Δεκ 11

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω με το Scratch?

HappyScratching

Στην σελίδα που μοιράζομαι μαζί σας, υπάρχουν μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τα πρώτα…αλλά και τα επόμενα βήματα σας με την οπτική γλώσσα προγραμματισμού, Scratch του MIT.

Scratch Resources

Καλή διασκέδαση!

 

Νοε 24

Το 1ο Google CS FIRST Club | Game Design ξεκινά στο 1ο Πρότυπο Πειραμ.Δημ.Σχολείο Θεσ/νίκης [εντ. ΑΠΘ]

Google CS First - Thessaloniki - Greece
Αύριο, 25 Νοεμβρίου 2014, ξεκινάμε το 1ο Google | CS FIRST Club για  Game Design, στο πλαίσιο του Ομίλου ΤΠΕ της Τρίτης, για τις τάξεις Γ” και Δ”, στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης [εντ.ΑΠΘ].
 
Το CS FIRST της GOOGLE είναι ένα πρόγραμμα πολύ διαδεδομένο σε σχολεία των ΗΠΑ [http://www.cs-first.com/content/program-details] και αποσκοπεί στην εκμάθηση κώδικα σε παιδιά ηλικίας 9-15 ετών [..εμείς θα το επιχειρήσουμε και με μικρότερους μελλοντικούς προγραμματιστές].
 
Οι μαθητές μας θα μάθουν να φτιάχνουν τα δικά τους παιχνίδια ακολουθώντας το πρόγραμμα της CS First | Game Design και χρησιμοποιώντας την οπτική γλώσσα προγραμματισμού Scratch, του Πανεπιστημίου του MIT. 
 
Το CS First Club θα διαρκέσει 8 εβδομάδες και στο τέλος οι μαθητές θα λάβουν ​το Certificate της Google, για το πρόγραμμα που παρακολούθησαν.
 Certificate
Ανυπομονούμε για την αυριανή ημέρα και χαιρόμαστε πολύ [μαζί με τους μαθητές μου κι εγώ…] για όλες αυτές τις 8 εβδομάδες που θα ακολουθήσουν!
 
Η εκπαιδευτικός Πληροφορικής- ΤΠΕ 
Λία Τερζίδου 
CS First Guru
Υπεύθυνη Ομίλου ΤΠΕ – Γ”  & Δ” Τάξεις

Οκτ 12

Δελτίο Τύπου – Βράβευση των μαθητών της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής

ΠΔΠ-ΒραβευσηΥπουργείο Παιδείας

Συνάντηση με τους μαθητές της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής, εκπροσώπους της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής είχε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. 

Η τελευταία μεγάλη διάκριση για την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής ήρθε από στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Ταϊπέι της Ταϊβάν στο διάστημα 13-20 Ιουλίου 2014. Από τη διοργάνωση η ελληνική ομάδα απέσπασε δυο χάλκινα μετάλλια.

Την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής εκπροσώπησαν οι μαθητές Δημήτριος Λώς (χάλκινο μετάλλιο) και Αριστοφάνης Ροντογιάννης (χάλκινο μετάλλιο) από το Κολλέγιο Αθηνών, ο Γεώργιος Βενιζέλος από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και ο Γεώργιος Χρίστογλου από το 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Οι συνοδοί της Ελληνικής Ομάδας ήταν οι κ.κ. Μιχάλης Χατζόπουλος καθηγητής ΕΚΠΑ και Νικόλαος Παπασπύρου, αν.καθηγητής ΕΜΠ.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας Πληροφορικής στην Διεθνή Ολυμπιάδα της Ταϊπέι τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Υφυπουργός συνομίλησε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διεθνείς διαγωνισμούς Πληροφορικής αποσπώντας με τα ελληνικά χρώματα πλήθος διακρίσεων, αλλά και μεγάλη εμπειρία από τη συμμετοχή και βράβευσε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος απευθυνόμενος στους μαθητές ανέφερε ότι «ήθελα σήμερα να τιμήσουμε ως Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την προσπάθεια και τον αγώνα σας. Σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι σημαντική η συμμετοχή και η προσπάθεια, πολύ δε περισσότερο και η διάκριση. Και όλα αυτά σε μια εποχή δύσκολη για τη χώρα εσείς τιμάτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Δίνετε την εικόνα στο εξωτερικό ότι έχουμε ικανό ανθρώπινο δυναμικό, που μπορεί να ανταπεξέλθει και στις πιο δύσκολες συνθήκες, δίνετε την εικόνα της Ελλάδας που είναι παρούσα σε διεθνείς διοργανώσεις και διακρίνεται.

Χαίρομαι για τους μαθητές, είτε προέρχονται από τη δημόσια εκπαίδευση, ή από την ιδιωτική που αγωνίζονται και διακρίνονται δίνοντας την ψυχή τους για αυτό που κάνουν».

Η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής, στην οποία συμμετέχουν μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού συντονίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΠΥ).

Η ΕΠΥ οργανώνει για είκοσι έξι συνεχή χρόνια τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής. Ο Διαγωνισμός αυτός, αποτελεί το εθνικό σκέλος, ενός από τους έξι διεθνείς διαγωνισμούς που προωθεί η UNESCO. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής (ΠΔΠ), τελεί από την έναρξη του, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στην επιστημονική του επιτροπή, συμμετέχουν καθηγητές από όλα τα τμήματα Πληροφορικής των Α.Ε.Ι. και Πολυτεχνείων της χώρας.

Στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν κυρίως μέλη της ΕΠΥ και καθηγητές πληροφορικής δ.ε.

Ο διαγωνισμός αφορά σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής. Ο διαγωνισμός στις δύο πρώτες φάσεις γίνεται μέσω Διαδικτύου, ο δε αντίστοιχος ιστοχώρος (www.pdp.gr) δέχεται επισκέψεις από μαθητές και καθηγητές της Β” θμιας εκπαίδευσης.

Από αυτούς, οι 4 πρώτοι αποτελούν την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής που αντιπροσωπεύει τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής (www.ioinformatics.org) και τη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Από τον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, συγκροτείται και η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής Ελπίδων από 4 μαθητές Γυμνασίου που μας εκπροσωπεί στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων.

Οι μαθητές οι οποίοι διακρίνονται στους δύο πρώτους διαγωνισμούς αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε τμήμα Πληροφορικής της επιλογής τους, χωρίς εξετάσεις (Νόμος 3194/2003).

Από τη σχολική χρονιά 2005-06 ο διαγωνισμός διευρύνθηκε για να περιλάβει το σύνολο των μαθητών των σχολείων Ελληνοπαίδων εξωτερικού αλλά και των ελληνικών προγραμμάτων ξένων σχολείων και ιδρυμάτων, σε όλες τις περιοχές της γης όπου σπουδάζουν Ελληνόπουλα.

Για τους μαθητές που έχουν ξεχωρίσει στην 3η φάση του διαγωνισμού ακολουθεί σειρά μαθημάτων περίπου μιας βδομάδας, με στόχο την καλλίτερη προετοιμασία τους για αυτές τις διεθνείς διοργανώσεις. Η εκπαίδευση γίνεται από μέλη ΔΕΠ. Η τελική αξιολόγηση αναδεικνύει την τετραμελή Εθνική Ομάδα Πληροφορικής, που συμμετέχει στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής και την Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής, και από το καλοκαίρι του 2007 και την επίσης τετραμελή Εθνική Ομάδα Πληροφορικής Ελπίδων, που συμμετέχει στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής νέων (μαθητές Γυμνασίου).

Στην εικοσιεπτάχρονη αυτή πορεία σε αυτές τις διοργανώσεις η Ελλάδα έχει κατακτήσει 51 μετάλλια, εκ των οποίων τα 19 τα 4 τελευταία χρόνια.

Οι ομάδες:

Ομάδα μαθητών Λυκείου (Senior)

Αριστοφάνης Ροντογιάννης-Κολλέγιο Αθηνών (αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Άγκυρα της Τουρκίας μεταξύ 10-17/8/2014, χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Ταϊπέι της Ταϊβάν μεταξύ 13-20/7/2014)

Δημήτρης Λως-Κολλέγιο Αθηνών (αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Άγκυρα της Τουρκίας μεταξύ 10-17/8/2014, χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Ταϊπέι της Ταϊβάν μεταξύ 13-20/7/2014

Γιώργος Χρίστογλου- 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Άγκυρα της Τουρκίας μεταξύ 10-17/8/2014)

Γιώργος Βενιζέλος-Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης

Ομάδα μαθητών Γυμνασίου (Junior)

Θεόδωρος Κόκκορης-5Ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Κυριάκος Στεφανίδης-Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης

Χρήστος Καραθεόδωρος-Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Αγ.Παρασκευής

Σταύρος Φιλοσίδης-1ο Γυμνάσιο Βέροιας

Στη συνάντηση παρέστησαν:
Εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής οι κ.κ.: Νικόλαος Παπασπύρου, αναπληρωτής. Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τμήματος Μηχανικών & Μηχανικών Η.Υ. Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Υ., Εμμανουήλ Μόρμορης καθ. Πληροφορικής δ.ε., καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής: Γιάννης Βογιατζής, Αν καθηγητής. ΤΕΙΑ τμήματος πληροφορικής Πρόεδρος της ΟΕ και πρόεδρος της ΕΠΥ, Παναγιώτης Καραγεώργος, καθ. Πληροφορικής .δ.ε. Γραμματέας της ΟΕ και Γ.Γραμματέας της ΕΠΥ, Ηλία Νικολακόπουλος, καθ. Πληροφορικής .δ.ε. Μέλος ΔΣ ΕΠΥ, μελος ΟΕ και συνοδός καθηγητής, Λία Τερζίδου καθ. Πληροφορικής .δ.ε., Γ.Γραμματέας, ΔΣ ΕΠΥ παραρτήματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/ΘΡΑΚΗΣ, μέλος ΟΕ και συνοδός καθηγητής.

Αθήνα 8 Οκτωβρίου 2014

Πηγή: Δελτίο Τύπου Υπουργείο Παιδείας

 

Οκτ 12

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Κάντε τις ιδέες σας πράξη με το #coding | 11- 17 Οκτωβρίου 2014

codeweek-badge-medium-400

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού!

Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες.

Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.

Στη διεύθυνση http://codeweek.eu θα μάθετε περισσότερα και θα βρείτε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη σας

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία βάσης που ξεκίνησαν νεαροί σύμβουλοι της Νέιλι Κρους, η οποία προσέλκυσε την υποστήριξη κινημάτων προγραμματισμού και εκπαίδευσης όπως τα CoderDojo και RailsGirls, καθώς και σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής, που επιδιώκουν να εξοικειώσουν εκατομμύρια παιδιά με τον προγραμματισμό διοργανώνοντας για παράδειγμα εργαστήρια επίδειξης, αναπτύσσοντας εργαλεία εκμάθησης και συμβάλλοντας στην εκπαίδευση δασκάλων. Εταιρείες, όπως οι Rovio (Angry Birds), Microsoft, Google, Telefonica, Liberty Global και Facebook στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, πολλές από τις οποίες στο πλαίσιο της δέσμευσής τους για την πρωτοβουλία «Μεγάλος συνασπισμός για ψηφιακές θέσεις εργασίας»

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε: «Η ζωή μας είναι πλέον ψηφιακή και, ως εκ τούτου, οι νεότερες ιδίως γενιές χρειάζονται ψηφιακές δεξιότητες όπως ο προγραμματισμός. Σύντομα οι δεξιότητες αυτές θα είναι καθοριστικές για την εύρεση καλών θέσεων εργασίας και απαραίτητες για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η Alja Isakovic, από τη Σλοβενία, που συμμετέχει στη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού είπε: «Η τεχνολογία διαμορφώνει τη ζωή μας και δεν πρέπει να αφήσουμε μια μειοψηφία να αποφασίζει για το πώς θα τη χρησιμοποιούμε και για ποιο σκοπό. Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να διαδίδουμε απλώς μια πληροφορία ή να δηλώνουμε ότι μας αρέσει. Με τον προγραμματισμό μπορείτε να κάνετε τις ιδέες σας πράξη, δημιουργώντας πράγματα που θα φέρουν χαρά σε άλλους».

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ;

  • Τα Παιδιά/οι έφηβοι/οι ενήλικες μπορούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για τον προγραμματισμό
  • Οι προγραμματιστές μπορούν να διοργανώσουν εργαστήρια σε σχολεία, ανοιχτά εργαστήρια (hack spaces) ή κοινοτικά κέντρα
  • Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν προγραμματισμό μπορούν να διοργανώσουν μαθήματα προγραμματισμού, να κοινοποιήσουν τα προγράμματα των μαθημάτων τους και να διοργανώσουν εργαστήρια για τους συναδέλφους τους
  • Οι εκπαιδευτικοί που δεν διδάσκουν προγραμματισμό μπορούν να διοργανώσουν σεμινάρια ή να προσκαλέσουν τους γονείς ή τους μαθητές να ανταλλάξουν γνώσεις για τον προγραμματισμό
  • Οι γονείς μπορούν να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους νασυμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο προγραμματισμού
  • Οι επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις μπορούν να φιλοξενήσουν εργαστήρια προγραμματισμού, να διαθέσουν εκπαιδευτές από το προσωπικό τους, να διοργανώσουν διασκεδαστικά δρώμενα προγραμματισμού για μαθητές ή να προσφέρουν χορηγίες για εκδηλώσεις προγραμματισμού
  • Κάθε άτομο που συμμετέχει σε δραστηριότητα προγραμματισμού μπορεί να μιλήσει για την εμπειρία του και να εμπνεύσει κι άλλους!

Πηγή: Επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκή Επιτροπής

 
Λία Τερζίδου
// EU Code Week Ambassador

 

 

 

 

Οκτ 10

1o CoderDojo Thessaloniki | EU Code Week | 11 Oκτωβρίου 2014

CoderDojoThess_Why_Attend_sm

Tο 1o CoderDojo Thessaloniki είναι γεγονός και ξεκινά με την ΕΠΥ – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης και το GDG Thessaloniki «The Playground» για να εγκαινιάσει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα – Europe Code Week στις 11 Οκτωβρίου 2014 στο CITY College, International Faculty of the University of Sheffield Λεόντος Σοφού 3, Θεσσαλονίκη!
Ελάτε να παίξουμε δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια με το SCRATCH του MIT Lab!

Εξασφαλίστε τη θέση σας και κάντε την εγγραφή σας εδώ
Κοινότητα CoderDojo Thessaloniki 

 

Οκτ 07

27ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

pdp_logo27

Ο 27ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής της ΕΠΥ έχει ξεκινήσει!  

Θέμα Α Φάσης

Τέλος εγγραφών Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

http://pdp.gr/ 

 

 

Οκτ 07

Εργαστήρια κώδικα από την κοινότητα προγραμματιστών της Google στη Θεσσαλονίκη!

«Googloi & Googles» δηλώστε τώρα συμμετοχή στα εργαστήρια που ετοιμάστηκαν αποκλειστικά για εσάς!

Πάρτε το μπαμπά ή τη μαμά από το χέρι …. το λάπτοπ αγκαλιά και ελάτε στο Περίπτερο 14 (TIF- HELEXPO) όπου η Κοινότητα των προγραμματιστών της Google θα σας δείξει τρόπους να μάθετε χρήσιμα πράγματα διασκεδάζοντας!

Κρατήστε τη θέση σας τώρα συμπληρώνοντας τη φόρμα.

Σεπ 17

EU Code Week | Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα | 11-17 Οκτ. 2014

codeweek-badge-medium-400Από 11 έως 17 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη! Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να προβάλει την έννοια του προγραμματισμού τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους,  δίνοντας τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα και workshops καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στις μαζικές εκδηλώσεις και θα αποκτήσουν τις σχετικές δεξιότητες.

Την πρωτοβουλία ξεκίνησαν νεαροί σύμβουλοι της Neelie Kroes, Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προσέλκυσε την υποστήριξη κινημάτων προγραμματισμού και εκπαίδευσης, όπως τα CoderDojo και RailsGirls, καθώς και σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής.

Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα διοργανώνονται σε τοπικό επίπεδο και δημοσιεύονται στο website της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού [http://events.codeweek.eu/]. Σε κάθε χώρα, ένας ή περισσότεροι πρεσβευτές της Code Week Europe προσφέρθηκαν να αποτελέσουν το βασικό σημείο επαφής για την Εβδομάδα Κώδικα, να διαδώσουν το όραμα της πρωτοβουλίας και να συνδέσουν τοπικές κοινότητες προγραμματισμού και ενδιαφερόμενους φορείς. Στην Ελλάδα έχουμε 5 πρεσβευτές [είναι χαρά μου να είμαι μεταξύ ατών] και 15 δράσεις μέχρι σήμερα!

Στόχος αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας, είναι να εξοικειωθούν εκατομμύρια παιδιά με τον προγραμματισμό, πραγματοποιώντας, για παράδειγμα, εργαστήρια επίδειξης, αναπτύσσοντας εργαλεία εκμάθησης και συμβάλλοντας στην εκπαίδευση δασκάλων. Εταιρείες, όπως οι Rovio (Angry Birds), Microsoft, Google, Telefonica, Liberty Global και Facebook στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα συμμετέχοντας με εκδηλώσεις.

Για όσους δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε κάποια από τις δραστηριότητες, υπάρχει πάντα διαθέσιμο πλούσιο υλικό στην Ελληνική Γλώσσα για την εκμάθηση προγραμματισμού μέσω διαδικτύου [http://codeweek.eu/resources/]. Όσοι τέλος είναι λιγάκι μεγαλύτεροι σε ηλικία, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού για αρχάριους διαδικτυακά, μέσω αρκετών πρωτοβουλιών, όπως το Scratch, μια δωρεάν γλώσσα προγραμματισμού για δημιουργία διαδραστικών ιστοριών, παιχνιδιών και κινητών σχεδίων (animation), το Codecademy, το Code School για εκμάθηση διαδικτυακών τεχνολογιών μέσω βιντεομαθημάτων, ασκήσεων προγραμματισμού και βιντεογραφημάτων (screencast) και το Code.org tutorials με απλά μαθήματα για αρχαρίους.

Αυγ 19

Δελτίο Τύπου: Τρία νέα μετάλλια της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής στην 22η Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής BOI 2014

boi2014Με 3 νέα μετάλλια στη συλλογή της επέστρεψε η Εθνική ομάδα πληροφορικής από την 22η Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής (ΒΟΙ 2014που διεξήχθη στην Άγκυρα της Τουρκίας μεταξύ 10 και 17 Αυγούστου του 2014.
Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές Αριστοφάνης Ροντογιάννης και Δημήτριος Λώς από το Κολλέγιο Ψυχικού Αθηνών κατέκτησαν από ένα Αργυρό μετάλλιο και ο μαθητής Γιώργος Χρίστογλου από το 14ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης κατέκτησε Χάλκινο μετάλλιο.
Διαβάστε ολόκληρο το  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ιουλ 31

Python και Pygame | Μάθετε να κάνετε τα δικά σας παιχνίδια

pygameΈνα site, στο οποίο θα βρείτε τις ασκήσεις και τα προγράμματα για την διδασκαλία της γλώσσας Python και του Pygame module μέσα από τη δημιουργία παιχνιδιών.

http://goo.gl/uKkDua

«Η διδασκαλία μιας γλώσσας προγραμματισμού δεν χρειάζεται να είναι κάτι βαρετό και ούτε πρέπει να εξαντλείται σε προγράμματα κειμένου των περασμένων δεκαετιών. Αντίθετα η δημιουργία παιχνιδιών, ειδικά με γραφικά και κίνηση παρακινεί το ενδιαφέρον των μαθητών ώστε να δουν τον προγραμματισμό όπως πραγματικά είναι: Μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική ασχολία.» …αναφέρει ο δημιουργός όλου αυτού του καταπληκτικού υλικού, Μανώλης Κιαγιάς, με τον οποίο και συμφωνώ απόλυτα.

Σας εύχομαι καλή και δημιουργική συνέχεια στο καλοκαιράκι σας!

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top