Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Το σχολείο μας, που έχει ιδρυθεί με τα πρώτα Λύκεια που θεσπίστηκαν στη χώρα, στεγάζεται σε δικό του κτίριο από το 1983 στην είσοδο της πόλης, επί της οδού Αθηνών-Ιωαννίνων, στη διεύθυνση Νικολάου Στράτου 58. Μέχρι τότε συστεγαζόταν με το Γυμνάσιο της πόλης στο διπλανό παραδοσιακό πέτρινο κτίριο με το οποίο μοιράζονται τώρα τον ίδιο προαύλιο χώρο.

Το κτίριο είναι διώροφο και ο κάθε όροφος περιέχει 8 αίθουσες: από αυτές κάποιες έχουν διαμορφωθεί σε εργαστήριο πληροφορικής, χημείο, εργαστήριο φυσικής, αίθουσα πολυμέσων. Στο ισόγειο στεγάζονται τα γραφεία των καθηγητών και του διευθυντή, το κυλικείο, η βιβλιοθήκη, οι τουαλέτες και ο προαύλιος χώρος. Ο προαύλιος χώρος που το αγκαλιάζει από τις τρεις πλευρές του περιλαμβάνει γήπεδο βόλεϊ στη νότια πλευρά, γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου στη βόρεια πλευρά, κερκίδες και κλειστή αίθουσα γυμναστικής και εκδηλώσεων.
Οι μαθητές του Λυκείου προέρχονται από την πόλη της Αμφιλοχίας αλλά και τα γύρω χωριά, καθώς είναι το μόνο Λύκειο της περιοχής και μόλις το δεύτερο του Δήμου Αμφιλοχίας. Οι μαθητές μας κυμαίνονται συνήθως από 200 ως 250, ενώ ο σύλλογος των εκπαιδευτικών αριθμεί γύρω στους 25 εκπαιδευτικούς. Από αυτούς οι περισσότεροι είναι μόνιμοι.
Το Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας έχει παράδοση στη συμμετοχή σε προγράμματα και δραστηριότητες και πολλές φορές έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς. Πραγματοποιεί ανελλιπώς περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και προγράμματα αγωγής υγείας, συμμετέχει στο Euroscola (θεσμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), σε ευρωπαϊκά προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς(e-twinning, Comenius) και σε ανταλλαγές με σχολεία του εξωτερικού. Συχνές είναι και οι αθλητικές δραστηριότητες και πολλοί μαθητές μας έχουν διακριθεί σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Λειτουργεί κατά περιόδους Λέσχη Ανάγνωσης και κινηματογραφική λέσχη. Οι μαθητές μας και αρκετοί εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετέχουν στην Εθελοντική Ομάδα της πόλης και αναλαμβάνουν συχνά δράσεις περιβαλλοντικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση