Βιωματικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς της Καστοριάς: «τεχνικές έκφρασης και επικοινωνίας στη μαθητική ομάδα». Δραστηριότητα 3.

Εγχειρίδια-Άρθρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Προσωπικές Εργασίες

Σχολικό έτος 2013-04
Συμμετέχοντες: 18 εκπαιδευτικοί (1 ομάδα)
Συντονιστής: Κωνσταντίνος Κιουρτσής
Διάρκεια 5 ώρες (15:00-20:00)
Λίγα λόγια για τη λειτουργία της μαθητικής ομάδας εργασίας (πχ αγωγής υγείας) θα βρείτε στη διαδικτυακή θέση https://blogs.sch.gr/kkiourtsis/?p=6338

3η δραστηριότητα:   Tο συμβόλαιο της ομάδας μας
O συντονιστής μοιράζει αντίγραφα της ΚΑΡΤΑΣ 3 σε όλα τα μέλη και ζητάει να συμπληρώσουν τους δύο κύκλους με αυτά που τους αρέσουν ή δεν τους αρέσουν στις διάφορες ομάδες που υπάρχουν στη ζωή τους (δηλαδή στην παρέα, στην οικογένεια, στους συλλόγους κλπ).
Σε ζευγάρια τα μέλη παρουσιάζουν και συζητούν τα στοιχεία των κύκλων τους.
Μετά σε μεγάλο χαρτόνι και σε δύο στήλες καταγράφονται τα θετικά και αρνητικά στοιχεία όλων των μελών. Στη μια στήλη καταγράφονται τα “μ΄ αρέσει” και στην άλλη στήλη τα “δεν μ’ αρέσει”.
Ακολούθως σε άλλο χαρτόνι με επικεφαλίδα ” ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΑΣ”, αποφασίζεται ποια από τα στοιχεία που υπάρχουν στις δύο στήλες, θα ισχύσουν στη διάρκεια του προγράμματος. Το “συμβόλαιο”  αυτό συμπληρώνεται και με κάποιους απαραβίαστους κανόνες που αποφασίζει η ομάδα, με το τι θα προσφέρει ο καθένας ξεχωριστά (και ο συντονιστής) και με τις προσδοκίες των μελών από την ομάδα και το πρόγραμμα.
Παρατήρηση: Συνήθως η δραστηριότητα του “συμβολαίου” πραγματοποιείται στην αρχή της συνάντησης, μαζ’ί με δραστηριότητα γνωριμίας και έκφρασης προσδοκιών από το πρόγραμμα.
κάρτα 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *