ΔιεύθυνσηΔιευθύντρια

Αλεξάνδρα Κοπανά, φιλόλογος

Γεννήθηκα στη Ζάκυνθο, το 1961, στις 2 Φεβρουαρίου.

Από μικρή ήθελα να γίνω δασκάλα και αγαπούσα πολύ τη λογοτεχνkopana3ία.

Σπούδασα στα Γιάννενα από το 1978 μέχρι το 1983. Πήρα το πτυχίο μου με “λίαν καλώς”. Διορίσθηκα για πρώτη φορά στην Ξάνθη, όπου έμεινα για δύο χρόνια. Πέρασα υπέροχα. Στο Γυμνάσιο Πολυσίτου είχαμε ξυλόσομπες, τρώγαμε κολατσιό από το σπίτι όλοι μαζί οι καθηγητές στο διάλειμμα, και τα παιδιά μου έφερναν λουλούδια και με φώναζαν «η δασκάλα μας». Ήταν το 1986 και ήμουν 25 χρονών!

Δούλεψα στα Λεχαινά, στον Ριόλο, στον Βόλο και στο Λύκειο Παραλίας για πολλά χρόνια.

Στους Πανελλήνιους Ρητορικούς Αγώνες του 2004 η ομάδα του Λυκείου Παραλίας με τη δική μου καθοδήγηση και της συναδέλφου μου Λαμπρινής Αναγνώστου κέρδισε το πρώτο βραβείο. Στους τελικούς αγωνίστηκε με το Κολέγιο Αθηνών. Ήταν μια μεγάλη χαρά και αναγνώριση για όλους μας και για τη δημόσια Παιδεία!

Αγαπώ πολύ τους μαθητές μου, ανεξάρτητα από τις σχολικές επιδόσεις τους, και μου το ανταποδίδουν, γιατί τα παιδιά δεν τα γελάς ποτέ.

Είμαι παντρεμένη με τον Βασίλη Παππά, καθηγητή στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Πάτρας. Έχω δύο παιδιά τη Σοφία και το Γιώργο. Είναι φοιτητές και ενεργοί πολίτες. Έχω καλούς φίλους, αρκετούς από τα παιδικά μου χρόνια. Ζω στα Ροίτικα, ένα μικρό παραθαλάσσιο προάστιο της Πάτρας.

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό για όλα όσα μου χάρισε μέχρι τώρα η ζωή!

 —


Υποδιευθύντρια

Αναστασία Δριμάλα, φιλόλογος

 —


 Σχολιάστε