Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών επί της προκήρυξης εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΥΝΤ: www.yen.gr παράταση επί της προκήρυξης εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16. Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΠΟΥΝΤ) των υποψηφίων σπουδαστών/σπουδαστριών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16 με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ μέχρι και την ΠΕΜΠΤΗ 16-7-2015. … περισσότερα

Ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές

meteggrafiΨηφίστηκε ο νόμος 4332/2015 που περιέχει τις ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών που θα ισχύσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ.
Tα άρθρα του νόμου που αναφέρονται στις μετεγγραφές είναι τα 21 και 22

Πληροφορίες για τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

photo_lesvos_aigaioΤο Γραφείο Διασύνδεσης της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενημερώνει πως η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης υποψηφίων φοιτητών/τριών «Συμπληρώνω Μηχανογραφικό… Επιλέγω Αιγαίο!», θα συνεχίσει να λειτουργεί έως τη λήξη της νέας προθεσμίας υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στο 22510 36770, και ώρες 10.00-14.00, όπου μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τα αντικείμενα σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων στα Πανεπιστήμια της Κύπρου για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-16

Το Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Πανεπιστημίο Κύπρου (Δημόσια Πανεπιστήμια) δέχονται αιτήσεις Ελλήνων υποψήφιων φοιτητών από 1η Ιουλίου μέχρι 22 Ιουλίου 2015.
Πληροφορίες για σπουδές στο Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Πανεπιστημίο Κύπρου και συνημμένη Αίτηση-Μηχανογραφικό

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου.

Εισαγωγή στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ για το 2015-16

Εκδόθηκε η Εγκύκλιος Εισαγωγής Μαθητών στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2015-2016.
Υποβολή αιτήσεων μέχρι 31/08/2015.
Δικαίωµα εγγραφής στην Α΄ ταξη έχουν, νέοι και οι νέες οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και
α) Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α’ Τάξης Γενικού ή Επαγγελµατικού Λυκείου, ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελµατικού Λυκείου ή πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.
β) Έχουν γεννηθεί τα έτη 1992 έως 1999.

Στην ΕΠΑ.Σ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Ασπρόχωµα /Τ.K.24100, τηλ. 27210 69354,69320) θα εισαχθούν εκατόν είκοσι (120) µαθητές–τριες στις ακόλουθες ειδικότητες:
1 Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συσκευών, Εγκαταστάσεων & Υπολογιστικών Μονάδων 20
2 Μαγειρικής Τέχνης 20
3 Τεχνιτών Μηχανών & Συστηµάτων Αυτοκινήτου 20
4 Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκοµίας 20
5 Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων 20
6 Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων-Αρχιτεκτονικής Τοπίου 20

Υπολογίστε τα μόριά σας!

Διαδικτυακή εφαρμογή που υπολογίζει τα μόρια των πανελλαδικών από τον Γιάννη Κουράκλη, Υπεύθυνο ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας.

Εναλλακτικά, πατήστε εδώ.

Έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. Εμφανίζει με γραφικό τρόπο τα αποτελέσματα.
2. Δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής στην ίδια οθόνη είτε των προφορικών και γραπτών βαθμών είτε των βαθμών πρόσβασης των μαθημάτων.
3. Δίνει τη δυνατότητα καταχώρησης σε μία και μόνο οθόνη όλων των βαθμολογιών (μαθήματα Γενικής Παιδείας,μαθήματα Κατεύθυνσης, … περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ 2015

mixanografikoΗ συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου αποτελεί το τελικό στάδιο της προσπάθειας που κατέβαλαν χιλιάδες υποψήφιοι για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σωστή συμπλήρωσή του είναι συχνά μια αρκετά επίπονη διαδικασία διότι εμπεριέχει άγχος αλλά και διότι χρονικά υλοποιείται μετά τις εξετάσεις που σίγουρα έχουν κουράσει τους υποψηφίους.
Στο κείμενο που ακολουθεί παρατίθενται μυστικά και συμβουλές που θα βοηθήσουν τους υποψηφίους να αποφύγουν λάθη και να κάνουν την καλύτερη γι αυτούς επιλογή.
Επίσης παρουσιάζονται και επιλογές σπουδών εκτός μηχανογραφικού.
Συμπληρώνοντας το Μηχανογραφικό του 2015: Τα μυστικά, οι παγίδες, τα λάθη.

Προσοχή: Η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων παρατείνεται ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.

Προκήρυξη για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού 2015

[Προσοχή: (Ενημέρωση 15/7/2015) Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών των υποψηφίων σπουδαστών/σπουδαστριών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16 με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ μέχρι και την ΠΕΜΠΤΗ 16-7-2015.]
Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΥΝΤ: www.yen.gr η προκήρυξη για την εισαγωγή 811 σπουδαστών (528 Πλοίαρχων και 283 Μηχανικών) στις Α.Ε.Ν. για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16

Όλοι οι υποψήφιοι από την 12-6-2015 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες … περισσότερα

Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου 2015

Εκδόθηκε η Φ251/93025/Α5/11-6-2015 εγκύκλιος του ΥΠΟΠΑΙΘ με θέμα την Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ και ΕΠΑΛ την οποία υποψήφιοι θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Από τις 15-6-2015 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Τρίτη 7-7-2015 Η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων παρατείνεται ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.

Αναλυτικά: … περισσότερα

Επανασύσταση καταργηθέντων Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Πελοποννήσου

ypdvmthΕκδόθηκε η 3770/11-6-2015 Απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου σύμφωνα με την οποία γίνεται επανασύσταση καταργηθέντων Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. στην Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου. Ειδικότερα στη Μεσσηνία γίνεται επανασύσταση των παρακάτω Τομέων και Ειδικοτήτων:
epal

Υποψήφιοι Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 με ελλιπή στοιχεία-δικαιολογητικά

Δείτε τις ονομαστικές καταστάσεις των υποψηφίων στρατιωτικών σχολών με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι:
ΔΑΕ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ

Ημερομηνία λήξης υποβολής συμπληρωματικών δικαιολογητικών, ορίζεται η 10η Ιουνίου 2015.

Εξετάσεις Ειδικών Μαθημάτων 2015

exam_drawing1Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α’ και Β’) οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 17 Ιουνίου μέχρι και 24 Ιουνίου , στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, που έχει ανακοινωθεί. … περισσότερα

Πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ 2015, Εξεταστικού Κέντρου Τρίπολης

123Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας ανακοινώνεται ότι η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. έτους 2015, θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 15-06-2015 έως και Παρασκευή 26-06-2015 , στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ. Τρίπολης, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Δείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα (Πρόγραμμα, Οδηγίες και χάρτης πρόσβασης)
Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2710 230796

*Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να προσέλθουν σε οποιαδήποτε Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας επιλέξουν (πχ στην Πάτρα, Τρίπολη κλπ). Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.
Δείτε επίσης αυτό το σχετικό άρθρο.

Εξεταζόμενα μαθήματα με Συντελεστές Βαρύτητας ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο για το σχολικό έτος 2015-16

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΟΠ ΚΑΙ ΕΠ 2016 με Συντελεστές ΒαρύτηταςΕδώ θα βρείτε πίνακα που ετοίμασε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και που περιέχει τα εξεταζόμενα μαθήματα για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο με τους Συντελεστές Βαρύτητας των μαθημάτων.

Οι Συντελεστές Βαρύτητας των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016

Από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016. Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου το 2016 για εισαγωγή στις σχολές στα τμήματα και στις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων που είναι ενταγμένα σε κάθε ένα από τα Επιστημονικά Πεδία θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, ως ακολούθως: … περισσότερα

Οι Σχολές ανά Επιστημονικό Πεδίο για το σχολικό έτος 2015-2016

Από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία για το σχολικό έτος 2015-2016, ως ακολούθως:
(Πηγή: Δελτίο Τύπου Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ)

 

  1. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ   ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
  2. … περισσότερα

Το πρόγραμμα σπουδών των Λατινικών και της Χημείας της Γ΄ Λυκείου 2015-16

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Πρόγραμμα Σπουδών της Χημείας της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών καθώς και των Λατινικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Εισαγωγή στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ

Δημοσιεύτηκε η Προκήρυξη Εισιτηρίων Εξετάσεων 2015-2016 και η προκήρυξη εξετάσεων με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση για την εισαγωγή Σπουδαστών στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το σχέδιο αίτησης με τις οδηγίες για τις εξετάσεις βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος (www.vis.auth.gr).
Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου για την πρώτη περίπτωση και όλοι οι απόφοιτοι Γυμνασίου για την δεύτερη περίπτωση, χωρίς καμία εξαίρεση*.
Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με την προκήρυξη στη ζωγραφική και ιδιαίτερα στο σχέδιο και στο χρώμα.

*(Σημείωση Υπευθύνου ΣΕΠ): Στο ΑΠΘ δεν ισχύει μέχρι στιγμής ο περιορισμός της ηλικίας (20 ετών) για υποψηφίους με απολυτήριο Γυμνασίου και με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση ενώ ισχύει για τις αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Φλώρινας.

Προκήρυξη Αστυνομικών Σχολών 2015

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 19-6-2015. Διευκρινίζεται ότι, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. … περισσότερα

Εξεταζόμενα μαθήματα ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο για το σχολικό έτος 2015-16

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΟΠ ΚΑΙ ΕΠ 2016Εδώ θα βρείτε πίνακα που ετοίμασε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και που περιέχει τα εξεταζόμενα μαθήματα για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο σύμφωνα με το Νόμο 4327/2015 (ΦΕΚ 50/Α/14-5-2015) που περιέχει τα νέα μέτρα για την Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα της Γ΄Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-16

Γ-Λυκείου-2016 1024


Εκδόθηκε το ΦΕΚ 50/Α/14-5-2015 που περιέχει το Νόμο 4327/2015 με τα νέα μέτρα για την Εκπαίδευση.

Εδώ θα βρείτε ένα σύντομο και περιεκτικό έγγραφο που ετοίμασε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και που περιέχει την πλήρη διάρθρωση του προγράμματος της Γ΄Λυκείου, όπως διαμορφώθηκε σύμφωνα με το Νόμο 4327/2015.

Μηχανογραφικό δελτίο 2015 και επιπλέον πληροφορίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Για το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ εδώ.
Για το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ Α΄ εδώ.
Για τα προγράμματα εδώ.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Δελτίο Τύπου
Μηχανογραφικό δελτίο και επιπλέον πληροφορίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2015

1. Μηχανογραφικό δελτίο. … περισσότερα

Βοηθητικές οδηγίες για τις Στρατιωτικές Σχολές 2015

Δείτε εδώ σύντομες βοηθητικές οδηγίες για τις Αιτήσεις των Στρατιωτικών Σχολών από τον Υπεύθυνο ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας.

Προκήρυξη στρατιωτικών σχολών 2015

Εκδόθηκε από το ΓΕΕΘΑ η Προκήρυξη για την επιλογή σπουδαστών για τις Ανώτατες και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές.
Υποβολή Αίτησης/Δικαιολογητικών για τους Έλληνες εσωτερικού μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).
Προκήρυξη για ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ 2015
Αίτηση Υποψηφίου στην Προκήρυξη για ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ 2015
… περισσότερα

Copyright © ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας         Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top