Πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. (αφορά υποψηφίους ακαδημαϊκού έτους 2015-2016)

Εκδόθηκε εγκύκλιος με σκοπό να ενημερώσει τους υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2015.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ την εγκύκλιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατάθεση των δικαιολογητικών στις επταμελείς επιτροπές θα γίνει τον Νοέμβριο και όχι τον Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Ενηµέρωση υποψηφίων (µαθητών και αποφοίτων) σχετικά µε τη λειτουργία των Σχολών της Αστυνοµικής Ακαδηµίας για το ακαδηµαϊκό έτος 2015-2016.

Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4278/2014 (ΦΕΚ 157 τ. Α΄) κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωµατικών της Ελληνικής Αστυνοµίας θα πραγµατοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδηµαϊκό έτος 2016-2017. … περισσότερα

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση των αποφοίτων ΓΕΛ σχολικού έτους 2014-15

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας (15/9/2014) εγκύκλιος για την ενημέρωση των μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας και των επιστημονικών πεδίων.

Νεολαία σε κίνηση – Καλαμάτα 11-13 Σεπτεμβρίου

ypdvmthΗ Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει, στην πόλη της Καλαμάτας, τριήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πρωτοβουλίας "Νεολαία σε Κίνηση". Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2014 στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας. … περισσότερα

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (5%)

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2014-2015, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 15 μέχρι και 22 Σεπτεμβρίου 2014. Πληροφορίες στο σχετικό Δελτίο Τύπου.
Πηγή: Δελτίο Τύπου ΥΠΑΙΘ

Το νέο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας

ypdvmthΔείτε παρακάτω τους Τομείς και τις ειδικότητες του νέου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας που λειτουργεί στο κτιριακό συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας, στην οδό Ρήγα Φεραίου και Κρήτης.
Πληροφορίες – Εγγραφές: Καθημερινά ώρες 18.30–22:15 Τηλ. Επικοιν. 2721025807. … περισσότερα

Αιτήσεις Εγγραφής και Ειδικότητες Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Υπουργείου Παιδείας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η περίοδος εγγραφών των υποψηφίων καταρτιζομένων των δημοσίων ΙΕΚ παρατείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου 2014.
Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων
Υποψηφίων Σπουδαστών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Υπουργείου Παιδείας. Δείτε αναλυτικά: Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εγγραφής και οδηγίες υποψηφίων καταρτιζομένων για τα Δημόσια ΙΕΚ για το χειμερινό εξάμηνο 2014. Δείτε το έγγραφο με τις Ειδικότητες Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας για το Β” εξάμηνο 2014

Προκήρυξη για τα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού

cookΠροκήρυξη για την εισαγωγή στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και την Δευτέρα 15/9/2014, .

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 2014

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 21-7-2014. Διευκρινίζεται ότι, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. … περισσότερα

Αποτελέσματα ειδικών μαθημάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων

exam_drawing1 Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν από σήμερα 09/07/2014 μετά τις 11.00 π.μ. να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Copyright © ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας     Σχεδιάστηκε από WPDesigner    Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr