Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2015 και γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκδόθηκε δελτίο τύπου που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2015 καθώς και ενημέρωση για τον γενικότερο προγραμματισμό για τις διαδικασίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επισημαίνεται ότι:

α) Στις 13 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2014-2015.
β) Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015, … περισσότερα

Οι αλλαγές στις προαγωγικές εξετάσεις του Γενικού Λυκείου

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει για τις αλλαγές που επέρχονται από τη φετινή χρονιά στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις και στον τρόπο προαγωγής των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων θα ορίζονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα, δηλαδή παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μάιου – Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων.
Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5).
Ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη ‘Α και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Και τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα δεν θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας.

Για την εγκύκλιο και το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Το ΚΕΣΥΠ θα είναι κλειστό από 9 έως 13 Μαρτίου

Το ΚΕΣΥΠ θα είναι κλειστό από 9 έως 13 Μαρτίου λόγω συμμετοχής σε υπηρεσιακή εκπαίδευση.

Παράταση προθεσμίας για την υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέχρι και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση µαθητών και αποφοίτων µε αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές µαθησιακές δυσκολίες

Εκδόθηκε εγκύκλιος με με θέμα: «Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2015, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Διαβάστε αναλυτικά εδώ την εγκύκλιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γνωµατεύσεις που χορηγούνται κατά περίπτωση από τις Υγειονοµικές Επιτροπές, καθώς και οι γνωµατεύσεις των ΚΕ∆∆Υ ή των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων υποβάλλονται µε σχετική αίτηση στο Λύκειο κατάθεσης της αίτησης-δήλωσης συµµετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις µέχρι 25 Φεβρουαρίου 2015.

17η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση

exhibΑπό 6 έως8 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η 17η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση και την Εργασία (http://www.ekpaidefsi.gr) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
H έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Yπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Nέας Γενιάς του Δήμου Aθηναίων και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και συμμετέχουν 120 εκθέτες από την Eλλάδα και το εξωτερικό. Mεταξύ των εκθετών είναι Πανεπιστήμια από την Eλλάδα και το εξωτερικό, Tεχνολογικά Eκπαιδευτικά Iδρύματα, Στρατιωτικές Σχολές, Δημόσιοι Φορείς, αρμόδιοι για θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, Μορφωτικά Τμήματα Ξένων Πρεσβειών, Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Κέντρα Ξένων Γλωσσών κ.α.
Στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις επιλογές που προσφέρονται σήμερα για σπουδές στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Eλλάδα και το εξωτερικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015: 10:00-20:00 (Εθνικός Τομέας)
Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαρτίου 2015: 12:00-20:00 (Εθνικός & Διεθνής Τομέας)

Διευκρινίσεις για τις εξεταστικές διαδικασίες του λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Βρίσκει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων με τις λειτουργίες τους σε πλήρη εξέλιξη και με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Βασική μέριμνα τούτη τη στιγμή είναι να μη διαταραχθούν οι εκπαιδευτικές λειτουργίες, αλλά και να ρυθμιστούν κάποια επείγοντα ζητήματα που θα τις διευκολύνουν.

Σχετικά με τη δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε άκαιρα τις τελευταίες μέρες, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι προτίθεται να προτείνει στον Πρωθυπουργό να περιλάβει στις προγραμματικές δηλώσεις του τα παρακάτω: … περισσότερα

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2015 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ή Αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία ορίζεται από την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου ως και την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους  που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (10-25 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση. … περισσότερα

Μετεγγραφές της κατηγορίας του 5%: Έως 31/1 οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση 211004/Ζ1/24-12-2014 σύμφωνα με την οποία, έως την 31η Ιανουαρίου 2015, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι φοιτητές που εγγράφηκαν κατά το σχολικό έτος 2014−2015 σε Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 35 του Ν. 3794/2009, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίοι όμως λόγω υπέρβασης του ορίου 5% δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στο Τμήμα προτίμησης τους, αλλά σε άλλο Τμήμα/Σχολή, επιτρέπεται να μεταφέρουν τη θέση της Σχολής/ Τμήματος, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε αυτό της προτίμησης τους, σύμφωνα με την υποπερίπτωση στ΄ της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 53 του Ν. 4264/2014, όπως αυτή συμπληρώθηκε στο άρθρο 88 του Ν. 4310/2014 (ΦΕΚ 258Α΄).
Για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη η αίτηση υποβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30η Σεπτεμβρίου.
Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ.

Αμοιβαίες μετεγγραφές φοιτητών: Έως 31/1 οι αιτήσεις

meteggrafiΔημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση 207358/ΓΔ6 με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων για την αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής στα ΑΕΙ». Έως την 31η Ιανουαρίου 2015, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι δύο φοιτητές που ενδιαφέρονται για την αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής υποβάλουν κοινή αίτηση στις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, υπό την προϋπόθεση εγγραφής των δύο φοιτητών στο ίδιο εξάμηνο σπουδών. Για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη η κοινή αίτηση υποβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30η Σεπτεμβρίου.
Επισημαίνεται ότι η αμοιβαία μεταφορά θέσης δεν επιτρέπεται από και προς Πανεπιστήμια και ΤΕΙ των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ.

Copyright © ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας     Σχεδιάστηκε από WPDesigner    Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top