Δραστηριότητες προγραμμάτων Αγωγής Υγείας-Απρίλιος 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Απριλίου 2016 σε Βόλο, Λάρισα και Αμπελάκια. Κατά τη διάρκειά της επισκεφθήκαμε ιστορικά μέρη, όπως το Βελεστίνο, το Κιλελέρ, τα Αμπελάκια, περιηγηθήκαμε σε αξιοθέατα από την εποχή της αρχαιότητας, τη βυζαντινή περίοδο, την Οθωμανική περίοδο, το νεότερο πολιτισμό, ενώ με την επίσκεψή μας στην Εβραϊκή Συναγωγή της Λάρισας και στο 8ο Δημοτικό Εβραϊκό Σχολείο Λάρισας δείξαμε ότι κάνουμε πράξη τη διαφορετικότητα. Στην εκδρομή συμμετείχαν 42 μαθητές με πολύ κέφι και διάθεση για μάθηση και ψυχαγωγία. Τους συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μακρίδης Στάθης, Ντρέκη Ελένη και Ρετσινά Αγγελική.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λίγες μέρες μετά στις 18 Απριλίου 2016 μας επισκέφθηκε στο χώρο του σχολείου η κυρία Γιώτα Γεωργοπούλου, υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων Αχαϊας. Μαζί της είχαμε την ευκαιρία να εστιάσουμε μέσα από βιωματικές δράσεις το θέμα των συναισθηματικών εξαρτήσεων στην εφηβεία και να ενημερωθούμε για το Κέντρο Πρόληψης και  το έργο του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή των δικτύων Αγωγής Υγείας στη Ζάκυνθο. Αν και οι δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις ήταν πολύ κοντά η μία στην άλλη η παρουσία του σχολείου μας ήταν εντυπωσιακή, καθώς 34 από τους 45 μαθητές των προγραμμάτων έδωσαν παρόν. Τους συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Ντρέκη Ελένη, Ρετσινά Αγγελική και Φραντζή Φωτεινή. Επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό Μουσείο, το Μαυσωλείο των κορυφαίων ποιητών μας Διονυσίου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου, ενώ στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζακύνθου είχαμε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση αφιερωμένη στη Ζάκυνθο, το νησί των Δικαίων με θέμα τη μοναδικότητα  νησιού, καθώς κατά τη διάρκεια της Κατοχής κατάφερε να διασώσει το σύνολο της εβραϊκής κοινότητας της Ζακύνθου, χωρίς ούτε μία απώλεια χάρη στη γενναιότητα δύο σπουδαίων ανθρώπων, του Δημάρχου και του Μητροπολίτη, αλλά και στην αλληλεγγύη που έδειξαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού.

Πιστεύουμε ότι ήταν μία δημιουργική χρονιά και ευχόμαστε καλή συνέχεια για την επόμενη……

 Οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετέχουν στα προγράμματα Αγωγής Υγείας του ΓΕΛ Κάτω Αχαϊας, Μακρίδης Στάθης, Ντρέκη Ελένη, Ρετσινά Αγγελική, Σιακοβέλη Αιμιλία, Φραντζή Φωτεινή.