Μαΐ 18
14

Κάτω από (Περιβάλλον) από στις 14-05-2018

………………………………

   «Η Πράξη «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠ/ΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς το 1/θέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγ. Δημητρίου Αργολίδας μας έστειλε τις εξαιρετικές εργασίες του που εκπονήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης.

 

 

 

 

Ιούν 18
13

Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) οργάνωσε και υλοποίησε  τις εξής δράσεις, με γενικό τίτλο: «Το περιβάλλον χθες – σήμερα – αύριο»:

1. Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

«Περίπατος στον Ποντίνο ποταμό και στην Αλκυονία λίμνη»

 

 

2. Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

«Καθαρή Μεσόγειος – Καθαρές ακτές»

 

 

3. Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

«Γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, αναγνώριση των φυτών, κατασκευή φυτολογίων και αγγείων»

 

Μαρ 18
19

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

  ΔΕΛΤΊΟ  ΤΥΠΟΥ

              ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

           Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση

Με αφορμή την ημέρα αυτή και πιστεύοντας ότι οι έφηβοι, ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι  αυτοί που θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά διαμορφώνοντας μια οικολογική συνείδηση από τα πρώτα στάδια της ζωής τους, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Δήμο  Άργους –Μυκηνών, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Παναγιώτη Σκούφη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Νέας Κίου κ. Νικόλαο Μουτάφη και τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, επιχειρεί  να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει  τους  μαθητές και τις μαθήτριες  του  Γυμνασίου Νέας Κίου σχετικά με τα δάση,  το αστικό και περιαστικό πράσινο και προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Πρασινίζουμε την αυλή του σχολείου μας».

Η δράση αυτή  θα πραγματοποιηθεί  στον  αύλειο χώρο του Γυμνασίου Νέας Κίου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, από τις 12:00 έως τις 13:30.

              Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού ενημερωθούν  για τη σημασία των δασών και του πρασίνου γενικότερα στη ζωή τους, θα προβούν  σε δενδροφύτευση και εξωραϊσμό της σχολικής τους αυλής με αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά   σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου τους.

Τα δέντρα που θα φυτευτούν  είναι προσφορά της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας ενώ τα αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά είναι προσφορά της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

 

 

          

       

 

Φωτογραφίες εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τριήμερο σεμινάριο του Δικτύου » Κλιματικές αλλαγές και ακραία καιρικά φαινόμενα» Συνδιοργάνωση Κ.Π.Ε. Νέας Κίου & Στυλίδας – Υπάτης. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Νέα Κίο 26,27.28 Ιανουαρίου 2018. Έναρξη: Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, ώρα: 16:00, Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.

Ακολουθούν :

1. Πρόγραμμα σεμιναρίου

2. Πίνακας Εισηγητών και Συντονιστών εργαστηρίων

3. Μέλη Π.Ο. συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε.

4. Συμμετέχοντες Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων

5. Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί

6. Οργανωτική Επιτροπή

 

ΠΙΝΑΚEΣ

 

 

 

Φωτογραφίες εδώ

 

 

 

Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κίου, του Δήμου Άργους -Μυκηνών, με Εργαστήριο  Χριστουγεννιάτικων κατασκευών από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά,  απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους.

 

Φωτογραφίες εδώ