Πρόταση ανάγνωσης

Δημοσιευμένο στις 31 Μαρτίου 2011 Κατηγορία: Προτάσεις βιβλίων από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου  Με ετικέτα ,

Η μαθήτρια του Α1 Ράνια Δήμα,σας προτείνει να διαβάσετε το βιβλίο της Βούλα Μάστορη, “Το ποτάμι ζήλεψε” από τις εκδόσεις Πατάκη.

“Όλα αρχίζουν αναπάντεχα, όταν ο μεγάλος αδερφός της Χριστίνας θα φύγει για πάντα από κοντά της. Το κενό αυτό καλύπτει αρκετά γρήγορα ένας νέος αδερφός, ένας ολοκαίνουριος μικρός Άμπο.

Δυστυχώς, ο νέος αυτός αδερφός δεν μπορεί να τρέξει, να χοροπηδήσει, να χαρεί  τα παιχνίδια και την απλή καθημερινή ζωή, όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν μπορεί να φάει μόνος του, δεν μπορεί να περπατήσει μόνος του, δεν μπορεί να κάνει τις απλούστερες κινήσεις που για τους συνομιλήκους του είναι αυτονόητες. Έτσι αρχίζει ένας μεγάλος αγώνας για να μπορέσει να πετύχει το αυτονόητο: δηλαδή να μπορεί να κάνει ότι και τα υπόλοιπα “υγιή” και “φυσιολογικά” παιδιά. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, υπομονή, επιμονή τόσο του ίδιου, όσο και όλης της οικογένειας για να κατορθώσει να διασχίσει τα “ορμητικά νερά”  ενός νοητού, ζωγραφιστού ποταμού και να φθάσει στην απέναντι όχθη.

Μια όμορφη και συγκινητική ιστορία που μας φανερώνει τι μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος στη ζωή του όταν διαθέτει πείσμα, θέληση και ελπίδα. Όταν έχει μια οικογένεια που τον αγαπά, τον αποδέχεται και τον στηρίζει. Και όλα αυτά δίνονται από τη συγγραφέα με΄ένα γλυκόπικρο χιούμορ, που σε κάνει να χαμογελάς και να ελπίζεις.”




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *