Σας αρέσουν τα puzzles;

Δημοσιευμένο στις 10 Απριλίου 2011 Κατηγορία: Δραστηριότητες,Παιχνίδια από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου  Με ετικέτα

Εαν σας αρέσουν τα puzzles δεν υπάρχει πια λόγος να τα αγοράζετε, ούτε βέβαια να ανησυχείτε για χαμένα κομμάτια. Αρκεί να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο, ένα φυλλομετρητή (firefox mozilla ή internet explorer) και τέλος να κάνετε μια απλή εγγραφή πατώντας εδώ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ήδη καταχωρημένες εικόνες της ιστοσελίδας, αλλά σας δίνετε η δυνατότητα να ανεβάσετε τις δικές σας εικόνες ή φωτογραφίες και να τις μετατρέψετε σε puzzle, δημιουργώντας τα δικά σας albums.

Κάντε μια δοκιμή με τα puzzles που δημιουργήσαμε για σας. Και βέβαια λόγω των επικείμενων Πασχαλινών διακοπών, οι εικόνες μας είναι επίκαιρες. Κάντε κλικ πάνω στο βελάκι και ξεκινήστε. Εάν δυσκολεύεστε με τον αριθμό των κομματιών μπορείτε με την επιλογή «Change cut» να επιλέξετε τόσο τον αριθμό των κομματιών όσο και το σχήμα τους.
Καλή σας διασκέδαση!

Ο Γύρος του κόσμου σε 3′ 30»

Δημοσιευμένο στις 7 Απριλίου 2011 Κατηγορία: Video από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου  Με ετικέτα ,

Απολαύστε φανταστικές εικόνες από όλο τον κόσμο

Ημέρα Βιβλίου

Δημοσιευμένο στις 1 Απριλίου 2011 Κατηγορία: Ανακοινώσεις από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου  Με ετικέτα , , ,

Υπάρχουν δυο ξεχωριστές ημερομηνίες κατά τις οποίες τιμάται και προβάλλεται το βιβλίο.

Η πρώτη ημερομηνία είναι στις 2 Απριλίου και είναι αφιερωμένη στο Παιδικό βιβλίο. Τον εορτασμό καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) το 1966 και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα γιατί στις 2 Απρίλη γεννήθηκε ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Έχουμε όμως και την 23 Απρίλη που έχει οριστεί από την Unesco ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου. Γιατί επιλέχθηκε η ημερομηνία αυτή; Γιατί η 23η Απρολίου 1616 είναι η μέρα θανάτου του Άγγλου δρματουργού Γουίλιαμ Σαίξπηρ και του Ισπανού συγγραφέα Μιχαήλ Θερβάντες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζουμε σήμερα, ως ελάχιστη προσφορά, θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Jostein Gaarder, «Η Μαγική Βιβλιοθήκη», από τις εκδόσεις Λιβάνη, που αναφέρεται στη σημασία και την αξία του βιβλίου.

«Περνώ μπροστά από τα ράφια της βιβλιοθήκης. Τα βιβλία μού έχουν γυρισμένη την πλάτη. Όχι για να με απωθήσουν, όπως οι άνθρωποι, αλλά για να μου συστηθούν και να με προσκαλέσουν. Ατέλειωτα μέτρα βιβλίων που δεν θα μπορέσω να διαβάσω ποτέ. Και το ξέρω: αυτό που μου προσφέρεται εδώ είναι η ζωή, ζωή που προστίθεται στη δική μου και περιμένει να την εκμεταλλευτώ. Αλλά οι μέρες περνούν τόσο γρήγορα ώστε η δυνατότητα αυτή δεν αξιοποιείται. Ένα από αυτά τα βιβλία θα ήταν αρκετό για να μου αλλάξει τελείως τη ζωή. Ποιός είμαι τώρα; Ποιος θα ήμουν αν διάβαζα; (σελ. 238 – 239)

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Ένα βιβλίο είναι ένας μαγικός κόσμος γεμάτος μικρά σύμβολα που μπορούν να δώσουν ζωή στους νεκρούς και να χαρίσουν αιώνια ζωή στους ζωντανούς. Είναι ασύλληπτο, φανταστικό και «μαγικό» ότι είκοσι τέσσερα γράμματα του αλφαβήτου μπορούν να συνδιαστούν με τόσους τρόπους ώστε να γεμίσουν τεράστια ράφια με βιβλία και να μας οδηγήσουν σ’ έναν κόσμο δίχως όρια, έναν κόσμο που θα διευρύνεται διαρκώς όσο υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτή τη γη.

Κοίταξα ψηλά στους τοίχους και για μια στιγμή ένιωσα τα βιβλία να με καρφώνουν με το βλέμμα τους. Λες κι είχαν ζωή, λες και φώναζαν:

«Έλα κοντά μας, μη φοβάσαι, έλα!»

Ξαφνικά ένιωσα μεγάλη πείνα. Όχι για φαγητό, αλλά για λέξεις που κρύβονταν σ’ αυτά τα ράφια. Αλλά το ήξερα: όσο και να διάβαζα στη ζωή μου, ποτέ δε θα μπορούσα να διαβάσω έστω κι ένα δισεκατομμυριοστό απ’ όλες τις προτάσεις που έχουνγραφτεί. Γιατί στον κόσμο υπάρχουν τόσο πολλές προτάσεις όσα αστέρια στον ουρανό. Και πολλαπλασιάζονται ολοένα, διευρύνονται διαρκώς, όπως ο δίχως όρια χώρος.

Αλλά ταυτόχρονα ήξερα ότι, όταν ανοίγω ένα βιβλίο, βλέπω μια ακρούλα του ουρανού, κι όταν διαβάζω μια νέα πρόταση, γνωρίζω κάτι περισσότερο από πριν. Κι όλα όσα διαβάζω κάνουν τον κόσμο μεγαλύτερο, αλλά διευρύνουν και τους δικούς μου ορίζοντες. Για μια στιγμή είχα κοιτάξει στο φανταστικό και μαγικό κόσμο των βιβλίων.» (σελ. 242 – 243)

Πρόταση ανάγνωσης

Δημοσιευμένο στις 31 Μαρτίου 2011 Κατηγορία: Προτάσεις βιβλίων από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου  Με ετικέτα ,

Η μαθήτρια του Α1 Ράνια Δήμα,σας προτείνει να διαβάσετε το βιβλίο της Βούλα Μάστορη, «Το ποτάμι ζήλεψε» από τις εκδόσεις Πατάκη.

«Όλα αρχίζουν αναπάντεχα, όταν ο μεγάλος αδερφός της Χριστίνας θα φύγει για πάντα από κοντά της. Το κενό αυτό καλύπτει αρκετά γρήγορα ένας νέος αδερφός, ένας ολοκαίνουριος μικρός Άμπο.

Δυστυχώς, ο νέος αυτός αδερφός δεν μπορεί να τρέξει, να χοροπηδήσει, να χαρεί  τα παιχνίδια και την απλή καθημερινή ζωή, όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν μπορεί να φάει μόνος του, δεν μπορεί να περπατήσει μόνος του, δεν μπορεί να κάνει τις απλούστερες κινήσεις που για τους συνομιλήκους του είναι αυτονόητες. Έτσι αρχίζει ένας μεγάλος αγώνας για να μπορέσει να πετύχει το αυτονόητο: δηλαδή να μπορεί να κάνει ότι και τα υπόλοιπα «υγιή» και «φυσιολογικά» παιδιά. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, υπομονή, επιμονή τόσο του ίδιου, όσο και όλης της οικογένειας για να κατορθώσει να διασχίσει τα «ορμητικά νερά»  ενός νοητού, ζωγραφιστού ποταμού και να φθάσει στην απέναντι όχθη.

Μια όμορφη και συγκινητική ιστορία που μας φανερώνει τι μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος στη ζωή του όταν διαθέτει πείσμα, θέληση και ελπίδα. Όταν έχει μια οικογένεια που τον αγαπά, τον αποδέχεται και τον στηρίζει. Και όλα αυτά δίνονται από τη συγγραφέα με΄ένα γλυκόπικρο χιούμορ, που σε κάνει να χαμογελάς και να ελπίζεις.»

Τι να διαβάσετε το Μάρτιο!

Δημοσιευμένο στις 9 Μαρτίου 2011 Κατηγορία: Προτάσεις βιβλίων από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου  Με ετικέτα ,

Για το μήνα Μάρτιο η υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης σας προτείνει να διαβάσετε:

 • Νεανική Λογοτεχνία για τους μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου
 1. Μάστορη Βούλα, «Το ποτάμι ζήλεψε», εκδόσεις Πατάκη, 2003
 2. Μαστρογιάννη Ιφιγένεια, «Τα παιδιά του τελευταίου θρανίου», εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2008
 3. Παπαθεοδώρου Βασίλη, «Στη διαπασών», εκδόσεις Καστανιώτη, 2010
 4. Κλιάφα Μαρούλα, «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς», εκδόσεις Κέδρος, 2003
 5. Παπαθεοδώρου Θοδωρή, «Η χαμένη σφραγίδα του αυτοκράτορα Ιουστινιανού», εκδόσεις Ψυχογιός, 2010
 6. Σπράντλιν Μάικλ, «Ο μικρός Ναΐτης», εκδόσεις Πατάκη, 2008
 7. Riordan Rick, «Ο Πέρσυ Τζάκσον και η κλοπή της αστραπής», εκδόσεις Πάπυρος, 2005
 8. Riordan Rick, «Ο Πέρσυ Τζάκσον και η θάλασσα των τεράτων», εκδόσεις Πάπυρος, 2006
 9. Κίνι Τζεφ, «Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα», εκδόσεις Ψυχογιός, 2010 (το πρώτο και το τρίτο βιβλίο της σειράς)

 • Λογοτεχνία για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου
 1. Μανδηλαρά Φίλιππου, «Κάπου ν’ ανήκεις», εκδόσεις Πατάκη, 2010
 2. Gaarder Jostein, «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια», εκδόσεις Λιβάνη, 2005
 3. Θεοδωρίδου Σόφη, «Η νύφη φορούσε μαύρα, εκδόσεις Ψυχογιός, 2011
 4. Μπίτζι Ι., «Τα δώδεκα Στραντιβάριους», εκδόσεις Ψυχογιός, 2010

Τα βιβλία μπορείτε να τα δανεισθείτε από τη σχολική βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Είναι σίγουρο ότι ανάμεσα τους θα βρείτε σίγουρα κάποιο που να ανταποκρίνετε στις προτιμήσεις σας.

Βιβλιοκριτική

Δημοσιευμένο στις 6 Μαρτίου 2011 Κατηγορία: Προτάσεις βιβλίων από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου  Με ετικέτα ,

Λογοτεχνία, 14+

Για τους μαθητές μας της Γ’ Γυμνασίου προτείνουμε να διαβάσουν το λογοτεχνικό βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά «Κάπου ν’ ανήκεις», εκδόσεις Πατάκη.

Ο συγγραφέας στην προμετωπίδα του βιβλίου δίνει στον επίδοξο αναγνώστη την εξής συμβουλή: » Φίλε αναγνώστη, αν δεν μπορείς να βγάλεις την οπαδική σου φανέλα, καλύτερα να μην προχωρήσεις άλλο.» Με τον τρόπο αυτό, μας προϊδεάζει για το θέμα του βιβλίου: μεγάλος πρωταγωνιστής, ένα άθλημα και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο.

Κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου είναι ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, ένας έφηβος 15 χρονών, ο οποίος αφηγείται στη φίλη του τη ζωή του. Μια ζωή γεμάτη από την αγάπη του για την ομάδα του, τον ΠΑΟΚ. Ξεκινάει από τα πρώτα του παιδικά χρόνια και το πως καλλιεργήθηκε αυτή η αγάπη και φτάνει μέχρι τη μετακόμιση της οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο νέο του σχολείο. Δυσκολίες που πηγάζουν από την αγάπη του  για την ομάδα. Οι περιγραφές των φάσεων από διάφορους ποδοσφαιρικούς αγώνες και του κλίματος που επικρατούσε στις κερκίδες ανάμεσα στους πλεόν φανατισμένους οπαδούς είναι ζωντανές, λιτές, χωρίς άκαιρους συναισθηματισμούς και ηθικολογίες, κερδίζοντας ακόμη και εκείνους τους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν τίποτα από ποδόσφαιρο ή που δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα.

Η αφήγηση όμως του ήρωα δεν περιορίζεται και δεν εξαντλείται στο ποδόσφαιρο. Σιγά – σιγά μέσα από τα λόγια του Γιάννη αναδυκνύεται η ανάγκη του έφηβου να γίνεται αποδεκτός,  ν’ ανήκει κάπου. Η πορεία από την παιδική στην εφηβική ηλικία και από κει στην ωριμότητα είναι πορεία επώδυνη, γεμάτη αναζητήσεις, αμφισβητήσεις και ανατροπές. Ο Γιάννης, όπως όλοι οι έφηβοι του κόσμου, ψάχνει και αγωνίζεται να δημιουργήσει τη δική του προσωπική ταυτότητα, έξω από ετικέττες και ομάδες – όποιες κι’ αν είναι αυτές, όποιο όνομα κι αν φέρουν -.  Μέσα από το άθλημα του ποδοσφαίρου, τις διαφοροποιήσεις στις αντιλήψεις του ήρωα, καθώς περνάει από την τυφλή υποταγή στο χρώμα της φανέλας στην έννοια του φίλαθλου, ξετυλίγεται με χαρισματικό τρόπο  όχι μόνο η φιλοσοφία που διέπει το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως η φιλοσοφία της ίδιας της ζωής. Θα τα καταφέρειτελικά; Και ποιο θα είναι τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει; Μήπως υπάρχουν καποιοι δρόμοι που δυστυχώς δεν έχουν επιστροφή;

Ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι, ένα βιβλίο που μιλά για τη σκοτεινή πλευρά του αθλήματος του ποδοσφαίρου, ένα βιβλίο με απρόσμενο τέλος που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη μέχρι την τελαιταία του σειρά, αφήνοντάς τον με σκέψεις, προβληματισμούς και κυρίως με ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ. Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Νεανική Λογοτεχνία για του μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε την περιπέτεια του Θοδωρή Παπαθεοδώρου με τίτλο «Η χαμένη σφραγίδα του αυτοκράτορα Ιουστινιανού», εκδόσεις Ψυχογιός.

Πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι τρία παιδιά, ο Οδυσσέας, η Βέρα, ο Οσμάν και ένα καλικαντζαράκι με το όνομα Αζόφ. Η απίθανη αυτή παρέα συναντιέται αναπάντεχα στο κελάρι του ορφανοτροφείου του Αγίου Μερκούριου, όπου μένουν η Βέρα και ο Οδυσσέας και με τη μαγική χύτρα του Αζόφ, μεταφέρονται πίσω στο χρόνο, στην εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, λίγο πριν ξεσπάσει η περίφημη Στάση του Νίκα.

Η ετερόκλητη παρέα μας ζει απίστευτες περιπέτειες που θα σας συναρπάσουν και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Τα παιδιά και το καλικαντζαράκι θα γνωρίσουν από κοντά τον Ιουστινιανό και τη Θεοδώρα, τους στρατηγούς Ναρσή και Βελισσάριο και θα παρακολουθήσουν βήμα βήμα την εξέλιξη της στάσης που παρ’ ολίγο να στοιχίσει στον αυτοκράτορα Ιουστινιανό το θρόνο του. Θα προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν το ποτάμι της ιστορίας – αλήθεια άλλαξε ποτέ; – και να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς στην εποχή τους.

Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από τους αναγνώστες μας θα θελήσουν να προσπεράσουν το συγκεκριμένο βιβλίο, μόνο και μόνο επειδή το θέμα του είναι ιστορικό. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχει καμμία σχέση με οτιδήποτε έρχεται στο μυαλό σας ακούγοντας τις λέξεις Βυζαντινή Ιστορία. Είναι ένα τρελό, παράξενο και εξωφρενικό βιβλίο. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι οι έξυπνοι και χιουμοριστικοί διάλογοι. Αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα του πως το μάθημα της ιστορίας μπορεί να γίνει διασκέδαση και του πως να μάθετε ένα μικρό κομμάτι της Βυζαντινής Ισορίας χωρίς να βαρεθείτε και να πλήξετε.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και σας υπενθυμίζουμε ότι όλα τα βιβλία που σας προτείνουμε μπορείτε να τα δανεισθείτε από τη σχολική μας βιβλιοθήκη.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Το σχολείο μας για την περίοδο 1/3/2011 έως και 15/4/2011 έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκπαιδευτικές επισκέψεις:

1. Η Β’ Γυμνασίου στις 3/3/2011 θα επισκεφθεί στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας το Βυζαντινό Μουσείο.

Ιδρύθηκε το 1914 με σκοπό τη συλλογή, μελέτη, διατήρηση και έκθεση της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής πολιτιστικής κληρονομιάς στην ελληνική επικράτεια. Διαθέτει περισσότερα από 25.000 αντικείμενα τα αποία χωρισμένα σε συλλογές, χρονολογούνται από το τον 3ο μ. Χ. αιώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Βυζαντινό Μουσείο και για να απολαύσετε ένα μικρό δείγμα από τις μόνιμες αλλά και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου, πατήστε εδώ.

2. Στις 8/3/2011 όλο το σχολείο θα μεταβεί στο Ευγενίδειο Ίδρυμα όπου στην αίθουσα του Πλανηταρίου θα παρακολουθήσει την παράσταση «Ο θάνατος των Άστρων«. Μια ψηφιακή παραγωγή του 2009, διάρκειας 40′, που περιγράφει τη γέννηση, την εξέλιξη και το θάνατο των άστρων καθώς και τη σημασία όλων αυτών για τη ζωή μας επάνω στη Γη. Επίσης στο χώρο του Ευγενιδείου λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, όπου με μια απλή εγγραφή μπορείτε να δανεισθείτε όποιο βιβλίο θέλετε. Λειτουργεί και κατάλογος Opac δηλαδή μέσω Internet μπορείτε να αναζητήσετε το βιβλίο που ψάχνετε, να διαπιστώσετε αν υπάρχει στη βιβλιοθήκη και αν είναι εύκαιρο ή δανεισμένο.

Την ίδια μέρα μετά την παράσταση, όλο το σχολείο θα μεταβεί στο ΣΕΦ.

3. Στις 15/3/2011 η Α’ Γυμνασίου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών υπό την έμπειρη καθοδήγηση μελών – εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθυκε στις 10 Ιουνίου 1877. Είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα και στηρίζει τη δράση του στην εθελοντική εργασία και προσφορά των πολιτών. Δραστηριοποιείται τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και σε περίοδο ειρήνης. Δείτε το video και μπείτε στην ιστοσελίδα του Ερυθρού Σταυρού για να πληροφορείθείτε για τη δράση του.

4. Στις 23/3/2011 η Γ’ Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής θα επισκεφθεί τη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα ξεναγηθεί στους χώρους του κτιρίου. Μέσα από τους πίνακες, τα χειρόγραφα και τα άλλα ιστορικά ντοκουμέντα οι μαθητές θα πάρουν μια γεύση από την ιστορία της Ελλάδας από τη στιγμή που αυτή ανακηρύσσεται Ελεύθερο και Ανεξάρτητο Κράτος. Στο επίσημο site της Βουλής των Ελλήνων έχετε τη δυνατότητα  να πληροφορηθείτε για το θεσμό της Βουλής, και το πως λειτουργεί, για την βουλή των Εφήβων και πως μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλη της. Μπορείτε τέλος να διαβάσετε για την ιστορία του κτιρίου και να απολαύσετε την εικονική περιήγηση στους διάφορους χώρους.

5. Στις 11/3/2011 και στις 13/3/2011 το Γι και το Γ2 τμήμα αντίστοιχα θα μεταβούν στην Εθνική Εστία Επιστημών, η οποία ιδρύθηκε το 1996 από το Ε.Ι.Ν. Οι μαθητές μας θα περιηγηθούν και θα ενημερωθούν για τα επιστημονικά εκθέματα της Εστίας, θα συζητήσουν και θα αναλύσουν με το άριστα καταρτισμένο προσωπικό έννοιες και φαινόμενα που διδάσκονται στα Μαθηματικά και στη Φυσική και τέλος θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτική ταινία που αναφέρεται στα παραπάνω θέματα.

6. Από 7 έως και 10 Απριλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στην Κατερίνη – Δίον – Βεργίνα – Βέρροια – Έδεσσα – Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται φέτος στο σχολείο μας.

7. Στις 15/4/2011 η Α’ Γυμνασίου θα επισκεφθεί το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Από την ίδρυσή του, το 1975, μέχρι και σήμερα περισσότεροι από 3.000.000 επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με το φυτικό και ζωικό βασίλειο συνειδητοποιώντας, μέσα από ένα εύληπτο και επιστημονικά τεκμηριωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα την αλληλεξάρτηση των οικοσυστημάτων.

Βιβλία … βιβλία

Δημοσιευμένο στις 18 Φεβρουαρίου 2011 Κατηγορία: Ανακοινώσεις,Προτάσεις βιβλίων από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου  Με ετικέτα ,

Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις Λιβάνη που δώρισαν στη βιβλιοθήκη μας τα παρακάτω βιβλία:

1. Rollins James, «Ο Τζεϊκ Ράνσομ και η σκιά του βασιλιά των νεκρών», 2008

2. MacHale D.J., «Πέντραγκον. Ο έμπορος του θανάτου», βιβλίο πρώτο, 2009

3. MacHale D.J., «Πέντραγκον. Η χαμένη πόλη του Φααρ», βιβλίο δεύτερο, 2009

4. Kedros Elena, «Τα κορίτσια του Ολύμπου», 2008

5. Cameron James, » Avatar. Η δοκιμασία των Ναβι», 2010

6. Τερλίτζι – Μπλακ, «Τα χρονικά του Σπαϊντεργουϊκ», 2008

7. Harrison Michelle, «Οι 13 Θησαυροί», 2010

8. Γεωργαλάκη – Ζαχοπούλου, «Το Πάρε – Δώσε», 2009

9. Αρχ Γιω, «Εννέα Μέρες Κοπάνα», 2009

10. Τάκη Μαρία, «Μια κλασσική ιστορία του Καλού και του Κακού», βιβλίο πρώτο, 2009

11. Hawking Lucy & Stephen, «Ο Τζορτζ και το κοσμικό κυνήγι του θησαυρού», 2009

12. Hawking Lucy & Stephen, «Το μυστικό κλειδί του Τζορτζ για το Σύμπαν», 2008

13. Coelho Paulo, «Ο Αλχημιστής», 1996

Επίσης πολλά βοηθήμτα για τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά όλων των τάξεων.

Προτάσεις …

Ένας από τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο είναι να προτείνει στους μαθητές του σχολείου μας, αλλά και στους επισκέπτες μας, αξιόλογες εκδηλώσεις που αξίζει να παρακολουθήσουν. Εκδηλώσεις και δραστηριότητες εκτός σχολείου, που φέρουν όμως τη σφραγίδα της ποιότητας και πιστεύουμε ότι θα προσφέρουν στους έφηβους μαθητές παιδεία, γνώση και ψυχαγωγία. Και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά!!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν: Τι κάνετε την Κυριακή το πρωί στις 27  Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 π. μ.; Τι λέτε για μια βόλτα από το Μέγαρο Μουσικής όπου θα έχετες την ευκαιρία να απολαύσετε τη Μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και να μάθετε τους τρόπους με τους οποίους η παραδοσιακή μουσική μπορεί να εμπλουτίσει την έντεχνη με φρέσκο υλικό, νέες μελωδίες, ρυθμούς και τρόπους έκφρασης; Το «Βιεννέζικο κρουασάν« ανήκει στον κύκλο των ειδικών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο το Μέγαρο Μουσικής και απευθύνεται σε νέους που αγαπούν τη μουσική και τις τέχνες, σε εκείνους που δε βαζουν στεγανά στην εκπαίδευσή τους. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις τιμές των εισιτηρίων βρίσκετε εδώ.


Επειδή όμως μπορεί να μη σας αρέσει η μουσική έχουμε μια ακόμη εναλλακτική πρόταση. Το Ίδρυμα Ευγενίδου από τις 15 Ιανουαρίου έως και τις 27 Φεβρουαρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή σας προσκαλεί στην ενότητα «Η Επιστήμη γράφει … ιστορία». Μέσα από τα πειράματα και τις δραστηριότητες της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας σας δίνετε η ευκαιρία να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να γνωρίσετε μερικές από τις ανακαλύψεις που άλλαξαν την πορεία της ανθρωπότητας. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα.


Επόμενη σελίδα »