Περιφερειακό σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου λυκείων κοριτσιών

Ήττα με 2-0 και αποκλεισμός για την ομάδα ποδοσφαίρου του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας.
Την ήττα με τέρματα 2-0, γνώρισε η ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών στον σχολικό αγώνα με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα του ΓΕΛ Πελοπίου.
Ο αγώνας διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο Πύργου, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του ΓΕΛ Πελοπίου να παίρνει την πρωτοβουλία, από τα πρώτα λεπτα και να δημιουργεί ευκαιρίες, μπροστά στην περιοχή της Παναγιωτοπούλου, τερματοφύλακα του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας. Η σωστή αμυντική τοποθέτηση όμως της Τακοπούλου Άννας, Ανδρικοπούλου Μάρθας και Φωτεινού Δήμητρας, αποσοβούσαν τις επικίνδυνες επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων τους.
Στη μεσαία γραμμή η Γιαννοπούλου Βάσω με την Μπιτούνη Κωνσταντίνα αλλά και με τις ενέργειες της Λάτσι Δέσποινας, ισορροπούσαν το παιχνίδι και προωθούσαν τη μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή. Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε ισόπαλο. Ήρθε όμως στο 33ο λεπτό, ακριβώς 2 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ένα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή της Παναγιωτοπούλου. Το δυνατό σουτ της αντιπάλου επιθετικού κατέληξε στο αριστερό “παραθυράκι” της εστίας του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας. Έτσι έγινε το 1-0, σκορ με το οποίο έκλεισε το 1ο ημίχρονο.

46_45_Pro 46_31_Pro_LI

Στο δεύτερο ημίχρονο τα κορίτσια του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας, προσπάθησαν περισσότερο και κατάφεραν να δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Ένα κόρνερ όμως των αντιπάλων παικτριών, που δεν απομάκρυνε η άμυνα του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας, έδωσε την ευκαιρία στην επιθετικό του ΓΕΛ Πελοπίου, να σουτάρει από πλεονεκτική κοντινή θέση. Το σουτ απέκρουσε η Παναγιωτοπούλου αλλά η μπάλα πέρασε τη τελική γραμμή της εστίας της και έτσι έγινε το 2-0 για το ΓΕΛ Πελοπίου, στο 44ο λεπτό του αγώνα.
Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τα κορίτσια του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας, που πίεζαν τις αντίπαλες παίκτριες και κατάφερναν να φτάνουν κοντά στην αντίπαλη περιοχή, ψάχνοντας ένα γκολ που θα τις έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.
Μια καλή ευκαιρία της Μητροπούλου χάθηκε στο 52ο, όταν μέσα από τη μεγάλη περιοχή επιχείρησε δυνατό σουτ, το οποίο όμως κατέληξε λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό κοντινό σουτ της Μπιτούνη, μέσα από την μικρή περιοχή των αντιπάλων, αποκρούστηκε σε κόρνερ, ενώ 5 λεπτά αργότερα σε σουτ της Λατσι, η αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε και πάλι κρατώντας το πολύτιμο 2-0 για την ομάδα της.
Με το σκορ αυτό έληξε το παιχνίδι και η ομάδα του ΓΕΛ Πελοπίου πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του περιφερειακού πρωταθλήματος. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στους αγώνες τους.
Τα κορίτσια της ομάδας του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας, ολοκλήρωσαν τις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με μια πολύ αξιόλογη παρουσία και έχοντας παρακαταθήκη τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας του νομού, θέτουν πρωταγωνιστικό στόχο και για το επόμενο σχολικό πρωτάθλημα!
Συγχαρητήρια στις παίκτριες και των δύο ομάδων.

Για την ομάδα του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας αγωνίστηκαν:
Παναγιωτοπούλου Μαρία, Φωτεινού Δήμητρα, Τακοπούλου Άννα, Ανδρικοπούλου Μάρθα, Πετροπούλου Ελένη, Πετροπούλου Ιωάννα, 48ο Λαδά Μαρία, Γιαννόπουλου Βάσω, Μπιτούνη Κωνσταντίνα, Λάτσι Δέσποινα, Μητροπούλου Βάσια, Φραγκούλια Ιωάννα.

Στάθης Μακρίδης, γυμναστής

Προβολή άρθρου