Θερινά σχολεία 2018 – ΚΕΣΥΠ ΠΑΤΡΑΣ

Το ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφ/κή Δ/νση ΠΕ & ΔΕ Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας και τα Τμήματα Mηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και του εργαστηρίου Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογιών του  Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, συνδιοργανώνουν  Θερινά Σχολεία  για μαθητές της Α Λυκείου της Αχαΐας.

Διοργάνωση :

  • Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών
  • Περιφ/κή Δ/νση ΠΕ & ΔΕ Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας
  • ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας

 Στόχοι

  • H προώθηση της κατανόησης θεμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας από τους μαθητές.
  • H πληροφόρηση των μαθητών σχετικά με τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα και τις τεχνολογικές κατακτήσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.
  • Η ολιστική προσέγγιση θεμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσα από μια  διαδικασία , επιλογής ενός θέματος, ανάλυσης, αναζήτησης πληροφοριών, δημιουργίας πειραμάτων και τελικής παρουσίασης του θέματος.
  • Η ενίσχυση των μαθητών στην αναζήτηση και ανάδειξη καινοτόμων προσεγγίσεων της επιστήμης και της τεχνολογίας.
  • Η ανάδειξη της δημιουργικής πλευράς των μαθητών, μέσα από την ενασχόληση με κατασκευές και προγραμματισμό.
  • Η ανάδειξη της διεπιστημονικότητας και της διαθεματικότητας της επιστήμης και της συνέργειας πολλών επιστημονικών κλάδων στην επίτευξη του τελικού αποτελέσματος
  • H ευαισθητοποίηση των μαθητών στον προσδιορισμό των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιλογών τους.
  • Η συμβολή στην ανταλλαγή ιδεών , πρακτικών και καινοτόμων δράσεων εκ μέρους εκπαιδευτικών και μαθητών διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης .
  • Η ανάδειξη των κανόνων δεοντολογίας στην έρευνα αλλά και των κανόνων ασφάλειας στον εργασιακό χώρο.
  • Η ενημέρωση για τις συνεργασίες των Πανεπιστημιακών τμημάτων με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδας.

 Μεθοδολογία

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν θεωρητικά μαθήματα και θα συμμετάσχουν ενεργά σε εργαστήρια για την πραγματοποίηση ερευνητικής εργασίας

Συμμετέχοντες

10 -20 μαθητές  Α΄ τάξης  των Γενικών Λυκείων  Αχαΐας.

Διεξαγωγή

Η διάρκεια των θερινών σχολείων θα είναι  1-2 εβδομάδες (τέλη Ιουνίου- αρχές Ιουλίου) σε ημερομηνίες που θα καθορίσουν τα ίδια τα τμήματα.

Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

Διαδικασία επιλογής

Μαθητές:

50 % των μαθητών με βάση τις σχολικές επιδόσεις και το υπόλοιπο 50% με κλήρωση, κατόπιν αιτήσεως

Την ευθύνη και διαδικασία της επιλογής των μαθητών έχει η Περιφ/κή Δ/νση ΠΕ & ΔΕ Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας.

Οι μαθητές/τριες  οι οποίοι επιθυμούν την συμμετοχή τους στα Θερινά σχολεία θα πρέπει να καταθέσουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας  [ή να σταλούν μέσω των Λυκείων] μέχρι 18 Μαΐου 2018 και ώρα 14μ.μ. [αριθμ. πρωτ. Δ.Δ.Ε. Αχαΐας], συμπληρωμένα τα ακόλουθα έγγραφα: Υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη από τον κηδεμόνα τους, αίτηση με τα στοιχεία του μαθητή/τριας, αντίγραφο της βαθμολογίας Α΄ τετραμήνου  του μαθητή/τριας.

2018 ΘΕΡΙΝΟ CAMPUS-1

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ