Περιπτώσεις για ομάδες μάθησης και συμβουλευτικής για την πρόληψη της ουσιοεξάρτησης. Η περίπτωση του Παναγιώτη 14 ετών.

Εγχειρίδια-Άρθρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Μελέτη Περίπτωσης Προσωπικές Εργασίες

Συνεχίζω να δημοσιεύω περιπτώσεις μελέτης των ομάδων εργασίας του σεμιναρίου για την πρόληψη της χρήσης ουσιών με τίτλο: «από την Ιθάκη του Καβάφη στην Ιθάκη του ΚΕΘΕΑ», που διοργάνωσε η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας το Δεκέμβριο του 2012. Οι προηγούμενες δημοσιεύσεις που αναφέρονται σε άλλες περιπτώσεις είναι διαθέσιμες στην κατηγορία «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ».
Παρακάτω παραθέτω την περίπτωση Παναγιώτη, 14 ετών στην οποία εργάστηκαν οι 5 υπο-ομάδες των 20 συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Η εργασία των υπο-ομάδων ήταν να βοηθήσουν τον Παναγιώτη ως σύμβουλοί του, να διαπραγματευτεί με τους γονείς του τη συμμετοχή στη μουσική βραδιά.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών τους, τα μέλη των 5 υπο-ομάδων είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της εργασίας τους με παίξιμο ρόλων, μέσω γραπτού περιγραφικού κειμένου, ή μέσω σεναρίου.

Παναγιώτης, 14 ετών
Ο Παναγιώτης 14 ετών, είναι μαθητής της Β΄ Γυμνασίου. Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για αυτόν. Όλοι στην παρέα θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή σε μια μουσική βραδιά για το επόμενο Σάββατο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τη βραδιά αυτή την οργανώνει το Λύκειο σε ένα μπαρ έξω από την πόλη, το οποίο θα κάνει εγκαίνια υπό νέα διεύθυνση. Το μπαρ αυτό ήταν κλειστό για πολύ καιρό επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο Παναγιώτης έχει το φόβο ότι οι γονείς του δεν θα του επιτρέψουν να μετέχει σε αυτή τη μουσική βραδιά. Σκέφτεται λοιπόν με ποιον τρόπο να τους το ζητήσει.

Σημείωση: Τα προϊόντα της εργασίας των ομάδων τα συγκέντρωσα, τα κωδικοποιώ και τα αναλύω. Όταν ολοκληρωθεί η όλη η διαδικασία, θα ανακοινώσω τα αποτελέσματα στο παρόν blog.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *