Φέτος επιλέξαμε να τιμήσουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου με έναν ιδιαίτερο τρόπο, παρουσιάζοντας μια διασκευή της Βαβυλωνίας του Δημητρίου Κ. Βυζάντιου. Η Βαβυλωνία, το πρώτο θεατρικό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας μετά την απελευθέρωση, είναι ένα ανάγλυφο ντοκουμέντο της γεωγραφίας των διαλέκτων και των ψυχικών διαθέσεων των ανθρώπων του ελληνικού χώρου εκείνης της εποχής.
Οι χαρακτήρες του έργου, με τις ιδιότυπες ντοπιολαλιές τους, τις χαρακτηριστικές τους συνήθειες, τις ιδιαιτερότητές τους, μας μετέφεραν στα χρόνια της δημιουργίας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, που αποτελούσε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό κοινωνικών ομάδων – ανθρώπων, οι οποίοι στο τέλος εμφανίζονται ενωμένοι μέσα στην ετερότητά τους και χάρη σ’ αυτήν.
Η Βαβυλωνία, ξεπερνώντας το χρονικό της πλαίσιο, είναι ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ στην πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε, στην οποία κρίνεται επιτακτική η ανάγκη της αποδοχής και του σεβασμού της ετερότητας και της πολιτισμικής ταυτότητας των άλλων, «χτίζοντας γέφυρες, όχι τείχη»!

Μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση:
Αντωνίου Ευγενία, Δελημπαλτάς Αχιλλέας, Θωμαΐδου Δέσποινα, Καραμολέγκου Μαργαρίτα, Μανδαλίδης Ρωμανός, Μουμτζής Χαράλαμπος, Λάμπρου Άννα,Παπαδιώτης Μιχάλης,Πατσιούρα Βασιλική, Τέλλιου Μαρία, Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος, Τσολάκη Ευαγγελία, Χριστοδούλου Παναγιώτα

Τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του σχεδίου Erasmus+ KA1 «Χτίζοντας γέφυρες, όχι τείχη!»: Καπούτση Σύρμω – Κιτσάτη Μαρία