Κωνσταντίνος Κουτσαντώνης

Δάσκαλος στο Δημ. Σχολείο Τέμενης

Επιδαπέδια παιχνίδια

Το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης

Το σχολείο βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τέμενης του Δήμου Αιγιαλείας. Είναι 6/θέσιο και έχει 111 μαθητές.
Το Δημ. Σχολείο Τέμενης έχει ιδρυθεί το έτος 1840. Επειδή στερείτο ιδιόκτητου οικήματος, στεγαζόταν κατά περιόδους σε οικήματα κατοίκων της Τέμενης. Το 1929 ο κ. Αντώνιος Λουκόπουλος δώρισε στην κοινότητα Τέμενης το οικόπεδο και το οίκημα ιδιοκτησίας του με τον όρο να αναλάβει το Δημόσιο και να κατασκευάσει το τετρατάξιο Δημ. Σχολείο Τέμενης.
Το 1940 με διευθύντρια την κ. Βασιλική Χάρτζη το Ελληνικό Δημόσιο απέκτησε τελικά το οικόπεδο μαζί με το παλιό σχολείο έπειτα από πολύχρονο δικαστικό αγώνα όπου και λειτούργησε μέχρι το 1959. Εν τω μεταξύ το Νοέμβριο του 1958 με διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Ράπτη και δασκάλα την κ. Ιωάννα Χάρτζη ξεκινούν οι εργασίες του ισογείου του τωρινού σχολείου με τη βοήθεια όλων των κατοίκων της Τέμενης.
Από το σχολικό έτος 1959-60 το σχολείο λειτούργησε στο νέο κτήριο.
Το 1969 άρχισαν και οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου ορόφου στην σημερινή του μορφή. Στην ολοκλήρωση του σχολείου βοήθησαν με οικονομική ενίσχυση Τεμενιώτες μετανάστες από την Αυστραλία και την Αμερική.
Στο Δημ. Σχολείο Τέμενης φοιτούν επίσης και μαθητές και μαθήτριες των Δ.Δ. Διγελιωτίκων και Βαλιμιτίκων από το Σεπτέμβριο του 2001 και 2003 αντίστοιχα.
Από το σχολικό έτος 2004-05 λειτουργεί και το Ολοήμερο τμήμα.
1780704_573036256120035_535257153_n

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου και της οπισθοδρόμησης «κλέβει» την προϋπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων

Με την εφαρμογή του Ν. 4024/2011, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίζεται τόσο βαθμολογικά όσο και μισθολογικά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Θυμίζουμε ότι τα δύο (2) τελευταία χρόνια (εφαρμογή Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμου, νέο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, φοροεπιδρομές) οι περικοπές στους μισθούς μας αγγίζουν το 50%. Σε χρηματικό ποσό φτάνουν και τις 5.500€ το έτος!!!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η διαδικασία της βαθμολογικής και μισθολογικής κατάταξης που ακολουθείται δημιουργεί μια κατάφωρη αδικία εις βάρος του συνόλου των υπαλλήλων η οποία αφορά στον πλεονάζοντα χρόνο που… εξαφανίζεται!
Πιο συγκεκριμένα, μετά τη βαθμολογική κατάταξη των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων ακολουθεί και η μισθολογική κατάταξη στο βασικό μισθό του κάθε βαθμού. Όσοι υπάλληλοι έχουν περισσότερο χρόνο από τον ελάχιστα απαιτούμενο εξελίσσονται στα μισθολογικά κλιμάκια του βαθμού κατάταξής τους (ανά διετία ή τριετία, ανάλογα με το βαθμό). Μετά από τη συγκεκριμένη μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν.2024/2011, οι οποίες προβλέπουν ότι για τη μισθολογική εξέλιξη απαιτείται η παρέλευση διετίας ή τριετίας ανάλογα με το βαθμό στον οποίο έχει ενταχθεί ο υπάλληλος.
Με άδικο και ανάλγητο τρόπο «μηδενίζουν» προϋπηρεσίες και ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την παραπάνω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και Μ.Κ. δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.
Συνεπώς, το επόμενο Μ.Κ. θα δοθεί σε όλους τους υπαλλήλους μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας από την 01/11/2011, ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου!!!
Πρακτικά, αυτό σημαίνει στους εργαζόμενους που έχουν καταταγεί στους βαθμούς Ε΄, Δ΄ και Γ΄, όπου το Μ.Κ. χορηγείται ανά διετία, μπορεί να μη ληφθεί υπόψη πλεονάζοντας χρόνος από 1 ημέρα μέχρι 1 χρόνο 11 μήνες και 29 ημέρες!!!
Στους εργαζόμενους που έχουν καταταγεί στο βαθμό Β΄ όπου η χορήγηση Μ.Κ. γίνεται ανά τριετία μπορεί να μη ληφθεί υπόψη πλεονάζοντας χρόνος από 1 ημέρα μέχρι 2 χρόνια, 11 μήνες και 29 ημέρες!
Δεν είναι δυνατόν να «αγνοείται» προϋπηρεσία υπαλλήλου.
Επί της ουσίας, πρόκειται περί «κλοπής» της προϋπηρεσίας όλων των υπαλλήλων που στοχεύει στην καθυστέρηση της μισθολογικής τους εξέλιξης.
Η ρύθμιση αυτή είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντιμετωπίζει άνισα τους εργαζομένους.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση.
Θέτει το θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. της Πέμπτης 8/12/2011 και θα ζητά να παρθεί απόφαση που θα καλεί την Κυβέρνηση και τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας να προβούν στις ρυθμίσεις εκείνες που θα άρουν την κατάφωρη αυτή αδικία και θα αποκαθιστούν την ισονομία.

Αποτελέσματα εκλογών στο σύλλογο Αιγιαλείας

Έγιναν την Πέμπτη 13-10-2011 στο σύλλογο εκπ/κών Π.Ε Αιγιαλείας οι εκλογές για την ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ψήφισαν 305
Άκυρα Λευκά 41
Έγκυρα 264
Έλαβαν: ΔΑΚΕ 86 (2)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ 178 (5)
Από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται τακτικοί ο Μεσάζος Κων/νος και ο Κουτσαντώνης Κων/νος και αναπληρωματική η Χριστοπούλου Διαμάντη.

Μήνυμα για τις εκλογές στο σύλλογό μας

Συναδέλφισσα-συνάδελφε,
Είναι αλήθεια ότι σήμερα βιώνουμε τις χειρότερες ημέρες των τελευταίων πενήντα ετών σε όλα τα επίπεδα ως εργαζόμενοι, γονείς και οικογενειάρχες με αιχμή το οικονομικό. (Το νέο «Φτωχολόγιο» κατατέθηκε).
Κατακτήσεις ετών ισοπεδώθηκαν από μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ανίκανη, ανάλγητη, εγκάθετη και επικίνδυνη σε όλα τα επίπεδα.
Τα εργασιακά μας δικαιώματα καταβαραθρώθηκαν, το συνδικαλιστικό κίνημα αποδομήθηκε από τα ΜΜΕ και μαζί του, τελευταία, ο δημόσιος υπάλληλος να είναι η πηγή του ελλείμματος και η αιτία της ανυπαρξίας του κράτους. Για το πολιτικό τους έλλειμμα ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!
Ούτε τα βιβλία των παιδιών δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν……..
Και δεν είναι μόνο αυτό. Καλούμαστε στις 13/10/2011, σε τοπικό επίπεδο, να συμμετάσχουμε στην ανάδειξη Δ.Σ. του συλλόγου μας, διεκδικώντας μαζί με τη γνωστή-άγνωστη παράταξη της «Ανεξάρτητης Κίνησης» την ψήφο σας.
Αίφνης …… ενώθηκαν, βάζοντας τα προβλήματα του κλάδου πάνω από το κομματικό συμφέρον, απλώνοντας χέρι συνεργασίας……
Συνάδελφοι, γιατί δε ζητήσατε να δημιουργηθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο;
Συνάδελφοι, γιατί τόσα χρόνια δεν προτείνατε αναλογικό προεδρείο στο Δ.Σ.;
Συνάδελφοι, τον Ιούνιο δεν υπήρχε η ίδια λαίλαπα;
Συνάδελφοι, εσείς δεν είστε η ΠΑΣΚ του Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ του καλοκαιριού, ΠΑΣΚ-ανεξάρτητοι τώρα και ΠΑΣΟΚ στη ….Μητροπόλεως;
Συνάδελφοι, εσείς δε θα είστε ΠΑΣΟΚ αύριο;
Συνάδελφοι, θέλετε να έχετε πάντα το μαχαίρι και γι’ αυτό:
«ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ….ΠΑΡΤΗΣ»
Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακές δεξιότητες, δημόσιες σχέσεις και αυτοπροβολή. Η συναίνεση προϋποθέτει έργα και όχι λόγια για να φαινόμαστε…. Χορτάσαμε και χάσαμε!!!! Η παράταξη της ΔΑΚΕ έχει αποδείξει τέσσερα χρόνια στη ΔΟΕ ότι πιστεύει στη σύνθεση και στη συλλογικότητα.
Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ Π. Ε. Αιγιαλείας είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που δίνουν καθημερινά τον αγώνα μέσα στη τάξη και με προσφορά στην κοινωνία. Μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια.
Μοιραζόμαστε μαζί σας σκέψεις μας για τη λειτουργία του νέου Δ.Σ.
• Συνθετικό προεδρείο.
• Ιστοσελίδα συλλόγου με βήμα εκπαιδευτικού και σύνδεση με σχολείων και εκπαιδευτικών που διαθέτουν.
• Κεντρική εκδήλωση η ημέρα των Τριών Ιεραρχών όπου θα τιμώνται οι συνάδελφοι που αφυπηρετούν και τα παιδιά μας που επιτυγχάνουν στα ΑΕΙ.
• Ανάρτηση ετησίου πίνακα Εσόδων –Εξόδων του συλλόγου στην ιστοσελίδα.
• Ανάρτηση στο διαδίκτυο της κατανομής των πιστώσεων λειτουργικών δαπανών των Σχολικών Επιτροπών.
• Με το αποθεματικό και το όποιο πλεόνασμα προκύψει να δημιουργηθεί Ταμείο Αλληλοβοήθειας, γιατί έρχονται καιροί δύσκολοι για όλους.
• Παρουσία του συλλόγου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό και περιφερειακό τύπο.
• Συνεργασία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για εξασφάλιση εκπτωτικών κουπονιών σε πολυκαταστήματα ενδυμάτων, τροφίμων, ηλεκτρονικών συσκευών κ.α..
Κανένας συνάδελφος σε εφεδρεία. ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ!!!
ΔΑΚΕ/ΠΕ Αιγιαλείας


Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων