Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση των αποφοίτων ΓΕΛ σχολικού έτους 2014-15

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας (15/9/2014) εγκύκλιος για την ενημέρωση των μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας και των επιστημονικών πεδίων.

Νεολαία σε κίνηση – Καλαμάτα 11-13 Σεπτεμβρίου

ypdvmthΗ Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει, στην πόλη της Καλαμάτας, τριήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πρωτοβουλίας "Νεολαία σε Κίνηση". Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2014 στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας. … περισσότερα

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (5%)

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2014-2015, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 15 μέχρι και 22 Σεπτεμβρίου 2014. Πληροφορίες στο σχετικό Δελτίο Τύπου.
Πηγή: Δελτίο Τύπου ΥΠΠΘ

Το νέο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας

ypdvmthΔείτε παρακάτω τους Τομείς και τις ειδικότητες του νέου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας που λειτουργεί στο κτιριακό συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας, στην οδό Ρήγα Φεραίου και Κρήτης.
Πληροφορίες – Εγγραφές: Καθημερινά ώρες 18.30–22:15 Τηλ. Επικοιν. 2721025807. … περισσότερα

Αιτήσεις Εγγραφής και Ειδικότητες Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Υπουργείου Παιδείας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η περίοδος εγγραφών των υποψηφίων καταρτιζομένων των δημοσίων ΙΕΚ παρατείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου 2014.
Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων
Υποψηφίων Σπουδαστών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Υπουργείου Παιδείας. Δείτε αναλυτικά: Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εγγραφής και οδηγίες υποψηφίων καταρτιζομένων για τα Δημόσια ΙΕΚ για το χειμερινό εξάμηνο 2014. Δείτε το έγγραφο με τις Ειδικότητες Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας για το Β” εξάμηνο 2014

Προκήρυξη για τα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού

cookΠροκήρυξη για την εισαγωγή στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και την Δευτέρα 15/9/2014, .

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 2014

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 21-7-2014. Διευκρινίζεται ότι, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. … περισσότερα

Αποτελέσματα ειδικών μαθημάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων

exam_drawing1 Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν από σήμερα 09/07/2014 μετά τις 11.00 π.μ. να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τροποποίηση και συμπλήρωση επί της προκήρυξης εισαγωγής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού 2014

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑ: www.yen.gr τροποποίηση και συμπλήρωση επί της προκήρυξης εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2014-15.
Σύμφωνα με την τροποποίηση, παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑ) … περισσότερα

Ενημέρωση σχετικά με τις μετεγγραφές

meteggrafiTo Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει πως σχετικά με τις μεταφορές θέσεων (μεταγραφών) επιτυχόντων του 2014 σε Πανεπιστήμια-ΤΕΙ ισχύουν οι προϋποθέσεις του Νόμου 4264 Άρθρο 53. (Δείτε το Άρθρο 53 στο τέλος του άρθρου)

Επιπλέον με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μεταγραφής) των επιτυχόντων του 2014 με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών τους. … περισσότερα

Copyright © ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας     Σχεδιάστηκε από WPDesigner    Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr