Απρ 04 2018

Άρθρα του/της koukisn

«Τα σημερινά παιδιά είναι σα να γεννιούνται με ένα iPhone στο χέρι» | Καθημερινή

Θεωρείται από τους κορυφαίους ειδικούς και «thought leaders» (ηγέτες σκέψης) στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο των επιχειρήσεων, έχοντας ιδρύσει, σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν, το «Delphi Group», ένα think tank στη Βοστώνη, εξειδικευμένο στην καινοτομία.

Στα δέκα βιβλία του Θωμά Κουλόπουλου, ειδικοί του επιχειρηματικού τομέα βρίσκουν «…ένα εξαίσιο όραμα για το πού πρέπει να οδηγηθούν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν», ενώ συχνά προβληματίζονται «…όχι μόνο για τον τρόπο που διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις τους, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό!».

Συνεχίστε να διαβάζετε »

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 04 2018

Άρθρα του/της koukisn

Ψηφιακοί βοηθοί ή κατάσκοποι; |SAPNA MAHESHWARI / THE NEW YORK TIMES | Καθημερινή

Καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι φέρνουν ψηφιακούς βοηθούς, όπως την Αλέξα της Amazon, στα σπίτια τους, ένα ενδιαφέρον ερώτημα που προκύπτει είναι τι ακριβώς ακούν και καταγράφουν οι έξυπνοι ομιλητές. Παρότι η Amazon και η Google, οι κορυφαίοι πωλητές τέτοιων συσκευών, υπόσχονται πως οι βοηθοί τους επεξεργάζονται ήχους μόνο αφού οι χρήστες τους αποφασίσουν να τους ενεργοποιήσουν –πατώντας κάποιο κουμπί ή με εντολές όπως «Γεια, Αλέξα»–, οι δύο εταιρείες έχουν υποβάλει διάφορα αιτήματα ευρεσιτεχνίας που αναδεικνύουν μια σειρά από μελλοντικές δυνατότητες παρακολούθησης των χρηστών, χωρίς απαραίτητα τη συναίνεσή τους. Τα δεδομένα των χρηστών τους θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να προσδιοριστούν οι επιθυμίες και τα ενδιαφέροντά τους, οδηγώντας σε στοχευμένες διαφημίσεις και συστάσεις προϊόντων.

 

Συνεχίστε να διαβάζετε »

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 09 2017

Άρθρα του/της koukisn

European Toolkit for Schools

European Toolkit for Schools

Promoting inclusive education and tackling early school leaving

  • Are you interested in finding more effective ways to support your pupils?
  • Do you want to improve attendance or reduce drop-out?
  • Are you looking for ways to improve the involvement of parents in your school?
  • Do you have a large number of pupils whose mother tongue is not your language of teaching?
  • Are you considering introducing more collaborative approaches to teaching and learning?

Then read on! This on-line resource provides you with a range of materials designed to help you!

Read more

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιαν 22 2017

Άρθρα του/της koukisn

Toontastic 3D: η εφαρμογή της Google για να δημιουργήσετε τα δικά σας κινούμενα σχέδια!| edtech.gr

Οι ψηφιακές ιστορίες μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό εργαλείο για την κινητοποίηση των μαθητών γύρω από ένα γνωστικό αντικείμενο και την εμπλοκή τους περισσότερο με αυτό. Η δημιουργία δε ψηφιακών ιστοριών από τους ίδιους είναι μια διαδικασία που προάγει την δημιουργικότητα, την φαντασία και εξασκεί τις αφηγηματικές ικανότητες τους. Η εφαρμογή Toontastic 3D της Google, μετά από την τελευταία της αναβάθμιση, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλεία με το οποίο οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ή να δημιουργήσουν τους δικούς τους χαρακτήρες animation, να σκηνοθετήσουν τη δική τους ιστορία προσθέτοντας τη φωνή τους και μουσική και τέλος, να μοιραστούν το αποτέλεσμα με τη μορφή βίντεο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιαν 22 2017

Άρθρα του/της koukisn

3 πλατφόρμες δημιουργίας και διαμοιρασμού εκπαιδευτικών σεναρίων. | edtech.gr

Το εκπαιδευτικό σενάριο είναι μια σειρά ενορχηστρωμένων δράσεων που εστιάζουν σε ένα ή περισσότερα γνωστικά αντικείμενα, χρησιμοποιώντας «συμβατικά» αλλά και ψηφιακά εργαλεία.Είναι όλες αυτές οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που χρησιμοποιεί ένας εκπαιδευτικός καθημερινά στις τάξεις του και οι ρόλοι που«παίζει» μαζί με τους μαθητές του για να πετύχει συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς σκοπούς. Κάθε σενάριο, ανάλογο με τους μαθησιακούς στόχους που θέτει, βασίζεται σε ένα θεωρητικό πλαίσιο και οργανώνεται στη βάση μεθόδων ή στρατηγικών, που με τη σειρά τους καθορίζουν τη ροή των δραστηριοτήτων, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και το ρόλο του εκπαιδευτικού και των μαθητών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Παλιότερα Άρθρα »