Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Β΄ επιπέδου

ΚΣΕ: 1ου Γυμνάσιου Τούμπας – Θεσσαλονίκη

  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

    Απρίλιος 2017
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
  • European Radio Logo
  • Drive

9 εργαλεία ΤΠΕ για εκπαιδευτικούς

Συγγραφέας: ΦΡΟΝΤΙ-ζω στις 29 Απριλίου 2017

9 εργαλεία τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς
Aurasma (augment reality) – Δυνατότητα δημιουργίας επαυξημένης πραγματικότητας.
Το aurasma είναι μία ελεύθερη πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν και να μοιραστούν εικονικό περιεχόμενο που ενσωματώνεται στον πραγματικό κόσμο. Με το εργαλείο αυτό μπορείτε να ζωντανέψετε τον κόσμο γύρω σας μέσα από ένα smartphone ή ένα tablet, προσθέτοντας «αύρες» σε επιλεγμένες εικόνες. Φανταστείτε για παράδειγμα έναν πίνακα ζωγραφικής να μιλάει.
Canva
Πρόκειται για μία δωρεάν εργαλείο γραφικών αρκετά εύχρηστο, με το οποίο μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει ελκυστικά περιεχόμενα, όπως για παράδειγμα εξώφυλλα βιβλίων, ψηφιοποιήσεις, παρουσιάσεις κτλ
Google Keep
Με το google keep μπορείτε να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε, να αποθηκεύσετε και να αρχειοθετήσετε λίστες και σημειώσεις. Μπορείτε ακόμα να κρατήσετε σημειώσεις με τη φωνή σας, να τις μοιράζεστε και ορίζετε υπενθυμίσεις.
Google Cardboard (virtual reality)
Το Cardboard είναι μία χάρτινη θήκη που μοιάζει με ένα ζευγάρι γυαλιά και εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε το κινητό σας και να απολαύσετε μέσω ειδικών εφαρμογών, παιχνίδια, συναυλίες, ταινίες κτλ. Το κόστος του είναι ελάχιστο, μην ξεχνάτε όμως πως το cardboard είναι κατασκευασμένο από …χαρτόνι!
Google Classroom
Πρόκειται για πλατφόρμα μάθησης για σχολεία και επιτρέπει τη δημιουργία, τη διανομή, την ταξινόμηση και τη βαθμολογία εργασιών. Αρχικά εισήχθη ως χαρακτηριστικό του Google Apps For Education μετά από δημόσια κυκλοφορία του στις 12 Αυγούστου το 2014. Η εγγραφή στην πλατφόρμα γίνεται μέσω λογαριασμού της Google.
Google Slides
Με τις «Παρουσιάσεις της Google» μπορείτε να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να εργαστείτε μαζί με άλλους ταυτόχρονα πάνω στην παρουσίασή σας. Επίσης μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία Power Point σε αρχεία Παρουσιάσεων και αντίστροφα.
Kahoot
Με την εφαρμογή της Kahoot μπορείτε να δημιουργήσετε για τους μαθητές σας ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ασκήσεις για να τοποθετήσουν τη σωστή λέξη ή τις προτάσεις σε σειρά, να δημιουργήσετε ψηφοφορίες ή debate για τη συλλογή απόψεων. Η εφαρμογή επιτρέπει και τη χρήση ετικετών, για να μπορούν οι δημιουργίες σας να αναζητηθούν εύκολα από άλλους χρήστες.
Padlet
Το padlet είναι ένας ψηφιακός καμβάς με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα έργα και να τα διαμοιραστείτε. Λειτουργεί σας ένα «άδειο χαρτί» πάνω στο οποίο μπορείτε να γράψετε τα δικά σας μηνύματα, να προσθέσετε φωτογραφίες ή να ανεβάσετε κάποιο έγγραφο. Το padlet χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των ηλικιών, καθώς ως εργαλείο είναι πολύ ευέλικτο.
Typeform (digitize assessment)
Με ένα απλό drag and drop μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσετε κάθε είδους έντυπο, έρευνα ή ερωτηματολόγιο, δυναμικές φόρμες βασισμένες στις ανάγκες σας έχοντας την αίσθηση ότι συμμετέχετε σε μία διαδραστική συνομιλία.
Ιφιγένεια Τσαμήτρου
Εκπαιδευτικός
Επικοινωνία: tsiamiifis@gmail.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *