Απρ 16
21
Κάτω από (Πολιτισμός) από στις 21-04-2016 και με ετικέτα

Easter 2016

Επιμορφωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών: «Ταξίδι στο παρελθόν… με ανοιχτά τα σύνορα της ψυχής για το παρόν και το μέλλον» 

afisa soul

Το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου στο πλαίσιο των δράσεών του, διοργανώνει  Επιμορφωτική Ημερίδα, για  Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ΄& Δ΄ Αθήνας, με τίτλο: «Ταξίδι στο παρελθόν… με ανοιχτά τα σύνορα της ψυχής για το παρόν και το μέλλον»

Η Ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 14 Μαΐου  2016, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ και Δ΄ Αθήνας, και απευθύνεται σε πενήντα  (50) εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα θα επιμορφωθούν 25 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Γ΄ Αθήνας και 25 Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης από την Δ΄ Αθήνας.

afisa soul 1

Στόχος της Ημερίδας είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με θεωρητικό και βιωματικό τρόπο στην εύρεση και ανάδειξη καλών πρακτικών διαχείρισης κρίσεων όπως είναι το προσφυγικό ζήτημα. Περιδιαβαίνοντας την πόλη του Ναυπλίου, μια πόλη  με ιστορικό, περιβαλλοντικό και  τουριστικό ενδιαφέρον οι εκπαιδευτικοί θα ενισχύσουν  τις γνώσεις τους, μαθαίνοντας από  το παρελθόν, βιώνοντας το παρόν και αγωνιώντας για το μέλλον ώστε να βοηθηθούν στην υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  με τους μαθητές τους στα σχολεία τους.

2016-01-19_1KPElogo tel copy

Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής

Μαθητών/-τριών ΓΕ.Λ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 «Διαβατάρικα πουλιά…»

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ώρα: 17:00

Κ.Π.Ε. Ν. Κίου

Migratory Birds

Την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Νέας Κίου, θα πραγματοποιήσει θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής με θέμα: «Διαβατάρικα Πουλιά».

Μέσα από τεχνικές της δραματικής τέχνης, τα παιδιά θα ελευθερώσουν τα συναισθήματά τους. Σ’ έναν τόπο που ρίζωσαν πρόσφυγες, τη Νέα Κίο, θα συναντήσουν τους αιώνιους πρόσφυγες, τα διαβατάρικα πουλιά του υγρότοπου της περιοχής και με τη βοήθεια της κίνησης, της θεατρικότητας και της αφήγησης θα δημιουργήσουν τα δικά τους κείμενα.

Το συγκεκριμένο εργαστήρι υλοποιείται στο πλαίσιο του 1ου Συμποσίου για τους συγγραφείς της Αργολίδας.

Εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Δέσποινα Διακάκη & Μάγδα Μάρα.

Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος! 

AfisaΤο Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, προσκαλεί τους μαθητές/-τριες να εκφραστούν δημιουργικά, συμμετέχοντας στη δράση: «Με ανοιχτά τα σύνορα της ψυχής… Περιβάλλον και Πόλεμος».

Η δράση διεξάγεται με αφορμή το επίκαιρο ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας. Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, λόγω της Μικρασιατικής καταγωγής των κατοίκων της μικρής πόλης που το φιλοξενεί και της διαρκούς αναζήτησης των αλησμόνητων πατρίδων τους, ευαισθητοποιημένο στο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, επιχειρεί με αυτή τη δράση να συμβάλλει στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού, κοινωνικού και πολιτικού γραμματισμού των μαθητών/-τριών με κυρίαρχες τις έννοιες της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, δημοκρατίας και διαπολιτισμικότητας.

Οι μαθητές/-τριες μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες τους και τις προτάσεις τους, δουλεύοντας ομαδικά (κατά τμήμα, περιβαλλοντική ομάδα σχολείου) είτε

α) με ένα άρθρο που μπορεί να δημοσιευτεί, είτε

β) με Εικαστική Δημιουργία (Ζωγραφική, φωτογραφίες, κολάζ, αφίσα κ.ά.)

Ενδεικτικοί θεματικοί άξονες, προτεινόμενοι και από το ΥΠ.Π.Ε.Θ:Afisa2

  • Ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες
  • Προσφυγικό/ μετανάστευση
  • Περιβάλλον και πόλεμος
  • Φυσικές καταστροφές και ανθρώπινη παρέμβαση
  • Περιβαλλοντικοί πρόσφυγες
  • Πρόσφυγες και υγεία
  • Ενεργός πολίτης, Κοινωνία των πολιτών, εθελοντισμός
  • Ελληνικά μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα διαχρονικά

Τα έργα των μαθητών/-τριών θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή, αρχές Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο ΚΠΕ Ν. Κίου, η ημερομηνία της οποίας θα προσδιοριστεί και θα σας ανακοινωθεί έγκαιρα.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις ομάδες μαθητών τους, παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.

Τα έργα των μαθητών/-τριών μπορούν να αποσταλούν προς:
Κ.Π.Ε. Νέας Κίου:
Χρήστου Δελή 8,
Τ.Κ 21053
Νέα Κίος

ή ηλεκτρονικά με e-mail στις διευθύνσεις: mail@kpe-arg.arg.sch.gr ή kpenkiou@yahoo.gr μέχρι 10 Μαΐου 2016.

 

afisa

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεατρικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής  για εφήβους

«Όπως εσύ, έτσι κι εγώ»

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ώρα: 18:00

Κ.Π.Ε. Νέας Κίου

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει θεατρικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής με τίτλο: «Όπως εσύ, έτσι κι εγώ».

Μέσα από τεχνικές της Δραματικής τέχνης δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να διαχειριστούν εσωτερικές συγκρούσεις, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση. Επιπλέον, επιδιώκεται η συνεργασία και η δημιουργική έκφραση μέσω της γραφής με την παραγωγή δικών τους κειμένων.

Εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Δήμητρα Κουτρουφίνη και Τίνα Ντελοπούλου.
Οργάνωση: Δέσποινα Ζαχαριάδου

Η ομάδα είναι κλειστή.

 

Η Διευθύντρια του ΠΜΣ

Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 

Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη

afisa iek

Επιμορφωτική Ημερίδα Ενηλίκων με τίτλο:
«Γνωριμία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου – Ευαισθητοποίηση σε θέματα Περιβάλλοντος»
την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016
1o ΕΠΑ.Λ. Άργους – Ώρα 16:00

2016-01-19_1

Δελτίο τύπου: 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο για τους συγγραφείς της Αργολίδας   «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής»

Μάρτιος και Απρίλιος, Ναύπλιο, Άργος, Κρανίδι, Λυγουριό

2016-01-19_2jpgΤο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Ναυπλίου, Άργους, Επιδαύρου, Κρανιδίου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard και άλλους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας προχωρεί καινοτομικά και ξεκλειδώνει τον τόπο των ικανοτήτων και ενδιαφερόντων των Αργολιδέων. Με επίκεντρο τη συν-γραφή και τίτλο «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής», δημιουργεί ένα πολυδύναμο Συμπόσιο, που γίνεται Μάρτιο και Απρίλιο και είναι αφιερωμένο στους συγγραφείς που έχουν γεννηθεί στην Αργολίδα ή μένουν σε αυτήν. Κύριος στόχος του Συμποσίου είναι η αναζήτηση και  παρουσίαση των συγγραφέων και ποιητών της Αργολίδας. Δευτερεύων στόχος ζωτικής σημασίας, είναι η αφύπνιση της εν δυνάμει συγγραφικής δεξιότητας που ενυπάρχει στον καθένα μας και που αδημονεί να εκφραστεί στο περιβάλλον. Γιατί η συν-γραφή είναι μια πράξη απομόνωσης που επιζητά την επικοινωνία. Είναι ο μεταβατικός χώρος συνάντησης της εσωτερικής με την εξωτερική πραγματικότητα, αλλά και του εγώ με το εσύ και τον άλλον.

Μικροί και μεγάλοι εδώ, σε όλο το νομό, θα γράφουν όλο το Μάρτιο και αρχές Απριλίου. Αυτό γίνεται σε σχολεία, σε χώρους συνάθροισης όπως τα μπαρ, η λαϊκή, ο δρόμος, η πλατεία, η αίθουσα,  σε περίεργες επιφάνειες και ανακυκλώσιμα υλικά, ώστε η συν-γραφή να προχωρήσει σε νέες προσεγγίσεις ομαδικής αλληλεπιδραστικής δημιουργικής έκφρασης. Είναι αυτές που μας αναπτύσσουν την συντροφικότητα, την αποδοχή, την ενσυναίσθηση, την συμπόρευση, την επικοινωνία, την πολιτειότητα μέσα από την απόλαυση της συν-γραφής.

Στα πλαίσια του Συμποσίου είναι καλεσμένοι δέκα διακεκριμένοι καθηγητές από όλη την Ελλάδα σχετικοί με τη λογοτεχνία, τη γλώσσα και τη δημιουργικότητα, οι οποίοι θα μιλήσουν στο Κρανίδι (Αρτίκι, 13 /4/16) και στο Ναύπλιο (Βουλευτικό, 14/4/16).

Εκτός από τους φορείς που αναφέραμε παίρνουν μέρος και άλλοι όπως η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου, η βιβλιοθήκη Παλαμήδης, ο Σύλλογος Παλαμήδης, οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου, το Θεατροδρόμιο, ο Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου, το Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό μέτωπο, η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, η Πύλη Πολιτισμού, το ΚΠΕ Ν. Κίου, ο Σύλλογος «Καββαδίας», η Ένωση Ποιητών και Συγγραφέων Αργολίδας, η Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους και Δημοτική Βιβλιοθήκη Κουτσοποδίου, το Φουγάρο, η βιβλιοθήκη «ΑΝΘΟΣ» και η Νέα Βιβλιοθήκη,  το ΑΡΤίκι  (θα προσφέρει το χώρο του)  και ιδιαίτερα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που το Συμπόσιο αποτελεί ιδέα του. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές εργάζονται από την περασμένη χρονιά με τους συγγραφείς και σήμερα οι νέοι μεταπτυχιακοί συνεχίζουν τις συνεντεύξεις.

Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν μουσικά από παιδιά και μουσικές ομάδες. Θα γίνουν πολλά δρώμενα μουσικά, θεατρικά, ποιητικά και εργαστήρια από συγγραφείς, ποιητές,  φοιτητές και εμψυχωτές.

Πληροφορίες θα βρείτε σύντομα στην υπό κατασκευή  ιστοσελίδα του Συμποσίου: http://ts.uop.gr/syggrafeisargolidas-symposio  και

 στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού http://ts.uop.gr/tsdie/ .

Μπορείτε να μιλήσετε με τη Γραμματεία του Τμήματος 27520 96124 καθώς και με την Κοσμήτορα, κα Άλκηστις Κοντογιάννη 6974464942. Ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορείτε να απευθύνεστε: symposio.syngrafeon@uop.gr

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους συνδιοργανωτές, συνεργάτες και εθελοντές. Είσοδος ελεύθερη.

 

Η Κοσμήτορας

της Σχολής Καλών Τεχνών

Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη

Δεκ 15
21
Κάτω από (Πολιτισμός) από στις 21-12-2015 και με ετικέτα

Χριστούγεννα 2015

Συμμετοχή του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου στις εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

της δημοτικής ενότητας Νέας Κίου τ Δήμου Άργους-Μυκηνών

“Xριστουγεννιάτικo εργαστήριo  

με φυσικά και ανακυκλούμενα υλικά”  

AFISA

Δεκ 15
10
Κάτω από (Ημερίδες, Πολιτισμός) από στις 10-12-2015 και με ετικέτα ,

afisa

Ημερολόγιο 2016 1-3

Ημερολόγιο 2016 4-6

Ημερολόγιο 2016 7-9

Ημερολόγιο 2016 10-12

Τα παραπάνω αρχεία αποτελούν το  ημερολόγιο του 2016  που δημιουργήσαμε στην Ημερίδα του ΚΠΕ Νέας Κίου για την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Είναι  4 αρχεία pdf. Μπορείτε να το εκτυπώσετε, να το δέσετε με σπιράλ ή συρραπτικό και να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο γραφείου ή και τοίχου.

Προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου, μια ιδέα φαίνεται στο σχήμα Ημερολόγιο δείγμα.jpg, όπου προτείνουμε αφού εκτυπωθεί σε Α4 και δεθεί με σπιράλ (μωβ διακεκομμένη γραμμή), να τρυπηθεί (μωβ κύκλος) στο κάτω μέρος της σελίδας και να κρεμαστεί, ώστε κάθε μήνα να εμφανίζεται το δισέλιδο ζωγραφιά-μήνας (2 σελίδες Α4).

Ημερολόγιο Δείγμα