Παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος NOS στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

DSC_7731_sΠραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/6/2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τη Φύση της Επιστήμης με πειράματα Φυσικών Επιστημών» Πολιτιστικό Πρόγραμμα NOS (Nature of Science) 2016, που υλοποιήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά στο ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ. Βασίλειο Φερτάκη-βιολόγο, κ. Αγγελική Κανελλοπούλου-χημικό και κ. Λεωνίδα Λέτσα-φυσικό.

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες:

Αθηνά Βαλανίδου, Μάριος- Οδυσσέας Δημητρακόπουλος, Φάνης Δημητρακόπουλος, Φωτεινή Ζαφειροπούλου, Βάσια Κανελλοπούλου, Νίκος Καμπέρος, Αργιόλα Λέκα, Μαρία Λιάκου, Άννα Μαραντζή, Γιωργία Μανέτα, Τατιανή Πολίτη, Γιωργία Ραγιά.

Οι μαθητές με τρόπο άμεσο και συναρπαστικό μας ταξίδεψαν  στον  γοητευτικό κόσμο των πειραμάτων τους, μας μετέφεραν τη γνώση αλλά και τον ενθουσιασμό τους, κάνοντας και εμάς συμμέτοχους στην όμορφη και δημιουργική αυτή διαδρομή.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους: μαθητές και στους υπεύθυνους καθηγητές!

Όπως μας πληροφορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος, …. η διδασκαλία των στοιχείων της Φύσης της Επιστήμης συμβάλλει στην ικανότητα των πολιτών για συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με επιστημονικά ζητήματα και ενισχύει αυτό που ονομάζεται επιστημονικός εγγραμματισμός των πολιτών. 

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο 2ο μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης που οργανώνεται από το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης η υπεύθυνη των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ισμήνη Καβαλλάρη απένειμε διπλώματα συμμετοχής σε μαθητές και καθηγητές.

Δείτε φωτογραφίες!

DSC_7711_s DSC_7720_s DSC_7724_s
DSC_7734_s DSC_7735_s DSC_7738_s
DSC_7740_s DSC_7741_s DSC_7749_s
DSC_7755_s DSC_7761_s DSC_7764_s
DSC_7767_s DSC_7770_s DSC_7772_s

Οι επισκέπτες του Μουσείου είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση φωτογραφίας του πολιτιστικού μας προγράμματος «Ο κόσμος μου μέσα από το φακό» και να απολαύσουν το 2ο φύλλο της σχολικής μας εφημερίδας «ΧαμοΓΕΛ.Α» που συμμετέχουν στην έκθεση εφηβικής δημιουργικότητας που φιλοξενείται σε χώρο του μουσείου στο πλαίσιο του 2ου μαθητικού Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης.

DSC_7698_s DSC_7695_s DSC_7700_s