ΜΠΟΖΙΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

Φιλοξενείται στο Blogs.sch.gr

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ ΤΡΙΓΥΡΙΖΑ

Ιούν 20178

         ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ ΤΡΙΓΥΡΙΖΑ …

 

Για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς αποφασίσαμε να κάνουμε μια καλοκαιρινή γιορτή και να παρουσιάσουμε ένα θεατρικό με τίτλο : ” Μια μέρα στην ακρογιαλιά τριγύριζα …”

Πριν  συζητήσουμε για το έργο και αναφερθούμε στους ρόλους, ρωτήσαμε τα παιδιά να μας πουν τι θα μπορούσαν να συναντήσουν στην ακρογιαλιά .

Ειπώθηκαν διάφορα όπως θάλασσα, κοχύλια, καβούρια, ψάρια, αστερίες, χελώνες , αμμουδιά, ομπρέλες θαλάσσης, γλάροι, ψαράδες .

Με αφορμή αυτή τη συζήτηση, φτιάξαμε καρτέλες με τις εικόνες όλων αυτών και καρτέλες με τις λέξεις τους .

Κάναμε διάφορα παιχνίδια αντιστοίχησης εικόνας – λέξης . Γλωσσικά παιχνίδια όπως από ποιό γράμμα αρχίζει η λέξη …

Στη συνέχεια, αφού φτιάξαμε το εικονολεξικό με αυτά που είχαν πει τα παιδιά , συμπλήρωσαν τις λέξεις και το χρησιμοποιήσαμε για να καθορίσουμε τους ρόλους που θα θέλαμε να έχει η παράστασή μας .

ΕΙΚΟΝΟΛΕΞΙΚΟ

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ ΤΡΙΓΥΡΙΖΑ    

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ

Ιούν 20176

 

Προστασία απειλούμενων ειδών ανά περιοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 

sumatran-tiger-1542726__340

Στην Ελλάδα για την προστασία των απειλούμενων ειδών δραστηριοποιείται η οργάνωση

lion-1840092__340 WWF Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια έχουν ενισχυθεί οι προσπάθειες για την προστασία των απειλούμενων ειδών με δραστηριοποίηση πολλών φορέων. Μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί στην προστασία κάποιων ιδιαίτερα σπάνιων ειδών ζώων, ορισμένα εκ των οποίων συναντώνται μόνο στην Ελλάδα και κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση. Μεγαλύτερη απειλή δέχεται η Μεσογειακή φώκια (Monachus monachus)[1]. Η συγκεκριμένη φώκια είναι το σπανιότερο είδος φώκιας και ένα από τα έξι περισσότερο απειλούμενα με εξαφάνιση θηλαστικά στον πλανήτη. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Μεσογειακής φώκιας ζει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Σποράδες[2]. Είδη που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο εξαφάνισης από την ελληνική φύση είναι η αρκούδα και ο λύκος[1]. Για την προστασία των δύο ειδών δραστηριοποιείται η οργάνωση Αρκτούρος που εδρεύει στο Νυμφαίο Φλώρινας. Η οργάνωση προστατεύει δύο ακόμα είδη ζώων της ελληνικής υπαίθρου που απειλούνται με εξαφάνιση, την Βίδρα και το Αγριόγιδο[3]. Ένα ακόμα θαλάσσιο είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση είναι οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα[2]. Οι χελώνες αυτές αναπαράγονται κυρίως στις παραλίες του νότιου Ιονίου, στην περιοχή της Ζακύνθου. Για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας δραστηριοποιείται ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων»[4][1]. Δύο ακόμα είδη που διαβιώνουν στην Ελλάδα και απειλούνται με εξαφάνιση είναι ο Αιγαιόγλαρος και η Οχιά της Μήλου[2]. Ο Αιγαιόγλαρος είναι ένα παγκόσμια απειλούμενο είδος γλάρου και αποτελεί είδος κορυφαίου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Και γι’ αυτά τα είδη δραστηριοποιούνται οικολογικές οργανώσεις.

 

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | με ετικέτα , , ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ    

Καλημέρα κόσμε!

Μάι 201731

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων