Σας προτείνουμε να διαβάσετε…

Δημοσιευμένο στις 22 Ιανουαρίου 2011 Κατηγορία: Προτάσεις βιβλίων από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου  Με ετικέτα ,

Κατηγορία: νεανική λογοτεχνία. Ηλίκία: 14  +

Δικαίου Ελένη, Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;, Εκδόσεις Πατάκη, 1996

Ένα βιβλίο για τους νέους που οφείλουν να κατανοήσουν τη διαφορά ανάμεσα στις έννοιες του χρέους, του στόχου και της χαράς. Ένα βιβλίο για τους γονείς, που κάποτε οφείλουν να συνειδητοποιήσουν τα μεγάλα ακούσια λάθη που κάνουν στην ανατροφή των παιδιών τους. Ένα βιβλίο για όλους εκείνους που έχουν μάθει να λένε στη ζωή τους “αργότερα” ή “έχω χρόνο” και ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει “αργότερα” και ότι ο “χρόνος” έχει πια σωθεί.

Μιχαηλίδης Τεύκρος, Πυθαγόρεια Εγκλήματα, Εκδόσεις Πόλις, 2006

Σας αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα; Θέλετε να πάρετε μια γεύση από τη νεότερη ιστορία των μαθηματικών και να γνωρίσετε κάποιος από τους σημαντικότερους μαθηματικούς του 20ου αιώνα; Τότε το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο για σας.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας ο Στέφανος Κανταρτζής και ο Μιχαήλ Ιγερινός. Συναντιούνται για πρώτη φορά σ’ ένα μαθηματικό συνέδριο το 1900 και η κοινή τους αγάπη για τα μαθηματικά σφυρηλατεί τη φιλία τους. Σχεδόν 30 χρόνια μετά ο Κανταρτζής βρίσκεται δολοφονημένος στο σπίτι του. Ποιος τον σκότωσε και γιατί;

Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης ξετυλίγει για χάρη του αναγνώστη ένα πανόραμα ιστορικών γεγονότων, μαθηματικών προσωπικοτήτων και προβλημάτων, μας μεταφέρει από τη Γαλλία της Μπελ Επόκ, στην Ελλάδα των Βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής καταστροφής, γράφοντας ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με απρόσμενο τέλος.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *