Φεβ 13
15

“Τεμπέληδες” Εκπαιδευτικοί…

Κάτω από (Εκπαιδευτικά) από στις 15-02-2013

Πολύ καλό σχόλιο συναδέλφου για τους “τεμπέληδες” εκπαιδευτικούς!!

Σήμερα γύρισα σπίτι μου μετά τις 4 γιατί είχαμε στο σχολείο πρόβα με τη θεατρική ομάδα και ήμουν στο σχολείο από τις 8.

Συγγνώμη που χθες γύρισα στις 2 αλλά έπρεπε να διαβάσω σπίτι δύο ώρες, όχι μόνο για να προετοιμαστώ και για να διορθώσω ασκήσεις αλλά και για να σχεδιάσω διαγωνίσματα για τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες και θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο.

Συγγνώμη αλλά δε δούλευα όλες τις ώρες σήμερα, είχα μερικά κενά, αλλά απασχολήθηκα σε διάφορες δουλειές του σχολείου (γραφειοκρατικές δουλειές) ή μπορεί να μιλούσα με κάποιο γονιό ή να με απασχολούσε ο τσακωμός δύο παιδιών στην εφηβεία και να τα συμβούλευα να λύνουν ειρηνικά τις διαφορές τους.

Συγγνώμη για σήμερα αλλά δεν έχω διάβασμα στο σπίτι επειδή αύριο θα πάμε εκδρομή που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχω την ευθύνη παιδιών που παίζουν, τρέχουν και χτυπάνε. Αρχές Απρίλη επίσης θα λείψω τρεις μέρες από το σπίτι μου συνοδεύοντάς την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου σε εκδρομή.

Συγγνώμη που δε θα είμαι στη δουλειά μου γιατί θα είμαι μαζί τους όλο το 24ωρο με μεγάλη ευθύνη, έχοντας προγραμματίσει το παραμικρό με κάθε λεπτομέρεια και υπομένοντας τη γκρίνια των μαθητών μου για τρεις μέρες για το οτιδήποτε. Και όλα αυτά επειδή νομίζω ότι τα παιδιά μαθαίνουν όταν επισκέπτονται άλλα μέρη και είναι ωραίο να χαίρονται.
Νομίζω με όλα αυτά αξίζω λίγο περισσότερες διακοπές για να ξαναγεμίσω τις μπαταρίες μου και να αρχίσω πάλι με κέφι την καινούργια χρονιά. Και δεν είμαι η εξαίρεση στο δημόσιο σχολείο, εξαιρέσεις είναι οι εκπαιδευτικοί που δε δουλεύουν.

Μάλλον οι άνθρωποι που γράφουν αρνητικά σχόλια για εμάς τους εκπαιδευτικούς ξεχνούν με ποιον τρόπο σήμερα είναι σε θέση να πουν γραπτά τη γνώμη τους και αν κρίνω από τα όσα λένε δεν θα ήταν εύκολο στο να διδαχθούν, άρα θα είχαν δασκάλους που θα δούλεψαν πολύ μαζί τους, αλλά δυστυχώς δε θα τα κατάφεραν ικανοποιητικά…!!



2 σχόλια στο ““Τεμπέληδες” Εκπαιδευτικοί…”

  1.   Κουτρομάνος Δημήτρης είπε:

    …πολύ σωστά Αχιλλέα!!! Αν αλλάξουμε εμείς θα αλλάξουν όλα!!! Να ΄σαι καλά!

  2.   Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε:

    Το ότι πάντα μια επαγγελματική τάξη είναι απέναντι από την άλλη και την κατηγορεί είναι κάτι που έχει καλλιεργηθεί στην κοινωνία μας από την αυγή της δεκαετίας του ’80. Τότε που άρχισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι να αμείβονται σωστά και όχι με 3,60. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν φταίει ο γείτονας για τα “απόνερα” αλλά κι εμείς που δεν έχουμε υπόνομο. Μου θυμίζει αυτό που είπε ο Τολστόι “….όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο μα κανένας δε θέλει να αλλάξει τον εαυτό του”.

    Δημήτρη τα σέβη μου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *