Το πρόγραμμα σπουδών των Λατινικών και της Χημείας της Γ΄ Λυκείου 2015-16

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Πρόγραμμα Σπουδών της Χημείας της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών καθώς και των Λατινικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Εισαγωγή στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ

Δημοσιεύτηκε η Προκήρυξη Εισιτηρίων Εξετάσεων 2015-2016 και η προκήρυξη εξετάσεων με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση για την εισαγωγή Σπουδαστών στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το σχέδιο αίτησης με τις οδηγίες για τις εξετάσεις βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος (www.vis.auth.gr).
Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου για την πρώτη περίπτωση και όλοι οι απόφοιτοι Γυμνασίου για την δεύτερη περίπτωση, χωρίς καμία εξαίρεση*.
Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με την προκήρυξη στη ζωγραφική και ιδιαίτερα στο σχέδιο και στο χρώμα.

*(Σημείωση Υπευθύνου ΣΕΠ): Στο ΑΠΘ δεν ισχύει μέχρι στιγμής ο περιορισμός της ηλικίας (20 ετών) για υποψηφίους με απολυτήριο Γυμνασίου και με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση ενώ ισχύει για τις αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Φλώρινας.

Προκήρυξη Αστυνομικών Σχολών 2015

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 19-6-2015. Διευκρινίζεται ότι, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. … περισσότερα

Εξεταζόμενα μαθήματα ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο για το σχολικό έτος 2015-16

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΟΠ ΚΑΙ ΕΠ 2016Εδώ θα βρείτε πίνακα που ετοίμασε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και που περιέχει τα εξεταζόμενα μαθήματα για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο σύμφωνα με το Νόμο 4327/2015 (ΦΕΚ 50/Α/14-5-2015) που περιέχει τα νέα μέτρα για την Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα της Γ΄Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-16

Γ-Λυκείου-2016 1024


Εκδόθηκε το ΦΕΚ 50/Α/14-5-2015 που περιέχει το Νόμο 4327/2015 με τα νέα μέτρα για την Εκπαίδευση.

Εδώ θα βρείτε ένα σύντομο και περιεκτικό έγγραφο που ετοίμασε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και που περιέχει την πλήρη διάρθρωση του προγράμματος της Γ΄Λυκείου, όπως διαμορφώθηκε σύμφωνα με το Νόμο 4327/2015.

Μηχανογραφικό δελτίο 2015 και επιπλέον πληροφορίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Για το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ εδώ.
Για το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ Α΄ εδώ.
Για τα προγράμματα εδώ.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Δελτίο Τύπου
Μηχανογραφικό δελτίο και επιπλέον πληροφορίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2015

1. Μηχανογραφικό δελτίο. … περισσότερα

Βοηθητικές οδηγίες για τις Στρατιωτικές Σχολές 2015

Δείτε εδώ σύντομες βοηθητικές οδηγίες για τις Αιτήσεις των Στρατιωτικών Σχολών από τον Υπεύθυνο ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας.

Προκήρυξη στρατιωτικών σχολών 2015

Εκδόθηκε από το ΓΕΕΘΑ η Προκήρυξη για την επιλογή σπουδαστών για τις Ανώτατες και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές.
Υποβολή Αίτησης/Δικαιολογητικών για τους Έλληνες εσωτερικού μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).
Προκήρυξη για ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ 2015
Αίτηση Υποψηφίου στην Προκήρυξη για ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ 2015
… περισσότερα

Τριετής η φοίτηση στη ΣΤΥΑ από φέτος

stya_sΕκδόθηκε ΦΕΚ με θέμα «Τροποποίηση του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας ΣΤΥΑ».
Σύμφωνα με την Απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, αυξάνεται η διάρκεια φοίτησης στην ΣΤΥΑ (Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας) από δύο σε τρία χρόνια και προστίθεται στη ΣΤΥΑ η ειδικότητα Πληροφορικής.

Έναρξη Δράσεων Επιμόρφωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

biaΣτο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού», υλοποιήθηκε διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στο σεμινάριο συμμετείχε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πετρόπουλος καθώς και ο Υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και μέλος της Περιφερειακής Ομάδας Δράσεων Πρόληψης (ΠΟΔΠ) Πελοποννήσου κ. Κουράκλης. … περισσότερα

Copyright © ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας     Σχεδιάστηκε από WPDesigner    Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top