Σεμινάρια εκπαιδευτικών

Το σεμινάριο εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία τους σχολικούς συμβούλους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου και θα υλοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στο Κ.Π.Ε. Πεταλούδων Ρόδου.

Μονοήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο β΄ επιπέδου σε δυο φάσεις το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 09:30 – 14:30 στο ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου:

  1. Για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας της Ρόδου, 5 ώρες δια ζώσης στους χώρους του ΚΠΕ Πεταλούδων (Πνευματικό Κέντρο Θεολόγος) και στο πεδίο δράσεων (κοιλάδα πεταλούδων)
  2. Για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας των νησιών της Δωδεκανήσου (εκτός Ρόδου), 15 ώρες εξ αποστάσεως σε διαδικτυακή σύνδεση με το site-moodle του ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου
  • Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Περιβάλλον και τέχνες» 

στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, την Παρασκευή 09-10-15 και ώρες 18:30 – 21:00

  • Επιμορφωτικό – βιωματικό σεμινάριο «Περιβάλλον και τέχνες»

στο 2ο Δ.Σ. Ρόδου το Σάββατο 10-10-15 και ώρες 10:00 – 13:00

  • Εισαγωγική επιμόρφωση α΄ επιπέδου στην περιβαλλοντική εκπαίδευση

Το σεμινάριο, με τίτλο: «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Θεωρητικές αρχές και μεθοδολογικές τεχνικές στην υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 – 21:00

  • Επιμορφωτικό – βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Υπαίθριες Δραστηριότητες – Φύση και Άσκηση»

Το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015, στο ΚΠΕ Πεταλούδων και στην κοιλάδα των Πεταλούδων

Το πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΕ Πεταλούδων.

Το δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε στην κοιλάδα των Πεταλούδων.

Στο τρίτο μέρος οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στο ΚΠΕ Πεταλούδων ποδηλατώντας σ’ έναν ήρεμο δρόμο, απολαμβάνοντας τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης, ανάμεσα στις ελιές και στα άλλα δέντρα της περιοχής.