Μέσω Facebook πλέον η ενημέρωση από το ΚΕΣΥΠ

Λόγω εξαιρετικά μεγάλου φόρτου εργασίας το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας θα ενημερώνει πλέον μόνο μέσω της σελίδας του στο Facebook.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΕΣΥΠ, με στόχο την άμεση ενημέρωση και επικοινωνία με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτοντας σελίδα στο Facebook από τον Ιανουάριο του 2018.
Κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook θα έχετε άμεση ενημέρωση για θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κλπ.

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018

panelinies2jpgΌπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του.

Αίτηση-Δήλωση ΓΕΛ 2018 (εγκύκλιος και Υποδείγματα Αίτησης)

Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Για το Υπόδειγμα Αίτησης πατήστε εδώ

Αίτηση-Δήλωση ΕΠΑΛ 2018 (εγκύκλιος και Υποδείγματα Αίτησης)

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Για τα υποδείγματα πατήστε εδώ. … περισσότερα

Από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής σε αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές

meteggrafiΑπό την Τετάρτη 14 Μαρτίου, και ώρα 11:00πμ έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 12:00πμ, τα αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.
Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer3.it.minedu.gov.gr (ή την ιστοσελίδα του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία  του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.
Μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Η σχετική Υπουργική Απόφαση
Η διευκρινιστική εγκύκλιος   

Μετεγγραφές για αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές

meteggrafiΥπεγράφη η Υ.Α. μετεγγραφών για αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.
Οι διατάξεις της απόφασης εφαρμόζονται για αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές που σπουδάζουν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας και εφόσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου-φοιτητή, εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς το ποσό των δωδεκάμισι χιλιάδων (12.500) ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Διαβάστε αναλυτικά την Απόφαση εδώ.
Πηγή: ΥΠΠΕΘ

Εκδήλωση παρουσίασης των Κυπριακών Πανεπιστημίων

Το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας, κατόπιν επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης των Κυπριακών Πανεπιστημίων (δημοσίων και ιδιωτικών) σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX στην Καλαμάτα.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους σε εκπροσώπους των πιο κάτω κυπριακών πανεπιστημίων από τις 17.00 – 20.30 στον ίδιο χώρο: … περισσότερα

10% στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

epal1Οι συμμετέχοντες στις ειδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις σε ποσοστό 5% σε Τμήματα των Πανεπιστημίων που είναι αντίστοιχα ή συναφή με τους τομείς από τους οποίους αποφοίτησαν καθώς και στην κοινή ομάδα Τμημάτων στην οποία έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι όλων των Τομέων.
Ειδικά για φέτος, το ποσοστό των αποφοίτων των ΕΠΑΛ που θα εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα είναι 10%.
Η τροποποίηση έλαβε χώρα στο νομοσχέδιο που μόλις υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Το ποσοστό 10% για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα ισχύσει μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.
Δείτε εδώ τη διάταξη και τη σχετική τροποποίηση.

Τομείς-Ειδικότητες ΕΠΑΛ Μεσσηνίας 2017-2018

Δείτε τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ της Μεσσηνίας το σχολικό έτος 2017-2018
epal20162017

101 ψυχολόγοι στα ΕΠΑΛ – Δύο στη Μεσσηνία

Δημοσιεύτηκε ΦΕΚ για τον καθορισμό σχολικών μονάδων τοποθέτησης μελών ΕΕΠ που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ 23 Ψυχολόγων για το σχολικό έτος 2017-18 στα πλαίσια της υλοποίησης της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.»
Στα πλαίσια της Πράξης εφαρμόζεται παρέμβαση ψυχοκοινωνικής στήριξης των μαθητών Α’ τάξης ΕΠΑ.Λ. η οποία θα υλοποιηθεί με την πρόσληψη μελών ΕΕΠ που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ 23 Ψυχολόγων.
Η κάλυψη των ανωτέρω θέσεων θα πραγματοποιηθεί με πρόσληψη μελών ΕΕΠ που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ 23 Ψυχολόγων από τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής αντίστοιχου κλάδου των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Τροποποιήσεις στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ251/23141/Α5/9-2-2018, στην Αίτηση-Δήλωση που υποβάλουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν αυτή την επιθυμία τους, για να συμμετάσχουν στις σχετικές πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) που απαιτούνται. Δηλαδή, υποψήφιος που στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε τα ΤΕΦΑΑ, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στα αγωνίσματα τον Ιούνιο και άρα δεν θα μπορέσει να συμπεριλάβει τα ΤΕΦΑΑ στο Μηχανογραφικό του Δελτίο.

Στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), θα υποβάλουν το Μ.Δ. που αναλογεί στο τελευταίο έτος συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι, όσοι είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ το 2016 ή το 2017 και θα είναι φέτος υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), θα υποβάλουν Μ.Δ. με πέντε (5) επιστημονικά πεδία.

Ερωτήσεις – Απαντήσεις για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Γιατί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχωρά στο συγκεκριμένο εγχείρημα;

Η πολιτική που εφαρμόζει το ΥΠΠΕΘ ως προς τη διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και τον ρόλο των ΤΕΙ σε αυτόν δεν αποτελεί μία καινοφανή πρωτοβουλία. Εδράζεται στα πορίσματα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία και στις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Παραδείγματα αναβαθμίσεων Ιδρυμάτων που είχαν παρόμοιο χαρακτήρα με αυτό των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια, το λεγόμενο και status upgrade, έχει προηγηθεί σε χώρες όπως η Αγγλία, η Νορβηγία, πρόσφατα στην Αυστρία και Δανία και γενικά σε χώρες όπου η ακαδημαϊκή κατάσταση των εν λόγω Ιδρυμάτων επέβαλε την αναβάθμισή τους. … περισσότερα

Σε ποια μαθήματα θα εξετάζονται στις απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία είναι τα εξεταζόμενα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται γραπτώς στις απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε τελικά στη Βουλή σήμερα Τρίτη (13/02). Για τα υπόλοιπα μαθήματα που εξετάζονταν στις απολυτήριες εξετάσεις προβλέπεται δεύτερο ωριαίο υποχρεωτικό διαγώνισμα στο Β΄τετράμηνο.

Δείτε αναλυτικά στο Άρθρο 34

Τα 26 τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό του 2018

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ιδρύονται οι εξής Σχολές και Τμήματα που θα συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ: … περισσότερα

Επισκέψεις του ΚΕΣΥΠ στα Γυμνάσια της ΔΔΕ Μεσσηνίας

SEP anazitisiΣε εφαρμογή της 129457/Δ7/04/08/2016 Υ. Α., ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας θα πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση ενημερωτικές επισκέψεις Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Γυμνάσια της ΔΔΕ Μεσσηνίας κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο 2018.

Ημερομηνία έναρξης των επισκέψεων: 15/2/2018

Το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας στο Facebook

Το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας, με στόχο την άμεση ενημέρωση και επικοινωνία με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτοντας πλέον και σελίδα στο Facebook.
Κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook θα έχετε άμεση ενημέρωση για θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κλπ.

Ένταξη πτυχιούχων σε κλάδους εκπαιδευτικών

ypdvmthΕκδόθηκαν Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν:

Ένταξη των αποφοίτων του τμήματος «Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον κλάδο/ειδικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού της Β/θμιας Εκπ/σης, ΠΕ04.04 Βιολόγων.

Ένταξη των αποφοίτων των τμημάτων «Βιολογικής Γεωργίας» του TEI Ιονίων Νήσων, «Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων»του TEI Δυτικής Μακεδονίας και «Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης» της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στους κλάδους/ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού της Β/θμιας Εκπ/σης, ΠΕ18.12 Φυτικής Παραγωγής, ΠΕ18.17 Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και ΠΕ09 Οικονομολόγων, αντίστοιχα.

Ένταξη των αποφοίτων του τμήματος «Δημόσιας Διοίκησης» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, οι οποίοι εισήχθησαν για πρώτη φορά από το ακαδημαϊκό έτος 1997-1998 και εφεξής α) Κατεύθυνσης «Δημόσιας Οικονομικής» και β) Κατεύθυνσης «Δημοσίων Θεσμών», στους κλάδους εκπαιδευτικού προσωπικού της Β/θμιας Εκπ/σης ΠΕ09 Οικονομολόγων και ΠΕ13 Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, αντιστοίχως».

Ίδρυση κλάδου εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ41-Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης

ypdvmthΕκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα που αφορά την ίδρυση του νέου κλάδου εκπαιδευτικού προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ41-Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης και τον καθορισμό των αντίστοιχων τυπικών προσόντων διορισμού.
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο ως τυπικό προσόν διορισμού στον εκπαιδευτικό κλάδο της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται το πτυχίο του τμήματος «Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης» (πρώην «Θεωρητικών Σπουδών Τέχνης») της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής.

Eισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις το ακαδ. έτος 2018-2019

disabledΣε συνέχεια του από 1-11-2017 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό  έτος 2018-19, καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές στην αποκλειστική προθεσμία από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 έως και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, τα ακόλουθα δικαιολογητικά: … περισσότερα

Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων 2017-2018

Την Εγκύκλιο για τις Σχολικές Δραστηριότητες 2017-2018 απέστειλε το ΥΠΠΕΘ.

Σύμφωνα με τη φετινή εγκύκλιο, τα σχέδια Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.

Τα Προγράμματα υποβάλλονται στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της αρμόδιας Διεύθυνσης, αφού προηγουμένως οι ενδιαφερόμενοι ενημερώσουν σχετικά το ΚΕΣΥΠ της περιοχής τους (για τη ΔΔΕ Μεσσηνίας ενημερώνουν το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας με email στο kesmes@sch.gr ή τηλεφωνικά στο 2721095476).

Προς διευκόλυνσή σας, εδώ θα βρείτε την Ενδεικτική Θεματολογία Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας (πρόκειται για τμήμα της εγκυκλίου διαμορφωμένο σε μορφή doc με επιμέλεια του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας), καθώς και τη Φόρμα Υποβολής για το 2017-18 (επίσης σε μορφή doc).

Επισημαίνεται ότι στο θεματικό άξονα για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση έχει προστεθεί φέτος το «μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας».

Εξυπακούεται ότι το ΚΕΣΥΠ βρίσκεται στη διάθεση των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας για κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη.

Οι παθήσεις για την εισαγωγή με το 5% στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

disabledΓια να δείτε τον πίνακα που περιλαμβάνει όλες τις παθήσεις που εντάχθηκαν με τις διατάξεις  της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 4452/2017 καθώς και τη νέα κωδικοποίησή τους, πατήστε εδώ.

*Προσοχή: Πιστοποιητικά Διαπίστωσης Πάθησης που έχουν ήδη εκδοθεί από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων ή το ΚΕΣΥ πριν τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της παρούσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης και προκειμένου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και εφεξής, πρέπει να επικαιροποιηθούν με βάση τους νέους κωδικούς και τις παθήσεις … περισσότερα

Προγραμματισμός και οργάνωση επισκέψεων Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τα ΚΕΣΥΠ

SEP anazitisiΕκδόθηκε Υπουργική Απόφαση (Αρ. Πρωτ: 178610/Δ7/23-10-2017) με θέμα τον προγραμματισμό και την οργάνωση επισκέψεων Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Με την Υπουργική Απόφαση (εφαρμόζεται από το σχολικό έτος 2017-2018) καθορίζεται ότι οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ των ΚΕ.ΣΥ.Π, εφόσον έχουν ολοκληρώσει την ενημέρωση όλων των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της περιοχής ευθύνης τους, έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ενημερωτικές επισκέψεις και στα τμήματα της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου ή να πραγματοποιούν συμπληρωματικές δράσεις σε τμήματα της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες κάθε Σχολικής Μονάδας σε θέματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Αποτελέσματα μετεγγραφών 2017

meteggrafiΤο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών είναι διαθέσιμα από σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.

Συνολικά υποβλήθηκαν 14.251 αιτήσεις από τις οποίες έγιναν δεκτές και εξετάστηκαν οι 13.921 (οι υπόλοιπες 330 αιτήσεις υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους μετεγγραφής) και οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 5.463, δηλαδή ποσοστό 39,2%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ειδική εφαρμογή με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου https://transfer.it.minedu.gov.gr ή μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου από σχετικό σύνδεσμο.

Ενστάσειςαιτήσεις θεραπείας θα υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. 

Επισημαίνεται επίσης ότι οι φοιτητές που ανήκουν στις κάτωθι κατηγορίες:

α. εισαχθέντες με την κατηγορία των παθήσεων της υπ’ αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358Β΄) Κ.Υ.Α. σε ποσοστό θέσεων 5% και

β. κυπριακής καταγωγής, εισαχθέντες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. Φ.151/20049/Β6/2007 (ΦΕΚ 272Β΄) Υ.Α.

και δεν έχουν υποβάλει αίτηση λόγω μη ολοκλήρωσης της εγγραφή τους, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

Οι βάσεις μετεγγραφών 2017 σε μορφή xls

Πηγή: ΥΠΠΕΘ

Αλφαβητική ταξινόμηση όλων των σχολών με τις βάσεις του 2017 και κατάταξή τους στα επιστημονικά πεδία (Μηχανογραφικό 2018)

Εδώ θα βρείτε πίνακες (Οκτώβριος 2017) που ετοίμασε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και που περιέχουν όλες τις σχολές με αλφαβητική ταξινόμηση καταταγμένες στα Επιστημονικά Πεδία που ανήκουν, σύμφωνα με τις πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις μετονομασιών τμημάτων καθώς και προσθήκης ή διαγραφής τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία για το Μηχανογραφικό Δελτίο του 2018.
Επισημαίνεται ότι οι πίνακες δεν είναι οριστικοί καθώς μπορεί να προκύψουν σημαντικές αλλαγές για το μηχανογραφικό του 2018 (προσθήκη Λιμενικού, Παν/μιο Δυτ. Αττικής κλπ).
Οι πίνακες περιέχουν τις βάσεις ημερησίων Γενικών Λυκείων του 2017 (γενική σειρά):

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΕΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΕΙ
ΕΝΣΤΟΛΑ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΕΝΣΤΟΛΑ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

 

 
 
 
 
© 2017. Για την μερική ή ολική αναδημοσίευση του κειμένου από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link  προς το άρθρο του ιστολογίου του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας
Αναρτήθηκε από ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΛΗΣ στις 26/10/2017, 2:00 μ.μ.
 

Πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. για το ακ. έτος 2018-19

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην ενημέρωση των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης
Αναπηρίας)
, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19.

Με το πιστοποιητικό αυτό και τα επιπλέον δικαιολογητικά οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπαχθούν:
α) σε κάποιες από τις υποκατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις (βλ. ΚΕΦ. Α΄ της εγκυκλίου) και
β) ως πάσχοντες από κάποιες από τις παθήσεις της κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5%. (βλ. ΚΕΦ. Β΄ της εγκυκλίου).

Διαβάστε προσεκτικά την εγκύκλιο.

Συνολικοί Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων & Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) εκπαιδευτικού έτους 2017-2018

Αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής οι Συνολικοί Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) έτους 2017-2018.

Copyright © ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
...