Σάββατο, 26 Μάιος 2018

‘Ο μικρόκοσμος μέσα από τα μάτια των μαθητών’ Ερευνητική εργασία Β Λυκείου, τμήμα Β2

Τετάρτη, 23 Μάιος 2018

Ο Αθλητισμός στην αρχαιότητα και στην σύγχρονη εποχή

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ παρουσιαση

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Συγχρονοι Ολυμπιακοι Αγωνες

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Ο Αθλητισμός στην Αρχαιότητα

Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Τρίτη, 22 Μάιος 2018

Ερευνητική Εργασία Β’ Λυκείου «Από τα καφενεία του χτες στα i-café του σήμερα»

Σάββατο, 19 Μάιος 2018

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2017-2018 «Η Κουζίνα των Αγγλόφωνων Χωρών»

Τάξη: Α΄ Λυκείου (τμήμα: 2ο)

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαρία Χριστοπούλου, ΠΕ06

 

Α) Κείμενο Εργασίας:

1. KEIMENO H Κουζίνα των Αγγλόφωνων Χωρών

 

Β) Μαθητικές Ομάδες – Τεχνήματα – Αρχεία Παρουσίασης Ομάδων

  1. Cakers 

Ψηφιακές Αφίσες

 

Cakers powerpoint

 

  1. L.M.A.G.A.

Βίντεο

L.M.A.G.A Powerpoint

 

3. The Hungry Koalas

Καλλιτεχνικές Δημιουργίες:

1) Ζωγραφιά 

2) Κολάζ (χρησιμοποιήθηκε ως οπισθόφυλλο της εργασίας)

The Hungry Koalas Powerpoint

Τέχνημα – L.M.A.G.A.

Γ) Επιμέρους Δράσεις Powerpoint

 

Σάββατο, 19 Μάιος 2018

Δημιουργικές Εργασίες 2017-2018 στο Μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας

ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΕ06,

 

1)

ΜΑΘΗΤΕΣ: Τάξεων Α1 και Α2

ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ατομική ή ομαδική (1-3 μαθητές)

Εργασία: Κείμενα (άρθρα και έργα δημιουργικής γραφής) για την Αγγλόφωνη Ψηφιακή Μαθητική Εφημερίδα Πειραματικού ΓΕΛ Πατρών Speaking EnglishIssue  5th  (συνολικά 29 άρθρα ποικίλων θεμάτων, π.χ. επικαιρότητας, εκπαίδευσης, επιστήμης, αθλητισμού, μουσικής, κτλ., αλλά και δημιουργικής γραφής, π.χ. ποιήματα)

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ : http://schoolpress.sch.gr/speakingenglish1/?series=speaking-english-issue-5

 

2)

ΜΑΘΗΤΕΣ: Τάξης Α1

ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ομαδική (6 μαθητές)

Εργασία: Digital Stories (Ψηφιακές Ιστορίες)

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: https://blogs.sch.gr/marisach/archives/197

 

3)

ΜΑΘΗΤΕΣ: Τάξεων Β1 και Β2

ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ατομική ή ομαδική (4-6 μαθητές)

Εργασία: Ποιήματα (Καλλιγραφήματα) στην αγγλική γλώσσα

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ : https://blogs.sch.gr/marisach/archives/166

Κυριακή, 13 Μάιος 2018

Τελική εκδήλωση του θεματικού δικτύου ‘Οι Επιστήμες μέσα από την Τέχνη’

Το σχολείο μας, μέσω του πολιτιστικού προγράμματος ‘Τέχνη και επιστήμη: διορατικό βλέμμα, μέσο επικοινωνίας’, συμμετείχε στην τελική εκδήλωση του θεματικού δικτύου ‘Οι Επιστήμες μέσα από την Τέχνη’, την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η μαθητική ομάδα παρουσίασε τη διαδρομή της από τη βιοχημεία της μελανίνης και την εξέλιξη του χρώματος του δέρματος στο είδος μας  ως τη φυλή και το ρατσισμό. Στη συνέχεια, συνέδεσε το φημισμένο project ‘Humanae’  της φωτογράφου Angelica Dass με το φωτογραφικό της project ‘b3yours3lf(be yourself) το οποίο περιέγραψε ως ένα θέμα που δείχνει τη μοναδικότητα του χαρακτήρα και την επικοινωνία και κατανόηση της διαφορετικότητας. Το έργο εκτέθηκε στο χώρο του ΜΕΤ μαζί με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των συμμετεχόντων σχολείων.

Συγχαρητήρια στη μαθητική ομάδα! Αργυροπούλου Σοφία, Βελλή Γεωργία, Κατριβέση Ευαγγελία, Κούλη Αθανασία, Λιβιεράτο Γεώργιο, Μαστρογιαννοπούλου Αγγελική, Μπέτσου Ανατολή, Παπουτσή Δήμητρα, Πλαλή – Σώρρα Ελίνα,  Σιλαϊδή Εύα, Χαντζή Κωνσταντίνο, Χόρμπα Αλεξάνδρα.

Our team describes the creative path through their science and arts project. Beginning with melanin biochemistry and skin color evolution, discussing the race matter and being inspired by the Humanae project, they shifted towards their own idea named ‘b3y0urs3lf’ (be yourself). Their intention is to discuss about character identity, diversity of personality and communication of our unique features to others, aiming at showing the value of building strong and healthy social relations. Their work was presented at the Museum of Science and Technology of the University of Patras during a local school network – ‘Science through Arts’- event.

υπ.καθ. Αρλαπάνος Γ.ΠΕ0404,Βαρδάλου Ελ. ΠΕ09 , Στρεπέλια Ι. ΠΕ02

Σάββατο, 12 Μάιος 2018

Patras Science Festival 2018

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Patras Science Festival 2018 υλοποιώντας workshop και παρουσιάζοντας διαδραστικές εκθέσεις ανεξάρτητα αλλά και σε σύμπραξη με άλλα σχολεία.

Α) Eyewire: Πολίτες (νευρο)επιστήμονες (workshop)


To EyeWire είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα για απλούς πολίτες (citizen science) με μορφή online παιχνιδιού που αποσκοπεί στη δημιουργία τρισδιάστατων απεικονίσεων πραγματικών νευρικών κυττάρων από το μάτι. Ο χρήστης μαθαίνει με απλό τρόπο να παρατηρεί και να χρωματίζει εικόνες δύο διαστάσεων από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο ώστε να προκύψουν τρισδιάστατες απεικονίσεις των νευρώνων. Έτσι, ανήκει πλέον στη μεγάλη κοινότητα παιχτών-ερευνητών και συμβάλλει στην πρωτογενή ανάλυση τεράστιου όγκου πραγματικών ερευνητικών δεδομένων και κατ’ επέκταση στη μελέτη της όρασης. Στο εργαστήριο έγινε εισαγωγική θεωρητική υποστήριξη και πρακτική άσκηση.

Συμμετέχοντες: Αργυροπούλου Σοφία, Μαστρογιαννοπούλου Αγγελική, Κούλη Αθανασία, Κούτρα Ελένη, Χόρμπα Αλεξάνδρα, μαθήτριες, Αρλαπάνος Γεώργιος, Βιολόγος

Β) Ο θαυμαστός κόσμος της πεταλούδας (διαδραστική έκθεση)


Με την παρούσα διαδραστική έκθεση οι επισκέπτες γνώρισαν τα αγαπημένα Λεπιδόπτερα, τις πεταλούδες παρατηρώντας την λεπτεπίλεπτη δομή του σώματός τους και τα φτερά τους στο μικροσκόπιο και γνωρίζοντας πώς η λεπτή τους δομή μας βοηθά να ανακαλύψουμε νέα βιομιμητικά υλικά. Επίσης, με διαδραστικό τρόπο γνώρισαν ενδιαφέροντα στοιχεία ως και…επισκευαστές σπασμένων φτερών!

Συμμετέχοντες: Βελλή Γεωργία, Σιλαϊδή Εύα, μαθήτριες Αρλαπάνος Γεώργιος, Βιολόγος

Γ) H Βιολογία συναντά τη Δημιουργική Γραφή (διαδραστική έκθεση σε σύμπραξη με το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών).

Η διαδραστική έκθεση είχε ως στόχο αφενός μεν την εξοικείωση του κοινού με βασικές έννοιες της βιολογίας κυττάρου, αφετέρου δε στο δημιουργικό μετασχηματισμό της προσλαμβάνουσας γνώσης σε λόγο μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες δημιουργικής γραφής. Πιο συγκεκριμένα, το κοινό αλληλεπίδρασε δυναμικά με εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με επιλεγμένες βιολογικές έννοιες. Κατόπιν, ασχολήθηκε με εργασίες δημιουργικής γραφής όπως ακροστιχίδες, παραμύθια, ιστορίες και λεζάντες. Τέλος, εκτέθηκαν ποικίλες δραστηριότητες δημιουργικής γραφής που υλοποιήθηκαν από τους εκπαιδευόμενους του Α΄ και Β΄ κύκλου του 2ου ΣΔΕ Πάτρας στο πλαίσιο της διαθεματικής εκπαιδευτικής δράσης με θέμα «Το κύτταρο συναντά τη δημιουργική γραφή».

Συμμετέχοντες: Καβαλλάρη Ισμήνη, Εκπαιδεύτρια Αγγλικής Γλώσσας στο 2ο ΣΔΕ Πάτρας. Αρλαπάνος Γεώργιος, Βιολόγος

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018

Παρουσίαση με θέμα «New Words in the English Language»

              Την Τετάρτη, 18-4-2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας Ομιλία-Παρουσίαση με θέμα «New Words in the English Language«από την κ. Χρυσανθοπούλου Αναστασία, Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Πατρών στους μαθητές του Α2 τμήματος, στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας, μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας, κ. Χριστοπούλου Μαρίας.

              Ευχαριστούμε πολύ την κ. Χρυσανθοπούλου για την επίσκεψη και παρουσίασή της που καθήλωσε τους μαθητές μας.

Κυριακή, 1 Απρίλιος 2018

Διδακτική Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών (Παράρτημα Οδός Φωκαίας)

Την Πέμπτη, 22-3-2018 πραγματοποιήθηκε Διδακτική Επίσκεψη στο Παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας, στα πλαίσια του μαθήματος επιλογής της  Α΄ τάξης «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές του τμήματος επιλογής μαζί με την διδάσκουσα καθηγήτρια τους κ. Γκοτσοπούλου Ελένη, ΠΕ02 και συνοδό την κ. Χριστοπούλου Μαρία, ΠΕ06.

Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη κ. Φωτεινή Νικολοπούλου για την εγκάρδια υποδοχή και την ξενάγησή μας στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Κυριακή, 1 Απρίλιος 2018

Διδακτική Επίσκεψη στο Τμήμα Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Την Τετάρτη, 21/03/2018 πραγματοποιήθηκε διδακτική Επίσκεψη στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Πατρών (Τμήμα Αρτοποιίας και  Ζαχαροπλαστικής) στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου, στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας Α΄ τάξης με θέμα «Η Κουζίνα των Αγγλόφωνων Χωρών».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι 20 μαθητές του τμήματος μαζί με την διδάσκουσα καθηγήτρια τους κ. Χριστοπούλου Μαρία, ΠΕ06 και συνοδό την κ. Γκοτσοπούλου Ελένη, ΠΕ02.

Ευχαριστούμε πολύ την Διευθύντρια κ. Παπαδάκη για την εγκάρδια υποδοχή και την ενημέρωσή μας για τα τμήματα που λειτουργούν στο ΙΕΚ.

Ιδιαιτέρως όμως ευχαριστούμε τον Ζαχαροπλάστη-Καθηγητή, κ. Σπυρόπουλο Ηλία, που μας εισήγαγε στον «γλυκό» κόσμο της ζαχαροπλαστικής. Μας υποδέχθηκε στο Εργαστήριο του όπου εκπαιδεύει τους Σπουδαστές του, μας έμαθε να φτιάχνουμε Πουτίγκα (συνταγή αγγλόφωνης χώρας, όπως είναι το θέμα της ερευνητικής μας εργασίας), μας άφησε να συμμετέχουμε στην κατασκευή της και φυσικά να γευτούμε το τελικό αποτέλεσμα.

 

(επίσης δείτε και εδώ https://www.facebook.com/iek.oaed.patras/posts/758731877665412)

Επόμενη σελίδα: »

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων