Υλικά που χρειαζόμαστε:
1) 1/2 κιλό ελαιόλαδο
2) 1/2 κιλό καλαμποκέλαιο
3) 250 γρ πορτοκαλάδα
4) 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
5) 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
6) 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
7) 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
8) 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
9) 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
10) 500γρ ζάχαρη
11) 2 κιλά αλεύρι
Για το σιρόπι:
α) 1 κιλό μέλι
β) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
γ) 1 ποτήρι νερό
Για το γαρνίρισμα:
-500 γρ καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε
2 Πλάθουμε τα μελομακάρονα
3 Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά
4 Ετοιμάζουμε το σιρόπι
5 Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι, περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε
6 Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι
TIP: Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη πρέπει να είναι σχεδόν σφιχτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το “Ιστολογείν”!
Συμβουλευτείτε τα αρχεία βοήθειας για την διαχείριση του ιστολογίου σας.