Erasmus+ RESPECT – Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Valsequillo de Gran Canaria της Ισπανίας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «R.E.S.P.E.C.T. (Τα ευρωπαϊκά σχολεία δείχνουν σεβασμό και επιδιώκουν ισότητα και πολιτισμική ανοχή)», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη με συμμετοχή μαθητών και καθηγητών, στο σχολείο IES Valsequillo στο Valsequillo de  στο Gran Canaria της Ισπανίας από 27 Φεβρουαρίου έως και 5 Μαρτίου 2018. Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις 6 συμμετέχουσες χώρες.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αιμιλία Σιακοβέλη, υπεύθυνη υλοποίησης του σχεδίου και Ελένη Ντρέκη, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας, καθώς και οι μαθητές της Β΄ τάξης Νίκος Αποστολόπουλος, Χαρά Καρδαράκου και Έλενα Ψήνια.

  • Στο πλαίσιο της επίσκεψης επισκεφτήκαμε το σχολείο και το δημαρχείο. Οι 32 συνολικά μαθητές από τις χώρες που συμμετέχουν, έλαβαν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες και εργάστηκαν για τη δημιουργία δεκαλόγου για την αποφυγή διαφόρων μορφών σχολικού εκφοβισμού.
  • Έγινε επίσης ενημέρωση για τις δράσεις που πραγματοποίησε κάθε χώρα, από την προηγούμενη συνάντηση στη Γερμανία, μέχρι την παρούσα συνάντηση και οριστικοποιήθηκαν οι  υποχρεώσεις κάθε συμμετέχοντος σχολείου μέχρι την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2018,  στη χώρα μας.
  • Η οργάνωση και η φιλοξενία από την πλευρά του ισπανικού σχολείου ήταν άριστη και η συνεργασία με τους συναδέλφους των υπόλοιπων χωρών εξαιρετική.

Περισσότερα για το Erasmus+ R.E.S.P.E.C.T. στο ιστολόγιο του προγράμματος.