σεμινάριο: Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη

Eνημέρωση Nέα Προσωπικές Εργασίες

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να συμμετέχουν σε μία από τις τρεις συναντήσεις του διήμερου σεμιναρίου, συνολικής διάρκειας 10 ωρών με το γενικό τίτλο: «Η Αγωγή Υγείας για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη του Εκπαιδευτικού», με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Κιουρτσή υπεύθυνο Αγωγής Υγείας.
Το περιεχόμενο και οι στόχοι του σεμιναρίου αφορούν σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης (αυτοεκτίμηση, διαχείριση των αλλαγών, ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες), σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης (σχέσεις με μαθητές/γονείς/συναδέλφους, διαμόρφωση μαθησιακού κλίματος στην αίθουσα, μαθησιακές μέθοδοι, συμπεριφορές και στάσεις στο σχολείο) και στη σχέση της προσωπικής με την επαγγελματική ανάπτυξη.
Οι εκπαιδευτικές μέθοδοι που θα εφαρμοστούν εναρμονίζονται με τη Προσωποκεντρική Θεωρία του Carl Rogers και τη Θεωρία της Μετασχηματιζόμενης Μάθησης του Jack Mezirow. Τα μαθησιακές τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι: Μελέτη περίπτωσης, εργασία σε ομάδες και προσομοίωση.
Στην κάθε διήμερη συνάντηση θα μετέχουν το πολύ 18 εκπαιδευτικοί. Στην περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα προηγηθούν όσοι/ες έχουν υποβάλλει το δελτίο προεγγραφής. Θα δοθεί όμως η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους/ες, με την πραγματοποίηση και επιπλέον διήμερων συναντήσεων.
Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης/δήλωσης (το σχέδιο επισυνάπτεται) το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 29/11/2010. Η αποστολή μπορεί να γίνει με το τυπικό ταχυδρομείο, με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (kkiourtsis@sch.gr) ή με fax (2381026414). Αίτηση/δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητο να υποβάλλουν και όσοι έχουν συμπληρώσει το δελτίο προεγγραφής.
Οι τρεις διήμερες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στους παρακάτω χώρους και χρόνους:
(α)  Γυμνάσιο Καρυώτισσας, στις 06 και 07 Δεκεμβρίου, ώρες 02:30-07:30 μμ
(β)  1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας, στις 08 και 09 Δεκεμβρίου, ώρες 02:30-07:30 μμ
(γ)  Έδεσσα, Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στις 13 και 16 Δεκεμβρίου, ώρες 02:30-07:30 μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *