Η ομάδα μπάσκετ αγοριών του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων!

Ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα με ανατροπή στο φινάλε, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της Ε.Α.Πατρών. Αντιμέτωπες στο 2ο ημιτελικό της διοργάνωσης, του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων αγοριών, που διοργανώνει το ΥΠ.Π.Ε.Θ και η ομάδα Φυσικής Αγωγής του Ν. Αχαΐας, οι ομάδες των ΓΕΛ Δεμενίκων και ΓΕΛ Κ. Αχαΐας.

T3

Από την έναρξη του 1ου οκταλέπτου, φάνηκε πως η ομάδα του ΓΕΛ Δεμενίκων θα επικρατούσε εύκολα ή δύσκολα της ομάδας μας, για μια ακόμα φορά, αφού και στο παρελθόν, τις δυο προηγούμενες φορές που οι ομάδες είχαν βρεθεί αντίπαλες, η ομάδα του ΓΕΛ Δεμενίκων είχε νικήσει. Το ίδιο διαγραφόταν και σήμερα, όταν οι αντίπαλοι παίκτες, με συνεχόμενα επιτυχημένα τρίποντα και γρήγορους αποτελεσματικούς αιφνιδιασμούς, έχτισαν μια διαφορά ασφαλείας μέχρι και 14 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η εξέλιξη του αγώνα έθετε δύσκολα και ανυπέρβλητα εμπόδια στις προσπάθειες των παικτών της ομάδας μας , που φιλότιμα αγωνίζονταν να κρατήσουν τη διαφορά του σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Υπάρχουν όμως αγώνες στον αθλητισμό, όπου η θέληση για τη νίκη των παικτών μιας ομάδας και η ψυχωμένη προσπάθεια μπορεί να νικήσουν το ταλέντο και την τεχνική των αντιπάλων.

Τέτοια ευκαιρία δόθηκε σήμερα στους παίκτες της ομάδας μας, όταν με ένα ξέσπασμα στην απόδοσή τους, κυρίως με αποτελεσματική άμυνα και θετική συγκομιδή αμυντικών ριμπάουντ, με υπομονετικά οργανωμένες επιθέσεις αλλά και παλικαρίσιες ατομικές ενέργειες, η διαφορά στο σκορ ‘’ροκανίστηκε’’.

Έτσι 1:09΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού η ομάδα μας έπιασε στο σκορ τους αντιπάλους και έφερε τον αγώνα στα ίσα 50-50 !

Επίθεση για το ΓΕΛ Δεμενίκων, σουτ υπό πίεση, η μπάλα αναπηδά στο στεφάνι μας, ο Κρούσσας απογειώνεται και μαζεύει το αμυντικό ριμπάουντ, δίνει στον Σπυρόπουλο που οργανώνει την επίθεση, 30’’ για το τέλος, πάσα στον Σέρμπο, πλησιάζει το καλάθι των αντιπάλων, οργανωμένη άμυνα των παικτών του ΓΕΛ Δεμενίκων, πάσα στον Κωνσταντινόπουλο, προσποίηση για σουτ , κόψιμο στον Λιακόπουλο μέσα στη ρακέτα, εκπνοή των 24’’ για την επίθεσή μας, ο Λιακόπουλος επιχειρεί ατομική ενέργεια, εκείνη τη στιγμή μόνο με φάουλ μπορεί να ανακοπεί, η μπάλα στριφογυρνά στο στεφάνι των αντιπάλων, αλλά δε μπαίνει. Σφύριγμα του διαιτητή. Δύο βολές για την ομάδα μας! Τάϊμ άουτ από τον αντίπαλο κόουτς.

Ο Λιακόπουλος κρατάει τη μπάλα στη γραμμή ελευθέρων βολών και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό στα χέρια του! Απομένουν 6’’ .

Αστοχεί στην 1η. Όλοι στο γήπεδο με κομμένη την ανάσα περιμένουν τη 2η. Ψύχραιμες, σίγουρες κινήσεις, σουτ, μέσα!

51-50 για την ομάδα μας!

Στα τελευταία 6’’ η προσπάθεια για σουτ των αντιπάλων δεν καρποφόρησε. Λήξη!

Δάκρυα στα μάτια των αντιπάλων, δάκρυα στα μάτια των νικητών! Πανηγυρισμοί, αγκαλιές, οι παίκτες αλληλοσυγχαίρονται .

Κέρδισε το ΓΕΛ Κ. Αχαΐας, το μπάσκετ νίκησε, ο αθλητισμός για μια ακόμα φορά προσέφερε δυνατές συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα.

Αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί στο κλειστό γήπεδο της Ε.Α. Πατρών ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης. Αντίπαλός μας το 11ο ΓΕΛ Πάτρας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες των δύο ομάδων!

Η εξέλιξη του σκορ στα οκτάλεπτα:

1ο 16-8,   28-14 ημίχρονο,   3ο 42-28,    50-51 τελικό σκορ.

Για την ομάδα του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας αγωνίστηκαν οι:  

Πλέγας Ζαφείρης, Σπυρόπουλος Κώστας, Σοφιανός Γιάννης, Λιακόπουλος Δημήτρης, Κωνσταντινόπουλος Σταύρος, Κρούσσας Σπύρος, Σέρμπος Γιάννης, Καραβιώτης Μιχάλης, Χριστόπουλος Παναγιώτης, Παναγόπουλος Γεώργιος, Τοπτσής Μιχάλης, Λαμπρόπουλος Μάριος.

Στάθης Μακρίδης, γυμναστής