Ανακύκλωση ΧΑΡΤΙΟΥ: Ανακοίνωση για μαθητές, καθηγητές και γονείς

Το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Το Χαρτί του Μέλλοντος μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία», το οποίο αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα και έχει πανελλαδική εμβέλεια. Για την υλοποίηση του δραστηριοποιούνται οι μαθητές, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού από τα σχολεία συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού καθώς και στην ενίσχυση του στοιχείου της ανταποδοτικότητας, εφόσον το χρηματικό ποσόν που θα συγκεντρώνεται θα χρησιμοποιείται για να καλύπτει τις ανάγκες σε φωτοτυπικό χαρτί των σχολείων που συμμετέχουν. Από μελέτη που πραγματοποίησε το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προκύπτει ότι είναι απόλυτα εφικτός στόχος ένας μέσος όρος 3 Kg ανά μαθητή.  Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την ιστοσελίδα: http://www.myfuturemypaper.gr/

 

Την περσινή σχολική χρονιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα 569 σχολεία και συλλέχτηκαν 151 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 21.700,00€. Με το ποσό αυτό θα αγοράστηκε φωτοτυπικό χαρτί Α4 και διανεμήθηκε στα σχολεία που συμμετείχαν. Στο Νομό ΑΧΑΪΑΣ – ΠΑΤΡΕΩΝ συμμετείχαν 85 σχολεία και συγκεντρώθηκαν 24,370 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού και είναι η 1η περιοχή στη συνολική κατάταξη (http://www.myfuturemypaper.gr/#apotelesmata). Το σχολείο μας, συγκέντρωσε 2 μεγα-σάκους χαρτί.

 

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΙΤΥΕ στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών (Ρίο) κοινή συνάντηση εργασίας όλων των Υπεύθυνων Ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων του Δήμου Πατρέων με τον Διευθυντή Εκδόσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, κ. Μανωλόπουλο Χρήστο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο. Το σχολείο μας εκπροσώπησε η Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Χριστοπούλου Μαρία, ΠΕ06.

Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία αφορά:

Χαρτί γραφής, δηλαδή:

1. παλιά βιβλία, σχολικά ή μη, που οι μαθητές επιθυμούν να διαθέσουν,

2. χρησιμοποιημένα μαθητικά τετράδια,

3. χρησιμοποιημένο λευκό χαρτί φωτοτυπικού μηχανήματος (οποιουδήποτε μεγέθους)

 

Θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα:

  • Αφαιρούμε τα εξώφυλλα και ντύματα (πλαστικά, χάρτινα, κτλ.) των βιβλίων και τετραδίων
  • Δε διαλύουμε τα βιβλία και τα τετράδια (αλλά αφαιρούμε τα μεταλλικά εξαρτήματα βιβλιοδεσίας στο πλάι)
  • Αφαιρούμε συρραπτικά, συνδετήρες και σπιράλ από βιβλία, τετράδια και φωτοτυπικό χαρτί.

 

Στο σχολείο μας έχει συσταθεί εθελοντική ομάδα ανακύκλωσης την οποία αποτελούν οι εκπαιδευτικοί Χριστοπούλου Μαρία, ΠΕ06 (Υπεύθυνη) και Παρτσαδάκης Σπύρος, ΠΕ03 και Αρλαπάνος Γεώργιος, ΠΕ04.04 (Βοηθοί), μαζί με τους μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Έφηβοι Ενεργοί Πολίτες».

 

Οι μαθητές και οι γονείς που επιθυμούν να φέρουν κατάλληλο χαρτί για ανακύκλωση παρακαλούνται να απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς Χριστοπούλου Μαρία και Αρλαπάνο Γεώργιο τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Ημέρα Ώρα Καθηγητής
Δευτέρα 14:00 Χριστοπούλου-Αρλαπάνος
Τρίτη 08:10

14:00

Χριστοπούλου

Αρλαπάνος

Τετάρτη 08:10

09:00-09:45

09:55-10:40

11:45-12:30

Χριστοπούλου-Αρλαπάνος

Αρλαπάνος

Χριστοπούλου

Αρλαπάνος

Πέμπτη 08:10

10:50-11:35

14:00

Χριστοπούλου

Αρλαπάνος

Αρλαπάνος

Παρασκευή 08:10

09:45 – 10:40

Χριστοπούλου

Χριστοπούλου

Ελπίζουμε όλοι μας να συμβάλλουμε και σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια!

 

Η Υπεύθυνη Καθηγήτρια

Μαρία Χριστοπούλου, ΠΕ06

 

Κατηγορίες: 2017-2018, Εκδηλώσεις 2017-2018. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.