Βιβλιοθήκη

Δημοσιευμένο στις 22 Νοεμβρίου 2010 Κατηγορία: από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου

Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου


Η σχολική βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου ξεκίνησε να λειτουργεί το Δεκέμβρη του 2009 στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ. Μόλις ένας χρόνος ζωής και ήδη διαθέτουμε περίπου 4000 τίτλους βιβλίων, που είναι ταξινομημένα με βάση το Δεκαδικό Σύστημα Ταξινόμησης Dewey (DDC). Η Βιβλιοθήκη είναι επίσης εξοπλισμένη με δυο υπολογιστές για τους μαθητές, βιντεοπροβολέα, φωτοτυπκό μηχάνημα, τηλεόραση, dvd-player και cd-player.

Η σχολική βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου, παρά τη σύντομη ζωή της, πιστεύουμε ότι ήδη αποτελεί ένα ζωντανό, ζωτικό και αναπόσπαστο στοιχείο της σχολικής ζωής. Η προσφορά της μεγάλη σε ποικίλους και διάφορους τομείς. Αποτελεί πόλο συνάθροισης μαθητών και καθηγητών, χώρο παιδείας και γνώσης, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων.

Για την ενίσχυση της σπουδαιότητας και την προβολή του έργου που πραγματοποιείται στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης, κρίθηκε αναγκαίο να δημιουργηθεί αυτό το ιστολόγιο, με στόχο να αποτελέσει ένα κόμβο πληροφόρησης για τις δραστηριόητες της βιβλιοθήκης και γενικότερα του σχολείου μας. Φιλοδοξούμε όμως με την πάροδο του χρόνου να γίνει τόπος συνάντησης, επικοινωνίας και προβληματισμού όλων των μερών που εμπλέκονται στη σχολική ζωή, μαθητές, καθηγητές, γονείς και κηδεμόνες.

Στο ιστολόγιο μας θα ενημερώνεστε και θα βρίσκετε πληροφορίες:

  • για τις δραστηριότητες της βιβλιοθήκης και του σχολείου μας
  • για τα προγράμματα (περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, πολιτιστικά) στα οποία συνδράμει η βιβλιοθήκη με το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό που διαθέτει
  • για μαθήματα που διεξάγονται στο χώρο της βιβλιοθήκης
  • προτάσεις για βιβλία που διαβάσαμε και τα οποία μπορείτε να δανεισθείτε από τη βιβλιοθήκη μας
  • εκπαιδευτικά παιχνίδια που φτιάξαμε και μπορείτε να τα παίξετε on-line
  • αστεία video για να διασκεδάσετε
  • εκπαιδευτικά video με στόχο την ενημέρωση και τον προβληματισμό
  • links με ποικίλο περιεχόμενο που κρίναμε ως ενδιαφέροντα
  • προτάσεις για εκδηλώσεις εκτός σχολείου που κρίνουμε ότι προσφέρουν στους μαθητές μας ψυχαγωγία – με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.

Η Σχολική μας Βιβλιοθήκηphoto slideshow
Αφήστε μια απάντηση