Οι τροπολογίες για το Λύκειο και τα ΑΕΙ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος 4310 για την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, μαζί με όλες τις τροπολογίες για τις αλλαγές στο Λύκειο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Για να ανοίξετε το ΦΕΚ πατήστε εδώ.
Δείτε τα Άρθρα: 57 (Ρύθμιση θεμάτων διάρθρωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γενικού Λυκείου), 58 (Ρύθμιση θεμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου) και 59 (Ρύθμιση θεμάτων εγγραφής, προαγωγής και απόλυσης μαθητών Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου).

Συνάντηση Εργασίας

Στα πλαίσια υλοποίησης καινοτόμου δράσης του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας με θέμα «Δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οπτική του ΣΕΠ και της πρόληψης της Ενδοσχολικής Βίας» θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 στην αίθουσα συλλόγου διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας.
Σκοπός της δράσης είναι η ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και η συνεπακόλουθη πρόληψη φαινομένων Ενδοσχολικής βίας που οφείλονται σε αυτή.
Δείτε το σχετικό έγγραφο

Δίκτυο καθηγητών ΣΕΠ

Σας ενημερώνουμε ότι με σκοπό την αποδοτικότερη εφαρμογή του θεσμού του ΣΕΠ και τη βέλτιστη και συνεχή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών, καθώς και μεταξύ των εκπαιδευτικών και του ΚΕΣΥΠ, καλούνται οι εκπαιδευτικοί ΣΕΠ να συμμετάσχουν σε ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό Δίκτυο καθηγητών ΣΕΠ.
Στο Δίκτυο επικοινωνίας μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει φέτος τον ΣΕΠ στα Γυμνάσια της Μεσσηνίας και να έχουν πολλαπλά οφέλη.
Δείτε το σχετικό έγγραφο

Λειτουργία Στρατιωτικών Σχολών για το ακαδ. έτος 2015-16

Εκδόθηκε εγκύκλιος για την ενημέρωση των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων) σχετικά με τη λειτουργία των Στρατιωτικών Σχολών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Η εγκύκλιος αναφέρει ότι:
Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους.
Για τις υγειονομικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ έτους 2015 θα ισχύσει το Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α΄).
Οι υποψήφιοι της Σχολής Ικάρων (όλων των τμημάτων της) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Η φοίτηση στα ΑΣΣΥ είναι διετής και είναι σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) με σκοπό να αυξηθεί ο χρόνος φοίτησης στα τρία έτη, χωρίς να είναι δυνατόν την παρούσα χρονική στιγμή να αναφερθεί ρητά ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.
Το Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α”) περί κρίσης της Σωματικής Ικανότητας θα το βρείτε εδώ.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το νέο Λύκειο

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Καλαμάτας, στα πλαίσια της επιμόρφωσης των καθηγητών ΣΕΠ, οργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Το νέο Γενικό Λύκειο»
Το σεμινάριο στοχεύει στη διευκόλυνση των εμπλεκομένων με την ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία εκπαιδευτικών. Θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕΣΥΠ (2ος όροφος 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας), την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 3 – 5 μμ.
Δείτε το σχετικό έγγραφο

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων με σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016

Εκδόθηκε εγκύκλιος με με θέμα: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016».
Διαβάστε αναλυτικά εδώ την εγκύκλιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατάθεση των δικαιολογητικών προς τις επταμελείς επιτροπές των Νοσοκομείων λήγει στις 28 Νοεμβρίου 2014.

Ειδικότητες Δημοσίων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Σχολικού Έτους 2014-15

labΕκδόθηκε η Απόφαση Έναρξης λειτουργίας Δημοσίων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.)
Επίσης, εκδόθηκε η Απόφαση που καθορίζει τις Ειδικότητες Δημοσίων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Σχολικού Έτους 2014-15
Οι ειδικότητες για τη Μεσσηνία (ΣΕΚ Καλαμάτας) είναι: … περισσότερα

Εισαγωγή στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Α΄& Β΄)

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκύκλιος για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.(ΟΜΑ∆Α Α΄& Β΄)

Άσκηση επαγγέλματος Διαιτολόγου−Διατροφολόγου.

di1Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.133 – ΦΕΚ 213/τ.Α./1-10-2014) που καθορίζει ότι για την άσκηση του επαγγέλματος και τη χρησιμοποίηση του τίτλου του Διαιτολόγου–Διατροφολόγου απαιτείται: 1. Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής) της Ελλάδος, του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ή του Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ή του Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Σητείας) ή του Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Λάρισας (Παράρτημα Καρδίτσας) … περισσότερα

Ενημέρωση σχετικά με τις μετεγγραφές ακ. έτους 2014-15

meteggrafiΑνακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι για το θέμα των μετεγγραφών έχει κατατεθεί προς ψήφιση η επόμενη τροπολογία

Μετά την ψήφισή της πρόκειται να εκδοθούν οι επόμενες Υπουργικές Αποφάσεις

Copyright © ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας     Σχεδιάστηκε από WPDesigner    Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr