Το ΚΑΠΗ στην κοιλάδα των Πεταλούδων

Εφημερίδα Ροδιακή, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Το ΚΑΠΗ στην κοιλάδα των πεταλούδων

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου στα πλαίσια της συνεργασίας-ανοίγματος με φορείς της τοπικής κοινωνίας προσκάλεσε το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ρόδου σε περιβαλλοντική δράση στην κοιλάδα των πεταλούδων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Τα μέλη της ομάδας του Κ.Α.Π.Η. Ρόδου συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. με τίτλο «Ο βιότοπος της κοιλάδας των πεταλούδων» και πραγματοποίησαν ολοκληρωμένα την περιβαλλοντική δράση σαν να ήταν μαθητές σχολείου.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κ.Π.Ε. στο Θεολόγο της Ρόδου, παρακολούθησαν εκπαιδευτικές-περιβαλλοντικές παρουσιάσεις και παρατήρησαν δοκίμια στα μικροσκόπια του μικροβιολογικού-βοτανολογικού εργαστηρίου.

Περπάτησαν στο μονοπάτι της κοιλάδας των πεταλούδων, άκουσαν τους ήχους του νερού και των πουλιών, μύρισαν τα αρώματα της ζηδιάς και του πεύκου, φωτογράφισαν την πεταλούδα, τον κάβουρα, την νεροχελώνα της κοιλάδας και  επισκέφτηκαν το μουσείο φυσικής ιστορίας.

Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων Ρόδου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για αυτή την όμορφη εμπειρία τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Ρόδου, την συνοδό-κοινωνική λειτουργό Κα Μαίρη Παναγιώτου και τον Δήμο Ρόδου.

Η Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων Ρόδου
Έφη Συμονοπούλου, Μέλος Π.Ο.
Κωνσταντίνος Κώστας, Αν. Υπεύθυνος
Χάρης Συργιάννης, Υπεύθυνος λειτουργίας