Επειδή παραπονιέστε (άκου, τώρα!), σας ενημερώνω ότι ανέβασα υλικό για την Αντιγόνη και σύντομα θα ανεβάσω και για την έκθεση. Πρόκειται για την παρουσίαση της εισαγωγής, ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις εισαγωγής αλλά και το πρωτότυπο κείμενο που θα διδαχθείτε με τη μετάφρασή του. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα.

Comments 0 σχόλια »

Η φετινή ύλη (στην οποία, παραδόξως, όμως πολύ ορθά μείωσαν την ύλη της Λογοτεχνίας!!!).

Comments 0 σχόλια »

Κι ενώ έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος (!) από την τελευταία δημοσίευση, χωρίς, όμως αυτό να σηματοδοτεί αδράνεια ως προς τους αρχικούς στόχους του ιστολογίου, αποφάσισα να επιστρέψω… και εδώ! Καλώς ή κακώς (καλώς, θα προτιμούσα), οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και η απευθείας επαφή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πήραν, σε μεγάλο βαθμό, τη θέση του.  Ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση να χρησιμοποιηθεί ως βήμα και χώρος ανάρτησης αρχείων.  Έτσι, σταδιακά θα προσθέσω και νέο υλικό, καθώς και το υλικό που μοιραστήκαμε την τελευταία χρονιά.  Για επικοινωνία εξακολουθεί να ισχύει το email μου αλλά και ο λογαριασμός μου στο Facebook.

Comments 0 σχόλια »

Καλώς τη δεχτήκαμε.  Η ύλη των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων για το σχολικό έτος 2009-2010.  Καλό μας αγώνα!!!

Comments 0 σχόλια »

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τον 9ο μαθητικό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών, που περιμέναμε! Παραδόξως, η προκήρυξη έχει δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού περιεχομένου, αλλά όχι ακόμη στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου.  Για να τη δείτε πατήστε εδώ.  Για την ύλη του διαγωνισμού (το κείμενο) πατήστε εδώ.

Comments 0 σχόλια »

«Ανεβάζω» και προσθέτω στο αρχείο της Λογοτεχνίας θεωρητικής κατεύθυνσης ορισμένες σημειώσεις για τον «Κρητικό» του Σολωμού, καθώς σε λί΄γες διδακτικές ώρες θα έχουμε ολοκληρώσει την επεξεργασία του.  Πρόκειται για υλικό που αλίευσα από διάφορες πηγές, κυρίως από το διαδίκτυο.  Για γρήγορη πρόσβαση: Κρητικός: σημειώσεις

Comments 0 σχόλια »

Παραθέτω σύνδεσμο για το ΚΕΕ (Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας), όπου μπορείτε να βρείτε υλικό – ερωτήσεις όλων των τύπων για όλα τα μαθήματα.  Πρόκειται για ιδαίτερα χρήσιμο εργαλείο, ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Comments 3 Σχόλια »

Σήμερα στο σχολείο βραβεύθηκαν οι μαθητές μας που διακρίθηκαν στον 8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών. Νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ και προσωπικά, μέσω του παρόντος ιστολογίου, τους μαθητές Μαρία Κωνσταντινίδου, Βασίλη Παπαδόπουλο και Σοφία Τσαουσίδου που έλαβαν έπαινο! Μπράβο σας, παιδιά! Όσο για τους μαθητές της Β’… ετοιμαστείτε για αντίστοιχες διακρίσεις! Μόλις μάθω κάτι για τον φετινό διαγωνισμό θα σας ενημερώσω.

Comments 0 σχόλια »

Κι ενώ το «ανέβασμα» αρχείων συνεχίζεται (δε φαντάζομαι να μην το έχετε ήδη συνειδητοποιήσει…) , μετά από αίτημά σας δίνω σύνδεσμο για το βιβλίο της Έκφρασης -Έκθεσης για τη Β’Λυκείου, καθώς ακόμη δεν έχουμε αξιωθεί να το αποκτήσουμε.  Δυστυχώς, δεν υπάρχει αντίστοιχος σύνδεσμος και για τα Λατινικά, θα προσπαθήσω, όμως, να το λύσω αυτό το πρόβλημα με άλλο τρόπο! Ελπίζω να βοηθάω!

Comments 0 σχόλια »

Μετά από σχετική συζήτηση, θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω πως ό,τι δημοσιεύεται στην παρούσα ιστοσελίδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να αναδημοσιευθεί, αναπαραχθεί, σχολιαστεί κτλ… Θα’λεγα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνουν οι παραπάνω ενέργειες, καθώς αυτό θα σηματοδοτεί λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα όλων αυτών που δημοσιεύω!!  Εξάλλου, πολλά από αυτά που δημιουργώ τα έχω εμπλουτίσει με υλικό που έχουν αναρτήσει και διάφοροι αξιόλογοι συνάδελφοι, επίσης δεκτικοί στην αναδημοσίευση.  Εξάλλου, μακάρι υλικό που προωθεί τη μάθηση να αναδημοσιεύεται και να αναπαράγεται! Ελεύθερα, λοιπόν, συνάδελφοι, που με ρωτάτε!!!

Comments 0 σχόλια »

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων