Επικαιροποίηση στοιχείων επιμορφούμενων 6ης περιόδου

Παρακαλούνται οι επιμορφούμενοι της 6ης περιόδου να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα.

6η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Στο 1ο Γυμνάσιο Τούμπας θα πραγματοποιηθεί  σεμινάριο επιμόρφωσης Β’ επιπέδου κατά την 6η περίοδο επιμόρφωσης (Δεκέμβριος 2014 – Μάιος 2015) για την ειδικότητα ΠΕ03-Μαθηματικών με Επιμορφωτή τον κο Πετάβρατζη Κωνσταντίνο. Τα μαθήματα είναι:

 Δευτέρα και Πέμπτη και ώρα 18:00 έως και 21:00

Το σεμινάριο επιμόρφωσης ξεκινά την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014. 

 

Ευχόμαστε σε όλους τους επιμορφούμενους καλή δύναμη και δημιουργική διάθεση.

Μεταφορά της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων του προγράμματος επιμόρφωσης

Ο επιμορφωτής Κωνσταντίνος Πετάβρατζης την εβδομάδα 24-28 Φεβρουαρίου θα λείπει στην Ιταλία.

Επίσης, στις 3 Μαρτίου είναι η Καθαρά Δευτέρα.

Εξ” αιτίας των παραπάνω οι ημερομηνίες έναρξης των προγραμμάτων αναβάλλονται. Πιο συγκεκριμένα:

  • Για το πρόγραμμα 799-7 (Δευτέρα-Τετάρτη) : Η ημερομηνία έναρξης θα είναι Τετάρτη 5-3-2014. Και την Παρασκευή 7-3-2014 θα γίνει το μάθημα της Δευτέρας (3-3-2014)
  • Για το πρόγραμμα 799-8 (Τρίτη-Πέμπτη) : Η ημερομηνία έναρξης θα είναι Τρίτη 4-3-2014

 

 

5η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Στο 1ο Γυμνάσιο Τούμπας θα πραγματοποιηθούν δύο (2) σεμινάρια επιμόρφωσης Β’ επιπέδου κατά την 5η περίοδο επιμόρφωσης (Φεβρουάριος 2014 – Οκτώβριος 2014) για την ειδικότητα ΠΕ03-Μαθηματικών με Επιμορφωτή τον κο Πετάβρατζη Κωνσταντίνο. Τα προγράμματα είναι:

  1.  Δευτέρα και Τετάρτη και ώρα 16:00 έως και 19:00

2.  Τρίτη και Πέμπτη και ώρα 16:00 έως και 19:00

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους Μαθηματικών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα σεμινάρια επιμόρφωσης να κάνουν αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας http://ifigeneia.cti.gr/mis κάνοντας χρήση των κωδικών που έχουν από την επιμόρφωση Α’ επιπέδου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://b-epipedo2.cti.gr

Η περίοδος αιτήσεων :             Α’ φάση, από 28-1-2014 έως και 6-2-2014

                                                      Β’ φάση από 7-2-2014 έως και 12-2-2014

Λειτουργία ΚΣΕ – Τετάρτη 2-10-2014

Σήμερα το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β” επιπέδου θα γίνει κανονικά. Η παρεμπόδιση εισόδου στο κτίριο από τους μαθητές τελείωσε.

Επειδή κατά την διάρκεια λειτουργίας του ΚΣΕ η είσοδος του κτιρίου θα παραμείνει κλειστή θα παρακαλέσω να έρθετε όλοι στην ώρα σας για να μπούμε στο κτίριο και στις συνέχεια να κλειδώσω την εξωτερική πόρτα.

Οι Καθηγητές Μαθηματικών να προσεύλετε το αργότερο στις 16:00.

Οι Καθηγητές Πληροφορικής να προσεύλετε το αργότερο στις 19:00.

Ευχαριστώ.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΥΣ

Δείτε ένα σενάριο για τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής που παρακολουθούν την επιμόεφωση Β”  επιπέδου.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (ΣΕΝΑΡΙΑ, κτλ)

Η «βιβλιοθήκη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων» περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους επιμορφωτές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα προγράμματα επιμόρφωσης β” επιπέδου, στην ανεύρεση υλικού (εκπαιδευτικές δραστηριότητες) για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης / εφαρμογής στην τάξη.

 Στη βιβλιοθήκη αυτή, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να «καταθέτουν» υλικό (σενάρια για εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συνοδευτικό υλικό) χαρακτηρίζοντάς το με κατάλληλα μεταδεδομένα (πχ Δημιουργός/ Συγγραφέας, δικαιώματα, Λογισμικό που αξιοποιεί, Γλώσσα κ.α.) και να αναζητούν υλικό θέτοντας σύνθετα κριτήρια αναζήτησης.

Για να συνδεθείτε στην βιβλιοθήκη θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς με τους  οποίους συνδέεστε στο Πληροφοριακό σύστημα (MIS) της επιμόρφωσης Β” επιπέδου.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β” επιπέδου, τα οποία υλοποιήθηκαν στα ΚΣΕ κατά την 1η, 2η και 3η περίοδο επιμόρφωσης, από τον Φεβρουάριο 2010 έως τον Ιούνιο 2010, από το Δεκέμβριο 2010 έως τον Ιούνιο 2011 και από τον Οκτώβριο 2011 έως και τον Μάιο 2012.

να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα:

18-19, 25-26 Μαΐου και 1-2, 8-9 Ιουνίου 2013

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (http://b-epipedo2.cti.gr/mis, επιλογή «Διαχείριση Αιτήσεων Πιστοποίησης») με χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης β” επιπέδου διατίθενται ΕΔΩ.

Γενικές οδηγίες σχετικά με την εξέταση και οδηγίες χρήσης του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος / λογισμικού πιστοποίησης, για τους συμμετέχοντες στην πιστοποίηση εκπαιδευτικούς διατίθενται ΕΔΩ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ” ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β” ΕΠΙΠΕΔΟΥ.

Ξεκίνησε η περίοδος αιτήσεων για την επιμόρφωση Β΄ επιπέδου. Στο ΚΣΕ 1ου Γυμνασίου  Τούμπας θα υλοποιηθούν δύο επιμορφωτικά προγράμματα, ένα για Μαθηματικούς και ένα για Πληροφορικούς.

Οι αιτήσεις γίνονται σε δύο φάσης: Α” φάση, 21-31 Μαρτίου και Β΄ φάση 1-8 Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της επιμόρφωσης Β΄ επιπέδου.

Οι  αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδα : http://ifigeneia.cti.gr/mis

Στην περίπτωση που κάποιος επιλεγεί να παρακολουθήσει κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο θα πρέπει να προσκομίσει μια ειδική Δήλωση/Βεβαίωση υπογεγραμμένη από την Διευθυντή του σχολείου που υπηρετεί. Αν ο ίδιος είναι Διευθυντής, η ειδική Δήλωση/Βεβαίωση, θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης που ανήκει το σχολείο του.

Δ” περίοδος επιμόρφωσης

Ξεκινά η Δ” περίοδος επιμόρφωσης, και στο ΚΣΕ του 1ου Γυμνασίου Τούμπας θα υλοποιηθούν δύο προγράμματα:

1. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, με επιμορφωτή τον κο Κωνσταντίνο Πετάβρατζη (Δετ & Τετ 16:00 – 19:00)

2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, με επιμορφώτριες την κα Σοφία Τζελέπη και την κα Ισαβέλλα Κοτίνη (Δετ & Τετ 19:00 – 22:00)

Ημερομηνία έναρξης : Δευτέρα 8-04-2013.

e-mail : kse799@sch.gr

Μαθηματικά σύμβολα στο Hot Potatoes

Δείτε στο blog του Γκαϊτατζή Παύλου τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να γράψετε μαθηματικούς συμβολισμούς μέσα στο Hot Potatoes.

Υλικό για Πιστοποίηση

Στην σελίδα «Πιστοποίηση» μπορείτε να βρείτε υλικό (ερωτήσεις – ασκήσεις) για την Πιστοποίηση των επιμορφούμενων στο Β” επίπεδο.

Οι προτεινόμενες ιστοσελίδες με το υλικό για την Πιστοποίηση είναι προϊόν προσωπικής έρευνας, αν γνωρίζετε κάποια ιστοσελίδα με επιπλέον υλικό στείλτε την διεύθυνση της (URL address) στο ΚΣΕ για να την αναρτήσουμε και αυτή.

Ιστοσελίδες με επιμορφωτικό υλικό – Ασκήσεις

Παρακαλούνται

όλοι οι επιμορφούμενοι που έχουν υπόψη τους κάποια ιστοσελίδα με επιμορφωτικό υλικό ή ασκήσεις σχετικές με το πρόγραμμα επιμόρφωσης να αποστείλουν την διεύθυνση της ιστοσελίδας στο e-mail του ΚΣΕ για να αναρτηθεί στο blog και να ενημερωθούν όλοι.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση (e-mail)

Η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) επικοινωνίας με το ΚΣΕ 1ου Γυμνασίου Τούμπας είναι : kse799@sch.gr