«

»

Νοέ 27

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013-Connect with respect!

Με μεγάλη λαμπρότητα θα διοργανωθεί φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013 στο πλαίσιο του πρώτου επετειακού εορτασμού των 10 χρόνων από την καθιέρωσή της. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, στο πλαίσιο της εκστρατείας επαγρύπνησης για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο SafeBorders, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ φθάνοντας τις 99 παγκοσμίως!

Όλα αυτά τα χρόνια, το Δίκτυο INSAFE έχει ασχοληθεί με τις διαφορετικές εκφάνσεις του Διαδικτύου: από το διαδικτυακό εκφοβισμό μέχρι το φαινόμενο της κοινωνικής δικτύωσης και τη σύγκλιση των γενεών. Φέτος, αποφάσισε να επιλέξει μια ξεχωριστή θεματική με βαρύνουσα σημασία: «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας στους online κόσμους – Online rights and responsibilities».
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα, προσκαλεί και φέτος να δράσουμε ως «Πρεσβευτές» και πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Connect with respect! – Σύνδεση με σύνεση!»,  διοργανώνοντας τις δικές μας εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο μας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για τους εκπαιδευτικούς: δημιουργία  μαζί με τους μαθητές αφίσας μεγέθους Α2 σε μορφή “Landscape”
  • Για τους μαθητές: Οι μαθητές αφήνουν την φαντασία τους να δημιουργήσει το  T-shirt της εκστρατείας Ασφαλούς Διαδικτύου!  Όλες οι προτάσεις θα αναρτηθούν σε ειδική σελίδα που θα διαμορφώσουμε στο Facebook – κάνοντας έτσι χρήση ενός ιστοχώρου που χρησιμοποιούν κατά κόρο τα νέα παιδιά, και προάγοντας την ορθή χρήση του. Από τη σελίδα αυτή, οι χρήστες του Facebook θα επιλέξουν τη δημιουργία που τους αρέσει περισσότερο, κάνοντας «like».

Σημαντικό: Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα. Επίσης, εάν το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου θεωρήσει ότι κάποιες αφίσες / δημιουργίες T-shirt είναι ιδιαίτερα εύστοχες και καινοτόμες για να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό, θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω παρουσίασή τους στο πλαίσιο μελλοντικών δράσεων του Κέντρου και/ή για τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού και T-shirt του Saferinternet.gr.

Πλάνο υλοποίησης της δράσης «Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013»:

– Υποβολή της φόρμας συμμετοχής:            έως 15/12/2012
– Υποβολή αφίσας:                                    από 14/01/2013 έως 21/01/2013
– Υποβολή δημιουργικού για T-shirt:            από 14/01/2013 έως 21/01/2013
– Υποβολή σύντομης παρουσίασης της πραγματοποιηθείσας δράσης σας (μέχρι 100 λέξεις):  από 11/02/2013 έως 28/02/2013

Πηγή: http://www.saferinternet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων