Επισκέψεις του ΚΕΣΥΠ στα Γυμνάσια της ΔΔΕ Μεσσηνίας

SEP anazitisiΣε εφαρμογή της 129457/Δ7/04/08/2016 Υ. Α., ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας θα πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση ενημερωτικές επισκέψεις Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Γυμνάσια της ΔΔΕ Μεσσηνίας κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο 2018.

Ημερομηνία έναρξης των επισκέψεων: 15/2/2018

Το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας στο Facebook

Το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας, με στόχο την άμεση ενημέρωση και επικοινωνία με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτοντας πλέον και σελίδα στο Facebook.
Κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook θα έχετε άμεση ενημέρωση για θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κλπ.

Τομείς-Ειδικότητες ΕΠΑΛ Μεσσηνίας 2017-2018

Δείτε τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ της Μεσσηνίας το σχολικό έτος 2017-2018
epal20162017

101 ψυχολόγοι στα ΕΠΑΛ – Δύο στη Μεσσηνία

Δημοσιεύτηκε ΦΕΚ για τον καθορισμό σχολικών μονάδων τοποθέτησης μελών ΕΕΠ που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ 23 Ψυχολόγων για το σχολικό έτος 2017-18 στα πλαίσια της υλοποίησης της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ.»
Στα πλαίσια της Πράξης εφαρμόζεται παρέμβαση ψυχοκοινωνικής στήριξης των μαθητών Α’ τάξης ΕΠΑ.Λ. η οποία θα υλοποιηθεί με την πρόσληψη μελών ΕΕΠ που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ 23 Ψυχολόγων.
Η κάλυψη των ανωτέρω θέσεων θα πραγματοποιηθεί με πρόσληψη μελών ΕΕΠ που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ 23 Ψυχολόγων από τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής αντίστοιχου κλάδου των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Τροποποιήσεις στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ251/23141/Α5/9-2-2018, στην Αίτηση-Δήλωση που υποβάλουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν αυτή την επιθυμία τους, για να συμμετάσχουν στις σχετικές πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) που απαιτούνται. Δηλαδή, υποψήφιος που στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε τα ΤΕΦΑΑ, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στα αγωνίσματα τον Ιούνιο και άρα δεν θα μπορέσει να συμπεριλάβει τα ΤΕΦΑΑ στο Μηχανογραφικό του Δελτίο.

Στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), θα υποβάλουν το Μ.Δ. που αναλογεί στο τελευταίο έτος συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι, όσοι είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ το 2016 ή το 2017 και θα είναι φέτος υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), θα υποβάλουν Μ.Δ. με πέντε (5) επιστημονικά πεδία.

Ερωτήσεις – Απαντήσεις για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Γιατί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχωρά στο συγκεκριμένο εγχείρημα;

Η πολιτική που εφαρμόζει το ΥΠΠΕΘ ως προς τη διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και τον ρόλο των ΤΕΙ σε αυτόν δεν αποτελεί μία καινοφανή πρωτοβουλία. Εδράζεται στα πορίσματα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία και στις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Παραδείγματα αναβαθμίσεων Ιδρυμάτων που είχαν παρόμοιο χαρακτήρα με αυτό των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια, το λεγόμενο και status upgrade, έχει προηγηθεί σε χώρες όπως η Αγγλία, η Νορβηγία, πρόσφατα στην Αυστρία και Δανία και γενικά σε χώρες όπου η ακαδημαϊκή κατάσταση των εν λόγω Ιδρυμάτων επέβαλε την αναβάθμισή τους. … περισσότερα

Σε ποια μαθήματα θα εξετάζονται στις απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία είναι τα εξεταζόμενα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται γραπτώς στις απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε τελικά στη Βουλή σήμερα Τρίτη (13/02). Για τα υπόλοιπα μαθήματα που εξετάζονταν στις απολυτήριες εξετάσεις προβλέπεται δεύτερο ωριαίο υποχρεωτικό διαγώνισμα στο Β΄τετράμηνο.

Δείτε αναλυτικά στο Άρθρο 34

Τα 26 τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό του 2018

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ιδρύονται οι εξής Σχολές και Τμήματα που θα συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ: … περισσότερα

Ένταξη πτυχιούχων σε κλάδους εκπαιδευτικών

ypdvmthΕκδόθηκαν Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν:

Ένταξη των αποφοίτων του τμήματος «Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον κλάδο/ειδικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού της Β/θμιας Εκπ/σης, ΠΕ04.04 Βιολόγων.

Ένταξη των αποφοίτων των τμημάτων «Βιολογικής Γεωργίας» του TEI Ιονίων Νήσων, «Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων»του TEI Δυτικής Μακεδονίας και «Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης» της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στους κλάδους/ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού της Β/θμιας Εκπ/σης, ΠΕ18.12 Φυτικής Παραγωγής, ΠΕ18.17 Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και ΠΕ09 Οικονομολόγων, αντίστοιχα.

Ένταξη των αποφοίτων του τμήματος «Δημόσιας Διοίκησης» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, οι οποίοι εισήχθησαν για πρώτη φορά από το ακαδημαϊκό έτος 1997-1998 και εφεξής α) Κατεύθυνσης «Δημόσιας Οικονομικής» και β) Κατεύθυνσης «Δημοσίων Θεσμών», στους κλάδους εκπαιδευτικού προσωπικού της Β/θμιας Εκπ/σης ΠΕ09 Οικονομολόγων και ΠΕ13 Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, αντιστοίχως».

Ίδρυση κλάδου εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ41-Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης

ypdvmthΕκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα που αφορά την ίδρυση του νέου κλάδου εκπαιδευτικού προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ41-Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης και τον καθορισμό των αντίστοιχων τυπικών προσόντων διορισμού.
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο ως τυπικό προσόν διορισμού στον εκπαιδευτικό κλάδο της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται το πτυχίο του τμήματος «Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης» (πρώην «Θεωρητικών Σπουδών Τέχνης») της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής.

Eισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις το ακαδ. έτος 2018-2019

disabledΣε συνέχεια του από 1-11-2017 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό  έτος 2018-19, καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές στην αποκλειστική προθεσμία από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 έως και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, τα ακόλουθα δικαιολογητικά: … περισσότερα

Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων 2017-2018

Την Εγκύκλιο για τις Σχολικές Δραστηριότητες 2017-2018 απέστειλε το ΥΠΠΕΘ.

Σύμφωνα με τη φετινή εγκύκλιο, τα σχέδια Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.

Τα Προγράμματα υποβάλλονται στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της αρμόδιας Διεύθυνσης, αφού προηγουμένως οι ενδιαφερόμενοι ενημερώσουν σχετικά το ΚΕΣΥΠ της περιοχής τους (για τη ΔΔΕ Μεσσηνίας ενημερώνουν το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας με email στο kesmes@sch.gr ή τηλεφωνικά στο 2721095476).

Προς διευκόλυνσή σας, εδώ θα βρείτε την Ενδεικτική Θεματολογία Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας (πρόκειται για τμήμα της εγκυκλίου διαμορφωμένο σε μορφή doc με επιμέλεια του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας), καθώς και τη Φόρμα Υποβολής για το 2017-18 (επίσης σε μορφή doc).

Επισημαίνεται ότι στο θεματικό άξονα για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση έχει προστεθεί φέτος το «μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας».

Εξυπακούεται ότι το ΚΕΣΥΠ βρίσκεται στη διάθεση των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας για κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη.

Οι παθήσεις για την εισαγωγή με το 5% στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

disabledΓια να δείτε τον πίνακα που περιλαμβάνει όλες τις παθήσεις που εντάχθηκαν με τις διατάξεις  της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 4452/2017 καθώς και τη νέα κωδικοποίησή τους, πατήστε εδώ.

*Προσοχή: Πιστοποιητικά Διαπίστωσης Πάθησης που έχουν ήδη εκδοθεί από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων ή το ΚΕΣΥ πριν τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της παρούσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης και προκειμένου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και εφεξής, πρέπει να επικαιροποιηθούν με βάση τους νέους κωδικούς και τις παθήσεις … περισσότερα

Προγραμματισμός και οργάνωση επισκέψεων Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τα ΚΕΣΥΠ

SEP anazitisiΕκδόθηκε Υπουργική Απόφαση (Αρ. Πρωτ: 178610/Δ7/23-10-2017) με θέμα τον προγραμματισμό και την οργάνωση επισκέψεων Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Με την Υπουργική Απόφαση (εφαρμόζεται από το σχολικό έτος 2017-2018) καθορίζεται ότι οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ των ΚΕ.ΣΥ.Π, εφόσον έχουν ολοκληρώσει την ενημέρωση όλων των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της περιοχής ευθύνης τους, έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ενημερωτικές επισκέψεις και στα τμήματα της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου ή να πραγματοποιούν συμπληρωματικές δράσεις σε τμήματα της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες κάθε Σχολικής Μονάδας σε θέματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Αποτελέσματα μετεγγραφών 2017

meteggrafiΤο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών είναι διαθέσιμα από σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.

Συνολικά υποβλήθηκαν 14.251 αιτήσεις από τις οποίες έγιναν δεκτές και εξετάστηκαν οι 13.921 (οι υπόλοιπες 330 αιτήσεις υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους μετεγγραφής) και οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 5.463, δηλαδή ποσοστό 39,2%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ειδική εφαρμογή με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου https://transfer.it.minedu.gov.gr ή μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου από σχετικό σύνδεσμο.

Ενστάσειςαιτήσεις θεραπείας θα υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. 

Επισημαίνεται επίσης ότι οι φοιτητές που ανήκουν στις κάτωθι κατηγορίες:

α. εισαχθέντες με την κατηγορία των παθήσεων της υπ’ αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358Β΄) Κ.Υ.Α. σε ποσοστό θέσεων 5% και

β. κυπριακής καταγωγής, εισαχθέντες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. Φ.151/20049/Β6/2007 (ΦΕΚ 272Β΄) Υ.Α.

και δεν έχουν υποβάλει αίτηση λόγω μη ολοκλήρωσης της εγγραφή τους, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

Οι βάσεις μετεγγραφών 2017 σε μορφή xls

Πηγή: ΥΠΠΕΘ

Αλφαβητική ταξινόμηση όλων των σχολών με τις βάσεις του 2017 και κατάταξή τους στα επιστημονικά πεδία (Μηχανογραφικό 2018)

Εδώ θα βρείτε πίνακες (Οκτώβριος 2017) που ετοίμασε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και που περιέχουν όλες τις σχολές με αλφαβητική ταξινόμηση καταταγμένες στα Επιστημονικά Πεδία που ανήκουν, σύμφωνα με τις πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις μετονομασιών τμημάτων καθώς και προσθήκης ή διαγραφής τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία για το Μηχανογραφικό Δελτίο του 2018.
Επισημαίνεται ότι οι πίνακες δεν είναι οριστικοί καθώς μπορεί να προκύψουν σημαντικές αλλαγές για το μηχανογραφικό του 2018 (προσθήκη Λιμενικού, Παν/μιο Δυτ. Αττικής κλπ).
Οι πίνακες περιέχουν τις βάσεις ημερησίων Γενικών Λυκείων του 2017 (γενική σειρά):

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΕΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΕΙ
ΕΝΣΤΟΛΑ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΕΝΣΤΟΛΑ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

 

 
 
 
 
© 2017. Για την μερική ή ολική αναδημοσίευση του κειμένου από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link  προς το άρθρο του ιστολογίου του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας
Αναρτήθηκε από ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΛΗΣ στις 26/10/2017, 2:00 μ.μ.
 

Πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. για το ακ. έτος 2018-19

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην ενημέρωση των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης
Αναπηρίας)
, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19.

Με το πιστοποιητικό αυτό και τα επιπλέον δικαιολογητικά οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπαχθούν:
α) σε κάποιες από τις υποκατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις (βλ. ΚΕΦ. Α΄ της εγκυκλίου) και
β) ως πάσχοντες από κάποιες από τις παθήσεις της κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5%. (βλ. ΚΕΦ. Β΄ της εγκυκλίου).

Διαβάστε προσεκτικά την εγκύκλιο.

Συνολικοί Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων & Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) εκπαιδευτικού έτους 2017-2018

Αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής οι Συνολικοί Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) έτους 2017-2018.

Μηχανογραφικό 2018 με τις βάσεις του 2017

Δείτε το Μηχανογραφικό Δελτίο, ανά Επιστημονικό Πεδίο, με τις βάσεις του 2017 όπως διαμορφώνεται για το 2018 μετά τις τελευταίες αλλαγές (μετονομασιών τμημάτων, προσθήκης τμημάτων σε Επιστημονικά Πεδία καθώς και διαγραφής τμημάτων από Πεδία). Από τον κ. Δημήτρη Καλοδήμο, Υπεύθυνο ΣΕΠ στο ΚΕΣΥΠ Λαμίας.

Ανοίγει η Σχολή Ξεναγών της Αθήνας μετά από 7 χρόνια

akrop1Ανοίγει μετά από επτά χρόνια Η Σχολή Ξεναγών της Αθήνας που είχε κλείσει το 2010.

– ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2018

– Αίτηση Υποψηφίων

Υποβολή αιτήσεων: από Δευτέρα 28/08/2017 έως και Παρασκευή 15/09/2017.

Επισημαίνεται ότι:
Οι Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού λειτουργούν σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ.12360/12.07.2017 κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Τουρισμού (ΦΕΚ 2532/Β /2017). … περισσότερα

Εξεταζόμενα μαθήματα με Συντελεστές Βαρύτητας ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο για το σχολικό έτος 2017-18

Εξεταζόμενα μαθήματα ανά ΟΠ και ΕΠ 2018Εδώ θα βρείτε πίνακα που ετοίμασε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και που περιέχει τα εξεταζόμενα μαθήματα για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο με τους Συντελεστές Βαρύτητας των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2017-18.

Αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2018

epilogiΣύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (142542/30-8-2017) προκύπτουν αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο του 2018.
Συγκεκριμένα:

  • Τα Επιστημονικά Πεδία είναι πλέον τέσσερα εφόσον καταργείται το Πεδίο των παιδαγωγικών σχολών.
  • Τα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης) ανήκουν πλέον σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.
  • Το τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ) αφαιρέθηκε από το 4ο ΕΠ (τέως 5ο) και ανήκει πλέον μόνο στο 2ο ΕΠ (όπως δηλαδή και τα υπόλοιπα πολυτεχνικά τμήματα μηχανικών πληροφορικής).
  • Το τμήμα ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) προστέθηκε και στο 4ο ΕΠ (τέως 5ο) (ανήκε μόνο στο 2ο ΕΠ).
  • Το τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΥΡΟΣ) προστέθηκε και στο 4ο ΕΠ (τέως 5ο) (ανήκε μόνο στο 2ο ΕΠ).
  • Το τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΛΗΜΝΟΣ) προστέθηκε και στο 2ο ΕΠ (ανήκε μόνο στο 3ο ΕΠ).
  • Το τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ  του ΤΕΙ Κρήτης, εκτός από το 2ο Ε.Π. εντάσσεται και στο 4ο ΕΠ (τέως 5ο).
  • Το τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σάμος) διασπάται στα Τμήματα: α) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ και β) ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ – ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (2ο ΕΠ)
  • Η εισαγωγική κατεύθυνση «Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς» του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μετονομάζεται σε εισαγωγική κατεύθυνση «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ» (1ο και 2ο ΕΠ)

© 2017. Για την μερική ή ολική αναδημοσίευση του κειμένου από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link  προς το άρθρο του ιστολογίου του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας
Αναρτήθηκε από ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΛΗΣ στις 4/8/2017, 1:21 μ.μ.

Κατάλογος Επαγγελματικών Λυκείων και Ειδικότητες

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δημοσίευσε τον πλήρη κατάλογο των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας με τους τομείς και τις ειδικότητες που ιδρύθηκαν και λειτουργούν στο καθένα από αυτά, με βάση το νέο νόμο (4386/16) λειτουργίας τους.
Στα Επαγγελματικά Λύκεια του νομού Μεσσηνίας θα λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2017-18 οι ειδικότητες που εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα (σ. 106-107)

Κατάταξη σχολών σε Επιστημονικά Πεδία (Μηχανογραφικό 2018)

Μηχανογραφικό 2013 Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η κατανομή των τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Επιστημονικά Πεδία.
Στο ίδιο ΦΕΚ ορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων ως ακολούθως:
A. Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών
α) Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
β) Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής
α) Βιολογία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα εννιά (0,9)
β) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή μηδέν κόμμα τέσσερα (0,4)

Β. Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών
α) Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
β) Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής
α) Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
β) Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Γ. Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής
α) Βιολογία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα εννιά (0,9)
β) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή μηδέν κόμμα τέσσερα (0,4)

4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορική
α) Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
β) Αρχές Οικονομικής Θεωρίας με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Copyright © ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
...