Μαΐ 18
14

Κάτω από (Περιβάλλον) από στις 14-05-2018

………………………………

   «Η Πράξη «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠ/ΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Μαΐ 18
16

Κάτω από (Περιβάλλον) από στις 16-05-2018

Οικολογικό αποτύπωμα διατροφής

Μαρ 18
19

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

  ΔΕΛΤΊΟ  ΤΥΠΟΥ

              ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

           Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση

Με αφορμή την ημέρα αυτή και πιστεύοντας ότι οι έφηβοι, ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι  αυτοί που θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά διαμορφώνοντας μια οικολογική συνείδηση από τα πρώτα στάδια της ζωής τους, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Δήμο  Άργους –Μυκηνών, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Παναγιώτη Σκούφη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Νέας Κίου κ. Νικόλαο Μουτάφη και τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, επιχειρεί  να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει  τους  μαθητές και τις μαθήτριες  του  Γυμνασίου Νέας Κίου σχετικά με τα δάση,  το αστικό και περιαστικό πράσινο και προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Πρασινίζουμε την αυλή του σχολείου μας».

Η δράση αυτή  θα πραγματοποιηθεί  στον  αύλειο χώρο του Γυμνασίου Νέας Κίου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, από τις 12:00 έως τις 13:30.

              Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού ενημερωθούν  για τη σημασία των δασών και του πρασίνου γενικότερα στη ζωή τους, θα προβούν  σε δενδροφύτευση και εξωραϊσμό της σχολικής τους αυλής με αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά   σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου τους.

Τα δέντρα που θα φυτευτούν  είναι προσφορά της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας ενώ τα αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά είναι προσφορά της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

 

 

          

       

 

Φωτογραφίες εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τριήμερο σεμινάριο του Δικτύου » Κλιματικές αλλαγές και ακραία καιρικά φαινόμενα» Συνδιοργάνωση Κ.Π.Ε. Νέας Κίου & Στυλίδας – Υπάτης. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Νέα Κίο 26,27.28 Ιανουαρίου 2018. Έναρξη: Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, ώρα: 16:00, Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.

Ακολουθούν :

1. Πρόγραμμα σεμιναρίου

2. Πίνακας Εισηγητών και Συντονιστών εργαστηρίων

3. Μέλη Π.Ο. συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε.

4. Συμμετέχοντες Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων

5. Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί

6. Οργανωτική Επιτροπή

 

ΠΙΝΑΚEΣ

 

 

 

Φωτογραφίες εδώ

 

 

 

Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κίου, του Δήμου Άργους -Μυκηνών, με Εργαστήριο  Χριστουγεννιάτικων κατασκευών από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά,  απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους.

 

Φωτογραφίες εδώ

 

23622042_202358880307385_4479586100252251189_n

Επιμορφωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

«Γνωριμία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου- Περιβάλλον και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

 

 

 

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας που συμμετείχαν στην Επιμορφωτική Ημερίδα «Γνωριμία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου- Περιβάλλον και Ανθρώπινα Δικαιώματα» που διοργάνωσε το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Αργολίδας. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τις εισηγήτριες – εμψυχώτριες των βιωματικών εργαστηρίων, κα Γεωργία Καρούντζου και κα Φυλλιώ Νικολούδη που κατάφεραν να ανασύρουν μνήμες του παρελθόντος για να προσδιορίσουμε το παρόν, υπηρετώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηριζόμενοι στις πανανθρώπινες αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της ισονομίας, της ισότητας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας…ώστε να γίνουμε «καλύτεροι» άνθρωποι- εκπαιδευτικοί, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας και την αλλαγή των στάσεων και συμπεριφορών τους.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Νέα Κίος, 15 Νοεμβρίου 2017

 

16.15-16:30                                      ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ -ΕΓΓΡΑΦΕΣ
16:30-16:50 «Γνωριμία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου»Γαρυφαλλιά Κλειάσσιου Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Κ.Π.Ε.,Εκπαιδευτικός ΠΕ02
16:50-17:10 «Ευαισθητοποίηση των Εκπαιδευτικών σε ζητήματα υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»Δρ Τριανταφυλλιά ΝικολούδηΣχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής
17:10-17:40 «Ανθρώπινα Δικαιώματα και η αναγκαιότητα διδασκαλίας τους»Δρ. Γεωργία ΚαρούντζουΠροϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης ΠΔΕ Πελοποννήσου
17:40-18.00                                            ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

18.00-20.00

Βιωματικά εργαστήρια

(Χωρισμός σε 2 ομάδες)

1ο εργαστήρι:«Ταξιδεύοντας με την καινούρια μου ταυτότητα«,ένα εργαστήρι για Διακρίσεις και Στερεότυπα.Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δρ. Γεωργία Καρούντζου Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης ΠΔΕ Πελοποννήσου.

2ο εργαστήρι:

«Έχω δικαίωμα στην Εκπαίδευση… Εκείνοι έχουν;»

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δρ Τριανταφυλλιά Νικολούδη, Σχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής.20:00-20:30Παρουσίαση των Εργαστηρίων20:30-21:00Συζήτηση-Συμπεράσματα-Αξιολόγηση

 

Φωτογραφίες εδώ

Οκτ 17
16
Κάτω από (Περιβάλλον) από στις 16-10-2017

Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία «Περιβάλλον και Πολιτισμός», που για το σχολικό έτος 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές Ανέμων», το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δ΄ Ε.Π.Κ.Α. και προτίθεται να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις με μαθητές Α/θμιας Εκπ/σης από την Αργολίδα, στο κάστρο της Ακροναυπλίας, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.
Οι δράσεις αυτές εστιάζουν στη σημασία των ανέμων από την αρχαιότητα έως σήμερα, στις κατευθύνσεις και ονομασίες των ανέμων καθώς και στη σημασία των ανεμόμυλων και των πηγών αιολικής ενέργειας.
Με ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, βιωματικά παιχνίδια, κατασκευές και παιχνίδια γνώσεων προσεγγίζεται με διαθεματικό και ευχάριστο τρόπο το στοιχείο του ανέμου, προσφέροντας μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές/τριες.
Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και την Εθνική Πινακοθήκη – παράρτημα Ναυπλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πνοές Ανέμων»,…
argolisculture.gr
pp-logo-2017

 

Φωτογραφίες εδώ