μέρους του Δήμου Σαλαμίνος ο κ. Στυλιανός Γκίνης, Αντιδήμαρχος Αμπελακίων, η κα. Σταυρούλα Μαγιάτη, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων και η κα. Ιωάννα Κανάκη, Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων καθώς και γονείς.

2022

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς