Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα χορηγεί υποτροφίες στις ΗΠΑ, για έρευνα και διδασκαλία

Eνημέρωση Nέα

Το Πρόγραμμα Fulbright είναι ένα πρωτοποριακό διεθνές πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Θεσμοθετήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1946 από τον J. William Fulbright, γερουσιαστή του Arkansas. Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες – φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και καλλιτέχνες – για να σπουδάσουν, να διδάξουν ή να κάνουν έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα αντίστοιχα.

Παράλληλα με το Τμήμα Υποτροφιών, στα γραφεία του Ιδρύματος Fulbright στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα που προσφέρουν δωρεάν πληροφορίες και εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επισκέπτες στα Συμβουλευτικά Κέντρα μπορούν να ενημερωθούν για κάθε πτυχή των σπουδών σε αμερικανικά πανεπιστήμια: επιστημονικούς κλάδους, είδη προγραμμάτων, διαδικασίες εισαγωγής. Μπορούν στη συνέχεια να κάνουν αίτηση στις σχολές που ανταποκρίνονται καλύτερα στους εκπαιδευτικούς τους στόχους, έχοντας παράλληλα και περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δεκτοί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες και τα προγράμματα του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα μπορείτε να πλοηγηθείτε στον διαδικτυακό τόπο http://www.fulbright.gr/

πηγή: http://ipaideia.gr  11/9/2013  09:27 πμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *