afisa iek

Επιμορφωτική Ημερίδα Ενηλίκων με τίτλο:
«Γνωριμία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου – Ευαισθητοποίηση σε θέματα Περιβάλλοντος»
την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016
1o ΕΠΑ.Λ. Άργους – Ώρα 16:00

2016-01-19_1

Δελτίο τύπου: 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο για τους συγγραφείς της Αργολίδας   «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής»

Μάρτιος και Απρίλιος, Ναύπλιο, Άργος, Κρανίδι, Λυγουριό

2016-01-19_2jpgΤο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Ναυπλίου, Άργους, Επιδαύρου, Κρανιδίου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard και άλλους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας προχωρεί καινοτομικά και ξεκλειδώνει τον τόπο των ικανοτήτων και ενδιαφερόντων των Αργολιδέων. Με επίκεντρο τη συν-γραφή και τίτλο «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής», δημιουργεί ένα πολυδύναμο Συμπόσιο, που γίνεται Μάρτιο και Απρίλιο και είναι αφιερωμένο στους συγγραφείς που έχουν γεννηθεί στην Αργολίδα ή μένουν σε αυτήν. Κύριος στόχος του Συμποσίου είναι η αναζήτηση και  παρουσίαση των συγγραφέων και ποιητών της Αργολίδας. Δευτερεύων στόχος ζωτικής σημασίας, είναι η αφύπνιση της εν δυνάμει συγγραφικής δεξιότητας που ενυπάρχει στον καθένα μας και που αδημονεί να εκφραστεί στο περιβάλλον. Γιατί η συν-γραφή είναι μια πράξη απομόνωσης που επιζητά την επικοινωνία. Είναι ο μεταβατικός χώρος συνάντησης της εσωτερικής με την εξωτερική πραγματικότητα, αλλά και του εγώ με το εσύ και τον άλλον.

Μικροί και μεγάλοι εδώ, σε όλο το νομό, θα γράφουν όλο το Μάρτιο και αρχές Απριλίου. Αυτό γίνεται σε σχολεία, σε χώρους συνάθροισης όπως τα μπαρ, η λαϊκή, ο δρόμος, η πλατεία, η αίθουσα,  σε περίεργες επιφάνειες και ανακυκλώσιμα υλικά, ώστε η συν-γραφή να προχωρήσει σε νέες προσεγγίσεις ομαδικής αλληλεπιδραστικής δημιουργικής έκφρασης. Είναι αυτές που μας αναπτύσσουν την συντροφικότητα, την αποδοχή, την ενσυναίσθηση, την συμπόρευση, την επικοινωνία, την πολιτειότητα μέσα από την απόλαυση της συν-γραφής.

Στα πλαίσια του Συμποσίου είναι καλεσμένοι δέκα διακεκριμένοι καθηγητές από όλη την Ελλάδα σχετικοί με τη λογοτεχνία, τη γλώσσα και τη δημιουργικότητα, οι οποίοι θα μιλήσουν στο Κρανίδι (Αρτίκι, 13 /4/16) και στο Ναύπλιο (Βουλευτικό, 14/4/16).

Εκτός από τους φορείς που αναφέραμε παίρνουν μέρος και άλλοι όπως η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου, η βιβλιοθήκη Παλαμήδης, ο Σύλλογος Παλαμήδης, οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου, το Θεατροδρόμιο, ο Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου, το Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό μέτωπο, η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, η Πύλη Πολιτισμού, το ΚΠΕ Ν. Κίου, ο Σύλλογος «Καββαδίας», η Ένωση Ποιητών και Συγγραφέων Αργολίδας, η Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους και Δημοτική Βιβλιοθήκη Κουτσοποδίου, το Φουγάρο, η βιβλιοθήκη «ΑΝΘΟΣ» και η Νέα Βιβλιοθήκη,  το ΑΡΤίκι  (θα προσφέρει το χώρο του)  και ιδιαίτερα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που το Συμπόσιο αποτελεί ιδέα του. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές εργάζονται από την περασμένη χρονιά με τους συγγραφείς και σήμερα οι νέοι μεταπτυχιακοί συνεχίζουν τις συνεντεύξεις.

Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν μουσικά από παιδιά και μουσικές ομάδες. Θα γίνουν πολλά δρώμενα μουσικά, θεατρικά, ποιητικά και εργαστήρια από συγγραφείς, ποιητές,  φοιτητές και εμψυχωτές.

Πληροφορίες θα βρείτε σύντομα στην υπό κατασκευή  ιστοσελίδα του Συμποσίου: http://ts.uop.gr/syggrafeisargolidas-symposio  και

 στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού http://ts.uop.gr/tsdie/ .

Μπορείτε να μιλήσετε με τη Γραμματεία του Τμήματος 27520 96124 καθώς και με την Κοσμήτορα, κα Άλκηστις Κοντογιάννη 6974464942. Ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορείτε να απευθύνεστε: symposio.syngrafeon@uop.gr

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους συνδιοργανωτές, συνεργάτες και εθελοντές. Είσοδος ελεύθερη.

 

Η Κοσμήτορας

της Σχολής Καλών Τεχνών

Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη

Δεκ 15
21
Κάτω από (Πολιτισμός) από στις 21-12-2015 και με ετικέτα

Χριστούγεννα 2015

Συμμετοχή του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου στις εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

της δημοτικής ενότητας Νέας Κίου τ Δήμου Άργους-Μυκηνών

“Xριστουγεννιάτικo εργαστήριo  

με φυσικά και ανακυκλούμενα υλικά”  

AFISA

Δεκ 15
10
Κάτω από (Ημερίδες, Πολιτισμός) από στις 10-12-2015 και με ετικέτα ,

afisa

Ημερολόγιο 2016 1-3

Ημερολόγιο 2016 4-6

Ημερολόγιο 2016 7-9

Ημερολόγιο 2016 10-12

Τα παραπάνω αρχεία αποτελούν το  ημερολόγιο του 2016  που δημιουργήσαμε στην Ημερίδα του ΚΠΕ Νέας Κίου για την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Είναι  4 αρχεία pdf. Μπορείτε να το εκτυπώσετε, να το δέσετε με σπιράλ ή συρραπτικό και να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο γραφείου ή και τοίχου.

Προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου, μια ιδέα φαίνεται στο σχήμα Ημερολόγιο δείγμα.jpg, όπου προτείνουμε αφού εκτυπωθεί σε Α4 και δεθεί με σπιράλ (μωβ διακεκομμένη γραμμή), να τρυπηθεί (μωβ κύκλος) στο κάτω μέρος της σελίδας και να κρεμαστεί, ώστε κάθε μήνα να εμφανίζεται το δισέλιδο ζωγραφιά-μήνας (2 σελίδες Α4).

Ημερολόγιο Δείγμα

afisa

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, διοργανώνει 2ήμερο Εισαγωγικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο, για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από νομούς της εμβέλειας του Κ.Π.Ε., με τίτλο:
«Φυτεύοντας το σπόρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου και απευθύνεται σε 25 Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας καθώς και σε 25 Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, χωρίς προηγούμενη επιμόρφωση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Πρόγραμμαprogramme2

«Φυσικές Επιστήμες -Περιβάλλον -Εξέλιξη. Η εξέλιξη της ζωής.»
Παρουσίαση Project Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Παρασκευή 23/10/2015 στην αίθουσα του ΕΚΦΕ Αργολίδας.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και το Ε. Κ.Φ.Ε.

σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου

.gel

 

Περισσότερα

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2015 και της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το ΚΠΕ Νεας Κίου διοργάνωσε δράση με τίτλο: “Φτερωτοί επισκέπτες στον υγρότοπο Ν. Κίου” και προσκαλεσμένους τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.

περισσότερα: Αργολικές Ειδήσεις

Υγρότοπος Νέας Κίου (Nea Kios wetland)

 

afisa

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ευαισθητοποιημένο σε θέματα Περιβαλλοντικής Αγωγής, καθιέρωσε από το 2013 την 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».
Την εβδομάδα αυτή καλούνται όλα τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και όλα τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης να διοργανώσουν ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ –ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ » μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και Εθνικών Πόρων -Άξονας προτεραιότητας 7, με αφορμή την «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» και λαμβάνοντας υπόψη τις υπ’ αρ. 12342/Γ7/03-09-2013 και 151990/Δ2/29-09-2015 Εγκυκλίους του ΥΠ.Π.Ε.Θ., διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις:

1. Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Αργολίδας και το 3ο Δ.Σ. Ναυπλίου προτίθεται να υλοποιήσει τη δράση:

«Φτερωτοί επισκέπτες στον υγρότοπο της Νέας Κίου».

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο πεδίο και βιωματικό εργαστήριο για τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην παραπάνω δράση, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

2. Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 τα μέλη του ΚΠΕ θα επισκεφθούν το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, θα παρουσιάσουν τα προγράμματά του και θα γίνει βιωματικό περιβαλλοντικό εργαστήριο με τίτλο:

«Το τραγούδι του νερού»

για τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

3. Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 από τις 17:00-21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, με τίτλο:

«Περιβαλλοντικά Προγράμματα και Δράσεις του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου.

Δημιουργία περιβαλλοντικού ημερολογίου»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσει κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016, τα Δίκτυα που συμμετέχει καθώς και τις δράσεις που υλοποιεί, με σκοπό την ενημέρωση των Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού προγράμματος, θα γίνει βιωματικό εικαστικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το Περιβαλλοντικό Ημερολόγιο του 2016 εμπνευσμένοι από περιβαλλοντικά θέματα.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου
17:00 – 17:30   Προσέλευση – Εγγραφές
17:30 – 17:45   Χαιρετισμοί
17:45 – 18:30   Παρουσίαση Προγραμμάτων και δράσεων του ΚΠΕ Νέας Κίου
18:30 – 18:45   Παρουσίαση δικτύων που συμμετέχει το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου
18:45 – 19:00   Διάλειμμα
19:00 – 20:30  Χωρισμός σε ομάδες- Βιωματικό –Εικαστικό εργαστήριο με περιβαλλοντική διάσταση
20:30 –21:00   Παρουσίαση εργασιών

Εδώ η Αίτηση

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

DFC 2015«Φαντάζομαι την πόλη μου… χωρίς αυτοκίνητα»

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Π.Ε. ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ”

– 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Σε συνεργασία με την Υπεύθ. Σχολ. Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας & το Νηπ/γείο Ν. Κίου.

ΤΡΙΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

Φωτογραφίες εδώ