karmela's blog

18 Νοεμβρίου 2013

kaiser chiefs

Συντάκτης: ΡΑΟΥΖΑΙΟΥ ΚΑΡΜΕΛΙΝΑ στο ΜΟΥΣΙΚΗ    

Δύο από τα πιο γνωστά τραγούδια του διάσημου συγκροτήματος!

18 Νοεμβρίου 2013

Kανόνες Λειτουργίας του Σχολείου.

kanones_sxoleiou

 

Ο σεβασμός των κανόνων λειτουργίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή λειτουργία και την εκπλήρωση της αποστολής ενός Σχολείου.
Οι κανόνες που ακολουθούν αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος τους μαθητές. Ωστόσο, το Σχολείο θεωρεί υποχρέωσή του να καταστήσει τους γονείς κοινωνούς αυτών των κανόνων, επειδή πιστεύει ότι η πληρέστερη πληροφόρηση θα τους βοηθήσει να στηρίξουν καλύτερα την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Σχολείο για την όσο το δυνατόν καλύτερη αγωγή των μαθητών.
Η εγγραφή και η φοίτηση στο εκπαιδευτήριό μας προϋποθέτει την αποδοχή όλων των όρων του παρόντος κανονισμού από μέρους του κηδεμόνα και του μαθητή.

 

1. Συμπεριφορά μαθητών
Οι μαθητές οφείλουν:

 

 • Να σέβονται το δικαίωμα των συμμαθητών τους για μάθηση και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών για διδασκαλία.
 • Να υπακούουν με ευγένεια στις υποδείξεις των εκπαιδευτικών και η συμπεριφορά τους να διέπεται από σεβασμό και ευπρέπεια προς όλο το προσωπικό του Σχολείου.
 • Να σέβονται τους συμμαθητές τους ως προσωπικότητες (οποιαδήποτε μορφή σωματικής ή λεκτικής βίας είναι καταδικαστέα).
 • Να σέβονται και να προστατεύουν τη σχολική περιουσία καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα των συμμαθητών τους. Μαθητής ο οποίος εσκεμμένα προξενεί βλάβη, εκτός από την πειθαρχική ποινή που θα υποστεί, θα είναι υποχρεωμένος να αποκαταστήσει τη ζημιά.

 

2. Εξωτερική εμφάνιση των μαθητών στο σχολείο

 

 • Η εμφάνιση των μαθητών οφείλει να εναρμονίζεται με το πνεύμα του χώρου και συνεπώς να είναι απλή και ευπρεπής.
 • Για τα αγόρια, τα εξαιρετικά χαμηλοκάβαλα και αποκαλυπτικά παντελόνια, ρούχα με άκομψες απεικονίσεις ή μηνύματα, καθώς και σκουλαρίκια δεν ταιριάζουν στο σχολικό περιβάλλον.
 • Για τα κορίτσια, το υπερφορτωμένο βάψιμο, τα στενά ρούχα που διαγράφουν ασφυκτικά τη μορφή, τα κοντά μπλουζάκια, τα χαμηλά παντελόνια, τα διάφανα λευκά ενδύματα, τα πολύ κοντά σορτσάκια καθώς και τα σκουλαρίκια σε σημεία του προσώπου ή του σώματος εκτός των αυτιών, απαγορεύονται.
 • Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής είναι απαραίτητα η αθλητική φόρμα και τα αθλητικά παπούτσια. Σε αντίθετη περίπτωση, οι μαθητές δε γίνονται δεκτοί στο μάθημα και παίρνουν απουσία.

 

3. Προσωπικά είδη στο σχολείο – Κινητά τηλέφωνα

 

 • Τιμαλφή, ακριβά κοσμήματα, ρολόγια κλπ. καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά καλό είναι να αποφεύγονται. Το σχολείο δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλειά τους.
 • Η χρήση των κινητών τηλεφώνων απαγορεύεται σε όλους τους χώρους του σχολείου σύμφωνα και με Υπουργική Απόφαση. Αν κάποιος μαθητής επιβάλλεται να έχει κινητό μαζί του, οφείλει να το έχει απενεργοποιημένο. Η παράβαση του παραπάνω όρου συνεπάγεται την εβδομαδιαία κράτηση του κινητού από το Διευθυντή του σχολείου και ανάλογα με την περίπτωση πιθανόν και άλλες πειθαρχικές κυρώσεις.
 • Οι μαθητές οφείλουν να μην αναρτούν στο διαδίκτυο προσβλητικά σχόλια και φράσεις που εκθέτουν το σχολείο. Ειδικότερα για περιπτώσεις παραπτωμάτων που εμπίπτουν σε παράβαση του ποινικού κώδικα σε ό,τι αφορά στη χρήση του διαδικτύου ακολουθούνται και οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

 

4. Η μεταφορά των μαθητών

 

 • Το Γραφείο Κίνησης ορίζει με ποιο σχολικό λεωφορείο θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών.
 • Στους μαθητές – για λόγους ασφαλείας – δεν επιτρέπεται να αλλάζουν σχολικό λεωφορείο ή στάση ή να φεύγουν μόνοι τους από το σχολείο χωρίς γραπτή ενημέρωση από τους γονείς στη Διεύθυνση του Σχολείου.
 • Οι μαθητές οφείλουν να περιμένουν το σχολικό λεωφορείο στα προκαθορισμένα σημεία αναμονής και στην ώρα που τους έχει οριστεί από το Γραφείο Κίνησης. Σε αντίθετη περίπτωση, τα σχολικά λεωφορεία δεν υποχρεούνται να περιμένουν.
 • Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν καθισμένοι στις θέσεις τους και να φορούν τη ζώνη ασφαλείας σε όλη τη διάρκεια της μετακίνησης, όπως ορίζει συγκεκριμένη διάταξη της Τροχαίας.
 • Οι μαθητές οφείλουν υπακοή και συμμόρφωση στις υποδείξεις του οδηγού, ο οποίος έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη μεταφορά τους.
 • Το σχολικό λεωφορείο αποτελεί προέκταση του χώρου του σχολείου, γι’ αυτό και η συμπεριφορά μέσα σε αυτό θα πρέπει να είναι ανάλογη με αυτή του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το σχολικό λεωφορείο και να μην προκαλούν εσκεμμένες φθορές σε αυτό. Μαθητής ο οποίος εσκεμμένα προξενεί φθορά, εκτός από την πειθαρχική ποινή που θα υποστεί, θα είναι υποχρεωμένος να αποκαταστήσει τη ζημιά.
 • Ακόμα, απαγορεύονται οι φωνές, η αισχρολογία, η χρήση βίας που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού από το δρόμο.
 • Το Σχολείο, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι παραπάνω δεσμεύσεις, διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τη μεταφορά κάποιου μαθητή με τα σχολικά λεωφορεία.

5. Σχολικές εκδρομές
Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν σε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες (παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, ξεναγήσεις κ.ά.) και να ακολουθούν το γενικό πρόγραμμα και τις οδηγίες των συνοδών εκπαιδευτικών.
Σχετικά με τις πολυήμερες εκδρομές, ο μαθητής που υποπίπτει σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα ή δημιουργεί συστηματικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ενδέχεται να υποχρεωθεί σε διακοπή συμμετοχής του από την αποστολή και σε επιστροφή στην Αθήνα με έξοδα της οικογένειάς του.
Γενικά οι μαθητές που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδρομές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, είναι εκπρόσωποι του Σχολείου τους και της πατρίδας τους, συνεπώς οφείλουν όχι μόνο να μην προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις, αλλά αντιθέτως να κερδίζουν την εκτίμηση όσων έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους.

18 Νοεμβρίου 2013

Τα ανέξοδα μυστικά ομορφιάς των celebrities…

Συντάκτης: ΡΑΟΥΖΑΙΟΥ ΚΑΡΜΕΛΙΝΑ στο GOSSIP    

 

1. Η παγκόσμιας φήμης τραγουδίστρια Rihanna δεν βασίζεται σε κάποια θαυματουργή κρέμα για να διατηρεί το δέρμα της άψογο όταν τρέχει από συναυλία σε συναυλία και από το στούντιο στο γυμναστήριο. “Μονάχα πολύ νερό και ξεκούραση για το δέρμα μου” δηλώνει η σταρ. Βέβαια όταν είσαι 25 όπως εκείνη, δεν χρειάζεσαι και πολλά περισσότερα.

 

2. Η ηθοποιός και it girl, Blake Lively, αποκαλύπτει πως κάθε βράδυ, αφού λούσει και στεγνώσει τα μαλλιά της τα πιάνει κότσο και κοιμάται. Έτσι ξυπνάει κάθε μέρα με ανάλαφρες, χαλαρές μπούκλες που δεν χρειάζονται έξτρα προιόντα styling.

 

3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Το ελαιόλαδο φαίνεται να εμπιστεύεται η γλυκιά Emily Blunt για τη φροντίδα του προσώπου της. Σε πρόσφατη συνέντευξη της δήλωσε πως βρέχει μια πετσέτα με ελαιόλαδο και την αφήνει στο πρόσωπό της για ένα τέταρτο σαν εντατική μάσκα ομορφιάς για ξηρό δέρμα. Αν όμως δεν ανήκεις στην κατηγορία αυτή, μη το δοκιμάσεις γιατί μπορεί εύκολα να εντείνει το πρόβλημα μιας ήδη λιπαρής επιδερμίδας.

 

 

4. Το παγκοσμίου φήμης μοντέλο Miranda Kerr έχει παραδεχτεί την αγάπη της για τις θεραπείες προσώπου στις οποίες οξυγόνο, στην πιο αγνή μορφή του, εισχωρεί στις στοιβάδες του δέρματος και το αναζωογονεί από μέσα. Οι γνωστές και ως oxygen facials θεραπείες εφαρμόζονται πλέον σε spa από αισθητικούς σε όλο τον κόσμο.

18 Νοεμβρίου 2013

Ταλιατέλες με μανιτάρια, προσούτο, θυμάρι και λάδι τρούφας.

Συντάκτης: ΡΑΟΥΖΑΙΟΥ ΚΑΡΜΕΛΙΝΑ στο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 4 άτομα


Υλικά

για τις ταλιατέλες και το τελείωμα του πιάτου
500 γρ. ταλιατέλες
60 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
80 γρ. προσούτο, κομμένο σε μικρά καρέ
400 γρ. μανιτάρια σοτέ
120 γρ. κρασί λευκό
800 γρ. ζωμό μανιτάρι ή ζωμό κοτόπουλο
120 γρ. βούτυρο παγωμένο
120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
10 γρ. λάδι λευκής τρούφας
• αλάτι

για τα μανιτάρια σοτέ
500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
200 γρ. ηλιέλαιο
• αλάτι

Εκτέλεση

για τις ταλιατέλες και το τελείωμα του πιάτου
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το προσούτο και τα μανιτάρια σοτέ για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

για τα μανιτάρια σοτέ

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια σε μία στρώση, ώστε να μη στουμπώσουν το τηγάνι. (Το λάδι θα πρέπει να έρχεται στο 1/3 του ύψους των μανιταριών.) Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά και αλατίζουμε. Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν καλά, τα σουρώνουμε, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε αν χρειάζεται. Επαναλαμβάνουμε εφόσον μας περίσσεψαν μανιτάρια.

Tips: Για τα μανιτάρια σοτέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες ποικιλίες μανιταριών, όπως τα πλευρότους ή τα πορτομπέλο, που είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και άγρια μανιτάρια στην εποχή τους ή ακόμη και αποξηραμένα. Το καλύτερο από όλα, κατά τη γνώμη μου, είναι μια ποικιλία από τα παραπάνω.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

12 Νοεμβρίου 2013

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το «Ιστολογείν»!

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων