Αλφαβητική ταξινόμηση όλων των σχολών και κατάταξή τους στα επιστημονικά πεδία (ενημερωμένοι πίνακες)

Εδώ θα βρείτε τους ενημερωμένους πίνακες (20/9/2016) που ετοίμασε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και που περιέχουν όλες τις σχολές με αλφαβητική ταξινόμηση καταταγμένες στα Επιστημονικά Πεδία που ανήκουν, σύμφωνα με τις νέες Υπουργικές Αποφάσεις μετονομασιών τμημάτων, προσθήκης τμημάτων σε Επιστημονικά Πεδία καθώς και διαγραφής τμημάτων από Πεδία:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΕΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΕΙ
ΕΝΣΤΟΛΑ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΕΝΣΤΟΛΑ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

 

 
 

 

 

Συνολικοί Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)

Αναρτήθηκαν στο οι Συνολικοί Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) έτους 2016-2017.
Οι πίνακες περιέχουν τους εισαγομένους και τα αντίστοιχα μόρια εισαγωγής για όλες τις κατηγορίες:

 

Μηχανογραφικό 2017 με τις βάσεις του 2016

Δείτε το Μηχανογραφικό Δελτίο, ανά Επιστημονικό Πεδίο, με τις βάσεις του 2016 όπως διαμορφώνεται για το 2017 μετά τις τελευταίες αλλαγές (μετονομασιών τμημάτων, προσθήκης τμημάτων σε Επιστημονικά Πεδία καθώς και διαγραφής τμημάτων από Πεδία). Από το συνάδελφο κ. Δημήτρη Καλοδήμο, Υπεύθυνο ΣΕΠ στο ΚΕΣΥΠ Λαμίας.

Εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακ. έτος 2016-17

swimmingΔείτε την εγκύκλιο για την εισαγωγή αθλητών το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στις σχολές, τα τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η αίτηση και τα λοιπά δικαιολογητικά υποβάλλονται για το έτος 2016 ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, έως τη 12η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με παράταση που ανακοίνωσε το Υπουργείο.

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (5%)

disabled Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2016-17, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 08 μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2016. Δείτε:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετονομασία Τμημάτων Μηχανογραφικού Δελτίου Πανελλαδικών Εξετάσεων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2016 ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 67/2016 (ΦΕΚ 123-Α), που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης με έδρα τα Χανιά (κωδ. 331) μετονομάζεται σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Το μετονομαζόμενο τμήμα εξομοιώνεται πλήρως και ως προς κάθε συνέπεια με τα ομότιτλα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. … περισσότερα

Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου 2016

Μηχανογραφικό 2016Εκδόθηκε η Φ251/97917/Α5/14-6-2016 εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ με θέμα την Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ και ΕΠΑΛ την οποία υποψήφιοι θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Από τις 15-6-2016 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Παρασκευή 8-7-2016.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της εγκυκλίου: … περισσότερα

Ενημερωτικές συναντήσεις για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

seminarioΤο Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) Καλαμάτας, ενόψει της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων, θα συνεχίσει να δέχεται τους υποψηφίους σε οργανωμένες συναντήσεις ενημέρωσης–πληροφόρησης. Η θεματολογία των συναντήσεων περιλαμβάνει τα βήματα συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού, το περιεχόμενο και τις προοπτικές των σχολών, καθώς και απαντήσεις σε απορίες και προβληματισμούς μαθητών και γονέων.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, υπό την ευθύνη του Υπεύθυνου ΣΕΠ κ. Κουράκλη, στο χώρο του ΚΕ.ΣΥ.Π (5ο ΓΕΛ Καλαμάτας), με ώρα έναρξης 10:30 π.μ., σε προκαθορισμένα γκρουπ υποψηφίων.

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στις ενημερωτικές συναντήσεις θα πρέπει πρώτα να εκδηλώσουν πρόθεση συμμετοχής επικοινωνώντας με το ΚΕ.ΣΥ.Π στο τηλέφωνο 27210-95476, καθημερινά 1:00-2:00 μ.μ.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ημερομηνία Τα βήματα συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού και ενημέρωση για τα τμήματα που ανήκουν στο:
Τρίτη 21/6/2016 1ο  Επιστημονικό Πεδίο
Τετάρτη 22/6/2016 2ο  Επιστημονικό Πεδίο
Πέμπτη 23/6/2016 3ο  Επιστημονικό Πεδίο
Παρασκευή 24/6/2016 4ο  Επιστημονικό Πεδίο
Δευτέρα 27/6/2016 5ο  Επιστημονικό Πεδίο
Τρίτη 28/6/2016 1ο  Επιστημονικό Πεδίο
Τετάρτη 29/6/2016 2ο  Επιστημονικό Πεδίο
Πέμπτη 30/6/2016 3ο  Επιστημονικό Πεδίο
Παρασκευή 1/7/2016 4ο  Επιστημονικό Πεδίο
Δευτέρα 4/7/2016 5ο  Επιστημονικό Πεδίο

Εδώ το σχετικό έγγραφο της ΔΔΕ Μεσσηνίας

Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου 2016

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2016 ξεκινούν από την Τετάρτη 15-6-2016 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8-7-2016. Πιο συγκεκριμένα:

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). … περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ 2016

mixanografikoΗ συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου αποτελεί το τελικό στάδιο της προσπάθειας που κατέβαλαν χιλιάδες υποψήφιοι για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σωστή συμπλήρωσή του είναι συχνά μια αρκετά επίπονη διαδικασία διότι εμπεριέχει άγχος αλλά και διότι χρονικά υλοποιείται μετά τις εξετάσεις που σίγουρα έχουν κουράσει τους υποψηφίους.
Στο κείμενο που ακολουθεί παρατίθενται μυστικά και συμβουλές που θα βοηθήσουν τους υποψηφίους να αποφύγουν λάθη και να κάνουν την καλύτερη γι αυτούς επιλογή.
Επίσης παρουσιάζονται και επιλογές σπουδών εκτός μηχανογραφικού.
Συμπληρώνοντας το Μηχανογραφικό του 2016: Τα μυστικά, οι παγίδες, τα λάθη.

Υπολογισμός Μορίων 2016

calc4Υπολογίστε ηλεκτρονικά τη μοριοδότησή σας:

-Νέο σύστημα: Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2016 με το νέο σύστημα μπορούν να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους χρησιμοποιώντας τη Φόρμα Υπολογισμού Μορίων του Υπουργείου Παιδείας.

-Παλαιό σύστημα: Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2016 με το παλαιό σύστημα μπορούν να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους αξιοποιώντας τη Διαδικτυακή Εφαρμογή Υπολογισμού Μορίων 2015 του Υπεύθυνου ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας.

Δείτε ακόμα:
Νέο σύστημα: Ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες
Προκειμένου για Σχολές ή Τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση ειδικού μαθήματος ή πρακτικών δοκιμασιών ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου γίνεται ως εξής: … περισσότερα

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1640/τ.Β/9-6-2016  η Υπουργική Απόφαση με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του ημερησίου γυμνασίου, για το νέο σχολικό έτος.

Δείτε τη σχετική είδηση στο δικτυακό τόπο του ΥΠΠΕΘ.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Ημερησίου Γυμνασίου από το σχολικό έτος 2016-2017: … περισσότερα

Προκήρυξη για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού 2016

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) η προκήρυξη για την εισαγωγή 1143 σπουδαστών/σπουδαστριών (575 Πλοιάρχων και 568 Μηχανικών) στις Α.Ε.Ν. για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Δείτε την Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ακαδημαϊκού Έτους 2016-17  και  την Απόφαση καθορισμού του αριθμού σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17 και προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών

Όλοι οι υποψήφιοι/ες, από την 08-06-2016 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες σύμφωνα με το Παράρτημα ΣΤ της προκήρυξης.
Όλοι οι υποψήφιοι μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Δ) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 07-07-2016 για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ, ενώ η προθεσμία  για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία κατάθεσης απολυτηρίου Λυκείου, τα αποτελέσματα της οποίας εκδίδει το ΥΝΑΝΠ, λήγει στις 18-08-2016.

Επισημαίνεται ότι, οι υποψήφιοι/ιες μπορούν να συμμετέχουν και με τις δύο διαδικασίες (και μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και μέσω κατάθεσης απολυτηρίου).. Οι υποψήφιοι μέσω των πανελληνίων εξετάσεων σε περίπτωση που επιθυμούν,για την εισαγωγή τους στις ΑΕΝ να συμμετάσχουν και στη Δεύτερη Γενική Κατηγορία (μέσω αξιολόγησης του απολυτηρίου), υποβάλουν ηλεκτρονικά μία και μόνο αίτηση και υποχρεούνται να καταθέσουν όλα τα αναφερόμενα και για τις δύο Γενικές Κατηγορίες δικαιολογητικά μία φορά και εντός της προθεσμίας που ισχύει για την Πρώτη Γενική Κατηγορία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών που βρίσκεται στη Γρ. Λαμπράκη 150 – Πειραιά και στα τηλέφωνα: 2131371480, 1481, 1296, 1226 καθώς και στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη.

Εξετάσεις ειδικών μαθημάτων 2016

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση που ορίζει τα Εξεταστικά Κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων και την κατανομή των υποψηφίων του 2016 σε αυτά.

Δείτε  τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει:

Α. Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων
Β. Εξεταστικά Κέντρα Αγγλικών
Γ. Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων (πλην Αγγλικών)
Δ. Εξεταστικά Κέντρα υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Οι εξετάσεις κατά  ειδικό μάθημα θα διενεργηθούν ως εξής:

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 16-6-2016 ΙΤΑΛΙΚΑ 08.30 π.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-6-2016 ΙΣΠΑΝΙΚΑ 08.30 π.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 18-6-2016 ΑΓΓΛΙΚΑ 10.00 π.μ.
ΤΡΙΤΗ 21-6-2016 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ 08.30 π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 22-6-2016 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 08.30 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 23-6-2016 ΑΡΜΟΝΙΑ 08.30 π.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-6-2016 ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ 08.30 π.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25-6-2016 ΓΑΛΛΙΚΑ 08.30 π.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 27-6-2016 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 08.30 π.μ.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
Οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «ΑΓΓΛΙΚΑ» θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τη Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας ορίστηκε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών θα γίνουν στο 6ο Γ.Λ. Καλαμάτας το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στις 10:00 π.μ.

Πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ 2016, Εξεταστικού Κέντρου Τρίπολης

123Από την Επιτροπή Εξετάσεων ΤΕΦΑΑ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας ανακοινώνεται ότι η Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. έτους 2016, θα πραγματοποιηθούν από Τετάρτη 15-06-2016 έως και Τετάρτη 29-06-2016 , στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ. Τρίπολης, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2710 230796.

Δείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα:

*Επισημάνσεις του Υπεύθυνου ΣΕΠ:
-Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να προσέλθουν σε οποιαδήποτε Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας επιλέξουν (πχ στην Πάτρα, Τρίπολη κλπ). Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.
-Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α στο Λύκειό τους από τις 11 ως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές (αγωνίσματα) κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα αγωνίσματα, διότι η αίτηση-δήλωση δεν ήταν δεσμευτική.

Προκήρυξη Αστυνομικών Σχολών 2016

Το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας σας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 17-6-2016.
Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη ΢Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε διακόσιους πενήντα (250) και στη ΢Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας σε σαράντα (40).
Διευκρινίζεται ότι, οι επιτυχόντες/ούσες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Δείτε παρακάτω τα πιο σημαντικά σημεία της προκήρυξης:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας
www.hellenicpolice.gr ή στα τηλέφωνα 210-6977327, 210-6977169, 210-6977774, 210-6980910.

© 2016. Για την μερική ή ολική αναδημοσίευση του κειμένου από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του ιστολογίου του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας

Αναρτήθηκε από ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΛΗΣ στις 3:56 μ.μ.

Σημαντική επισήμανση: Δυνατότητα εισαγωγής αποφοίτων Γυμνασίου χωρίς ηλικιακό όριο στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.

Επισήμανση από το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας σχετικά με τη δυνατότητα εισαγωγής αποφοίτων Γυμνασίου στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.:

Επειδή διαπιστώνεται ότι σε πλήθος εκπαιδευτικών ιστοτόπων αλλά και στα δημοσιευμένα σχετικά  άρθρα σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα αναφέρεται λανθασμένα όριο ηλικίας 20 ετών για την εισαγωγή σε όλες τις σχολές εικαστικών τεχνών για υποψηφίους με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, επισημαίνεται ότι:

Το ελάχιστο όριο ηλικίας των 20 ετών ισχύει ΜΟΝΟ για την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Αθήνα) και για το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Φλώρινα) ενώ ΔΕΝ υφίσταται κανένα ηλικιακό όριο για την εισαγωγή στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Συνεπώς, οι απόφοιτοι Γυμνασίου που έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση μπορούν χωρίς όριο ηλικίας να λάβουν μέρος στην διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την συμμετοχή τους στις εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ., αρκεί να υποβάλλουν από 01-10 Ιουνίου 2016, τα δικαιολογητικά τους, στα γραφεία του Τμήματος στην οδό Ικονίου 1 στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι μπορούν εναλλακτικά του απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου να διαθέτουν ενδεικτικό προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμο τίτλο σχολείου μέσης εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι επιτυχόντες της κατηγορίας εγγράφονται στο Τμήμα όταν αποκτήσουν Απολυτήριο Λυκείου. Η επιτυχία εισαγωγής στο Τμήμα διατηρείται για τρία έτη μετά την αποφοίτηση από τη Γ΄ Γυμνασίου, δυο έτη μετά την Α΄ Λυκείου, κ.ο.κ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310995068

Ιωάννης Κουράκλης
Υπεύθυνος ΣΕΠ
ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας

© 2016. Για την αναδημοσίευση του κειμένου από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του ιστολογίου του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας

Εισαγωγή στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ

Δημοσιεύτηκε η Προκήρυξη Εισιτηρίων Εξετάσεων 2016-2017 (τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβληθούν από την 22α Αυγούστου 2016 έως και την 30η Αυγούστου 2016)
καθώς και η Προκήρυξη Εξετάσεων με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση (δικαιολογητικά από 01 – 10 Ιουνίου 2016) για την εισαγωγή Σπουδαστών στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το σχέδιο αίτησης με τις οδηγίες για τις εξετάσεις βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος (www.vis.auth.gr). Δείτε εδώ τη σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση με την Αίτηση και Εξουσιοδοτήσεις.

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου για την πρώτη περίπτωση και όλοι οι απόφοιτοι Γυμνασίου για την δεύτερη περίπτωση, χωρίς καμία εξαίρεση*.
Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με την προκήρυξη στη ζωγραφική και ιδιαίτερα στο σχέδιο και στο χρώμα.

*(Σημείωση Υπευθύνου ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας): Στο ΑΠΘ δεν ισχύει μέχρι στιγμής ο περιορισμός της ηλικίας (20 ετών) για υποψηφίους με απολυτήριο Γυμνασίου και με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση ενώ ισχύει για τις αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Φλώρινας.

Επισημαίνεται ότι το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετατρέπεται από το ακαδηµαϊκό έτος 2017-2018 σε 5ετές Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Η εισαγωγή σε αυτό θα γίνεται µε εξετάσεις που θα διενεργεί το Τμήμα, όπως δηλαδή ισχύει για τα αντίστοιχα τμήματα Αθήνας, Θεσ/κης, Φλώρινας. Συνεπώς, από το ακαδηµαϊκό έτος 2017-2018 θα λειτουργούν στη χώρα τέσσερα ανώτατα τμήματα εικαστικών τεχνών 5ετούς φοίτησης.

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

pyroΕνημέρωση 1/6/2016: «Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψηφίων για την εισαγωγή στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 01/06/2016 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 15/06/2016 η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης των υποψηφίων για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης–υπεύθυνης δήλωσης των υποψηφίων θα γίνεται μέσω του  http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/Various/Panel/index_panel.csp. Πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»
Πηγή: Πυροσβεστικό Σώμα

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.
Οι υποψήφιοι που έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του κεφαλαίου II της προκήρυξης, δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ίδιου κεφαλαίου και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, από την Τετάρτη 01/06/2016 έως και την Τετάρτη 15/06/2016.

Δείτε εδώ την προκήρυξη με αναλυτικές πληροφορίες για τις διαδικασίες και τις απαιτούμενες ενέργειες των υποψηφίων.

Δείτε παρακάτω κάποια σημαντικά σημεία της προκήρυξης:

Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων στα Πανεπιστήμια της Κύπρου για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-17

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστημίο Κύπρου (Δημόσια Πανεπιστήμια) δέχονται αιτήσεις Ελλήνων υποψήφιων φοιτητών από 1η Ιουλίου μέχρι 22 Ιουλίου 2016.

Πληροφορίες για σπουδές στο Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Πανεπιστημίο Κύπρου και συνημμένη Αίτηση-Μηχανογραφικό με το Νέο Σύστημα

Πληροφορίες για σπουδές στο Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Πανεπιστημίο Κύπρου και συνημμένη Αίτηση-Μηχανογραφικό με το Παλαιό Σύστημα

Πληροφορίες για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου.

Παράταση λειτουργίας των ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ

Παρατείνεται η λειτουργία των ΕΠΑΣ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. μέχρι το σχολικό έτος 2020-2021. Ειδικά οι µαθητές που φοιτούν στην Α΄ τάξη των ΕΠΑΣ κατά το σχολικό έτος 2020-2021 συνεχίζουν στη Β΄ τάξη και ολοκληρώνουν τις σπουδές τους το 2022.
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο ΦΕΚ

Προκήρυξη Στρατιωτικών Σχολών 2016

Εκδόθηκε η Προκήρυξη ∆ιαγωνισµού Επιλογής Σπουδαστών-τριών στρατιωτικών σχολών 2016. Υποβολή Αίτησης-Δήλωσης και δικαιολογητικών έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016. Ακολουθούν χρήσιμα αρχεία:

Οι αλλαγές στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση

ypdvmthΨηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, για τις άμεσες αλλαγές στα ΕΠΑΛ και συνολικά στη δευτεροβάθμια Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕΕ) οι οποίες θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά, 2016-17. … περισσότερα

Το μηχανογραφικό του 2016

το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2016 με το Νέο σύστημα).
το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ 2016 με το Νέο σύστημα).
το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ 2016 με το Παλαιό σύστημα).
το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ-Α΄ 2016 με το Παλαιό σύστημα).
Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.
Πηγή: ΥΠΠΕθ

Copyright © ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας         Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top