Νέα νίκη για την ομάδα μπάσκετ αγοριών του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας!

Ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων αγοριών.

Η ομάδα του σχολείου μας, επικράτησε της αντιπάλου ομάδας του 2ου Λυκείου Αιγίου, με μόλις ένα πόντο διαφορά και τελικό σκορ 52-51!

T3 T3 T3

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης καμιά από τις δύο αντίπαλες ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, γεγονός που μαρτυρά και η διακύμανση του αποτελέσματος στα οκτάλεπτα (13-13, 28-28 ημίχρονο, 39-39, 52-51) τελικό σκορ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού των αντιπάλων παικτών και η διακύμανση του σκορ απαιτούσαν υψηλή και διαρκή συγκέντρωση και ταυτόχρονα οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια. Σωστά οργανωμένες επιθέσεις και επιτυχημένες ατομικές ενέργειες ήταν τα στοιχεία της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας μας. Στην άμυνα η δυσκολία αντιμετώπισης των σουτέρ των αντιπάλων που επιχειρούσαν τρίποντα, πολλά απ’ αυτά με επιτυχία, αλλά και η φτωχή συγκομιδή σε αμυντικά ριμπάουντ στα 3 πρώτα οκτάλεπτα, έκαναν δύσκολη τη προσπάθεια των παικτών μας.

Όλα κρίθηκαν στα 2 τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν η ομάδα μας κατάφερε με συντονισμένη αμυντική λειτουργία να ανακόψει 2 συνεχόμενες επιθέσεις των αντιπάλων παικτών, κερδίζοντας τα αμυντικά ριμπάουντ και ταυτόχρονα να ευστοχήσει στις οργανωμένες επιθέσεις της.

Βέβαια την τελευταία ευκαιρία είχαν οι αντίπαλοι, αφού με κατοχή μπάλας και 14’’ στη διάθεσή τους, με το φωτεινό ταμπλό να δείχνει 52-51, υπέρ της ομάδας μας, δεν επέλεξαν να περάσουν τη μπάλα σε παίκτη τους, μέσα στη ρακέτα μας, αλλά επιχείρησαν σουτ 2 πόντων, απέξω, αστοχώντας. Η κόρνα της λήξης βρήκε νικήτρια την ομάδα του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας , που πήρε και την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Αντίπαλος αυτή τη φορά θα είναι η ισχυρή ομάδα του ΓΕΛ Δεμενίκων.

Η ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του αγώνα αυτού θα οριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Για την ομάδα του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας αγωνίστηκαν οι:

Πλέγας Ζαφείρης, Σπυρόπουλος Κώστας, Σοφιανός Γιάννης, Λιακόπουλος Δημήτρης, Κωνσταντινόπουλος Σταύρος, Κρούσσας Σπύρος, Σέρμπος Γιάννης.

Συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων!

Στάθης Μακρίδης, γυμναστής