Τελικός σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων αγοριών

DSC_3912_sΣτο κατάμεστο από θεατές κλειστό γυμναστήριο της Ε.Α. Πατρών έγινε σήμερα το πρωί ο τελικός της διοργάνωσης του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων στα αγόρια. Πλήρεις οι κερκίδες του γηπέδου από γονείς, καθηγητές, συμμαθητές και φίλους των παιδιών που αγωνίζονταν.

11ο ΓΕΛ Πάτρας και ΓΕΛ Κ. Αχαΐας οι ομάδες του τελικού.

Η οργανωμένη και επιμελής μετακίνηση των μαθητών και μαθητριών, που πραγματοποιήθηκε με συντονισμένες ενέργειες και παρουσία των διευθυντών και συλλόγων διδασκόντων εκπαιδευτικών και των δύο σχολικών μονάδων, δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ξεκίνησε ο αγώνας.

Αναγνωριστικό το παιχνίδι των δύο ομάδων στο ξεκίνημα, με την ομάδα του 11ου ΓΕΛ, να πετυχαίνει μια μικρή διαφορά 3 πόντων.   14-11 το σκορ του 1ου οκταλέπτου.

Στη συνέχεια με οργανωμένη άμυνα και γρήγορους αιφνιδιασμούς οι παίκτες του 11ου ΓΕΛ, κράτησαν τη διαφορά στο σκορ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.  ( 24-21)

Στο διάστημα αυτό η ομάδα μας προσπαθούσε να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της και να συντονίσει καλύτερα τις επιθετικές της προσπάθειες. Ταυτόχρονα με ταϊμ άουτ εμπόδιζε τους αντιπάλους να ξεφύγουν στο σκορ.

Δυνατές μονομαχίες και διεκδικήσεις κάτω από τα καλάθια, όμορφες ομαδικές και ατομικές ενέργειες, θεαματικά τρίποντα ενθουσίαζαν τους παρευρισκόμενους.

Η άρτια τεχνική κατάρτιση και το πλούσιο ταλέντο των αγωνιζομένων ξεδιπλωνόταν σε κάθε φάση, με τους θεατές να επευφημούν, να χειροκροτούν και να παροτρύνουν, ενισχύοντας τις προσπάθειες των μαθητών–παικτών.

Στο ξεκίνημα της 3η περιόδου οι παίκτες μας φάνηκαν να ανακάμπτουν, όταν κατάφεραν με ενέργειες των Λιακόπουλου – Σέρμπου – Κωνσταντινόπουλου να ανατρέψουν τη διαφορά και να προηγηθούν στιγμιαία στο σκορ 26-25. Όσο όμως κυλούσε ο χρόνος σημάδια κούρασης δυσκόλευαν τις προσπάθειές τους. Κάποιες βιαστικά οργανωμένες επιθέσεις ανακόπηκαν από την καλά οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων, οι οποίοι έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους επιθετικούς τους, εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία μας στην άμυνα και πέτυχαν να αυξήσουν τη διαφορά, την οποία και κράτησαν μέχρι το τέλος του αγώνα.  43-38 το τελικό σκορ υπέρ της ομάδας του 11ου ΓΕΛ Πάτρας.

Αγωνιστικά πειθαρχημένη η ομάδα των αντιπάλων, με πλούσια στοιχεία ομαδικής τακτικής, ιδιαίτερα στην αμυντική λειτουργία και με πολύ καλή εφαρμογή του αιφνιδιασμού. Άξιοι νικητές του τελικού.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Κώστα Ζωγόπουλο. Καλή συνέχεια στους περιφερειακούς σχολικούς αγώνες!

Πολλά συγχαρητήρια και στους παίκτες της ομάδας μας, οι οποίοι πέτυχαν με τις εμφανίσεις τους να εκπροσωπήσουν το ΓΕΛ Κ. Αχαΐας σε όλη τη διάρκεια του φετινού σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων και να κατακτήσουν με τις επιτυχίες τους επάξια τη 2η θέση.

Για την ομάδα του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας αγωνίστηκαν οι:

Πλέγας Ζαφείρης, Σπυρόπουλος Κώστας, Σοφιανός Γιάννης, Λιακόπουλος Δημήτρης, Κωνσταντινόπουλος Σταύρος, Κρούσσας Σπύρος, Σέρμπος Γιάννης, Καραβιώτης Μιχάλης, Χριστόπουλος Παναγιώτης, Παναγόπουλος Γεώργιος, Τοπτσής Μιχάλης, Λαμπρόπουλος Μάριος.

Άψογη από πλευράς διοργάνωσης η εκδήλωση, την ευθύνη της οποίας είχε η ομάδα Φυσικής Αγωγής του Ν. Αχαΐας, με επικεφαλής την κ. Μητρογιάννη Γεωργία και τους ακούραστους συνεργάτες της.

Ακριβοδίκαιη και αμερόληπτη η διαιτησία των Κ.Φ.Α κ.κ Σταματόπουλου Γιάννη και Μιχαηλίδη Γ.

Τα μετάλλια και αναμνηστικά απένειμε στους φιναλίστ η κ. Κοτρέτσου Πολυξένη Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής, ενώ το κύπελλο και τα μετάλλια στους νικητές απένειμε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ.Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος.

Στάθης Μακρίδης, γυμναστής

DSC_3855_s DSC_3861_s DSC_3867_s
DSC_3877_s DSC_3878_s DSC_3879_s
DSC_3880_s DSC_3889_s DSC_3892_s
DSC_3896_s DSC_3897_s DSC_3908_s
DSC_3916_s DSC_3917_s DSC_3920_s
DSC_3921_s DSC_3933_s DSC_3935_s
DSC_3937_s DSC_3942_s DSC_3943_s
DSC_3944_s DSC_3945_s DSC_3946_s
DSC_3948_s DSC_3949_s DSC_3950_s
DSC_3952_s DSC_3960_s DSC_3963_s