Η επόμενη ΚΑΛ!

 

Ο τέταρτος χρόνος της Κινητής Αναγνωστικής Λέσχης Σχολικών Βιβλιοθηκών ΕΠΕΑΕΚ Ατικής άρχισε παρά θιν’ αλός στον Ωρωπό. Εκεί μαζευτήκαμε ιδανικοί κι ανάξιοι εραστές του υγρού στοιχείου και της λογοτεχνίας, για να ανακαλύψουμε όψεις της πολυπρόσωπης, γητεύτρας, πικρής και αιώνιας θάλασσας μέσα από αγαπημένα κείμενα.
Καλός καφές, συζήτηση, ανάγνωση και περιήγηση στα ράφια γνωστού βιβλιοπωλείου που φιλοξένησε την πρώτη Λέσχη της χρονιάς.

Τα παιδία παίζει…

               μαθαίνει… και

               διασκεδάζει…

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010, στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 6ου Γυμνασίου Ζωγράφου, πραγματοποιήθηκε η 24η ΚΑΛ με τη συμμετοχή υπευθύνων άλλων σχολικών βιβλιοθηκών (Ελευσίνας, Αγίας Παρασκευής, Μελισσίων, Τυμπακίου Κρήτης ), καθώς και φίλων των βιβλίων και της δημιουργικής  γραφής.

     Το θέμα μας ήταν παιχνίδια φαντασίας, ελεύθερης έκφρασης και γυμναστικής του νου! Παιχνίδια που παίζουν οι μαθητές όταν έρχονται στη βιβλιοθήκη, ιδέες  για  ευχάριστο και εποικοδομητικό χρόνο.

Παίξαμε με:

  •  τα Αρχικά του Ονοματεπώνυμου…
  • Ονειρευτήκαμε πως…
  • Αν ήμουν αόρατος θα…
  • Η καλύτερη ευχή που σου έχουν δώσει…
  • Αν κέρδιζα θα …
  • Τα 3 αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί…
  • Οι 3 ευχές που θα ήθελες να σου πραγματοποιήσει ένα τζίνι…
  • Παιχνίδια με ανέκδοτα…

και άλλα πολλά !

Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν με  ενθουσιασμό, ενίοτε με παιδική αφέλεια, αλλά τελικά με υπαρξιακές ανησυχίες (!!!). Γελάσαμε, γευτήκαμε τα γλυκά βότσαλα της  Ελένης, αφουγκραστήκαμε  το σφυγμό των στίχων της Μαίρης και υποσχεθήκαμε να ξαναβρεθούμε σύντομα.

Πέννυ Παπαγεωργίου

Υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης

6ο Γυμνάσιο Ζωγράφου

Την Κυριακή 9 Μαΐου 2010, στις 6μμ, έγινε στο Βιβλιόσπι(ρ)το η 23η συνάντηση της ΚΑΛ (Κινητή Αναγνωστική Λέσχη – Σχολικών Βιβλιοθηκών Αττικής). Κινητή, γιατί κάθε φορά φιλοξενείται σε άλλη βιβλιοθήκη. Αναγνωστική, γιατί συνήθως περιλαμβάνει μικρές αναγνώσεις αποσπασμάτων και πάντα η αφετηρία είναι τα βιβλία. Άσχετα αν το τέρμα δεν είναι προκαθορισμένο.

Θέμα μας: Λογοτεχνία και σινεμά.

Περισσότερα στο Βιβλιόσπιρτο.

Το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010, η Κινητή Αναγνωστική Λέσχη κόβει την πίτα της και κουβεντιάζει με θέμα τις γεύσεις που περιγράφονται σε βιβλία. Φυσικά ένα τέτοιο θέμα επιβάλλει και …μπουφέ, γι’ αυτό τον λόγο κατ’ εξαίρεση αυτή η ΚΑΛ φιλοξενείται σε ιδιωτική κατοικία και όχι σε σχολική βιβλιοθήκη. Περισσότερες πληροφορίες στη  Βιβλιοθήκη του 1ου ΓΕ.Λ. Ελευσίνας, τηλ. 210-5561875

Η Κινητή Αναγνωστική Λέσχη Σχολικών Βιβλιοθηκών ΕΠΕΑΕΚ Αττικής εμπνέεται από αγαπημένα βιβλία για να φτιάξει τρισδιάστατες δημιουργίες. Τα βιβλία ζωντανεύουν στη Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, στις 17.00. Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής στην υπεύθυνη βιβλιοθήκης Καλογεράκη Χριστίνα

τηλ.210-6396179

Νεαπόλεως 7

Αγ.Παρασκευή

Η τρίτη χρονιά της ΚΑΛ θα κλείσει στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής. Στο δροσερό του πευκώνα θα απολαύσουμε τη φιλοξενία της υπεύθυνης Βιβλιοθήκης και θα κάνουμε απολογισμό και σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς σβήνοντας τρία κεράκια. Η ΚΑΛ έχει ταξιδέψει από άκρη σε άκρη την Αττική, έχει συνδεθεί μέσω Ίντερνετ με Σχολική Βιβλιοθήκη εκτός Αττικής, έχει συνεργαστεί με τοπικούς φορείς αλλά κυρίως έχει μαζέψει στο στρογγυλό της τραπέζι μεγάλους και μικρούς, μαθητές, γονείς και δασκάλους που αγαπούν το βιβλίο. Κυριακή, 30 Μαΐου, 10.30 π.μ. πληροφορίες 2106396179, κα Χρ.Καλογεράκη

<img </img

Η Κινητή Αναγνωστική Λέσχη Σχολικών Βιβλιοθηκών ΕΠΕΑΕΚ Αττικής καλεί κάθε βιβλιόφιλο στη 19η συνάντησή της που θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2009, στη βιβλιοθήκη του 3ου ΓΕΛ Ηλιούπολης, με θέμα: «Υπογραμμίσεις και σημειώσεις στα περιθώρια των βιβλίων».Πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες!

Δηλώσεις συμμετοχής στο 210-9949586, κύριο Γιώργο Μπαρμπέρη

Την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009, η Σ.Β. του 1ου ΕΠ.ΑΛ. Γιαννιτσών και η Σ.Β. του 1ου ΓΕ.Λ. Ελευσίνας θα επιχειρήσουν να μιλήσουν μέσω skype για τα ρολόγια των πόλεών τους στα πλαίσια της ΚΑΛ και με άξονα το Χρόνο στη Λογοτεχνία.

Δείτε τα άρθρα για την εκδήλωση στον τύπο εδώ. και εδώ

Για την τέρψη σας, μαζέψαμε 12 τραγούδια για τον χρόνο, σε ένα εικονικό cd. (επιμέλεια: Λυδία Λινάρδου, 1ο ΓΕ.Λ. Ελευσίνας)

1.Hazy shade of winter, Bangles2.Time, Pink Floyd  3.As time goes by, (Casablanca)4. Time after time, Cindy Lauper5. Miss Serajevo, U2 & Luciano Pavarotti6. Καινούργια Ζάλη, Τρύπες7. Κλεψύδρα, Ονειράμα8. Ώρες σιωπής, Διονύσης Τσακνής9. Σα να μην πέρασε μια μέρα, Γιώργος Δημητριάδης10. Πάει καιρός, Active Member11. Clocks, Coldplay12. Το παλιό ρολόι, Γιάννης Καλαντζής

Αφήστε μια απάντηση