Μέχρι τις 2 Μαρτίου η υποβολή αίτησης για τις πανελλαδικές

panel17Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 2 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους. … περισσότερα

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Διαγωνισμός για την Αξιοποίηση του Διαδικτύου στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το Αυτοτελές Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΥΠΠΕΘ συνδιοργανώνουν διαγωνισμό για την αξιοποίηση του διαδικτύου στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό με θέμα «Δυνατότητες και προοπτικές του επαγγέλματος που θέλω να ακολουθήσω ή των επαγγελμάτων των γονιών μου μέσα από το Διαδίκτυο».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου,
Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου. … περισσότερα

Οι βάσεις των μετεγγραφών 2016

meteggrafiΤο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δημοσιοποίησε τις βάσεις των μετεγγραφών 2016.
Οι βάσεις είναι διαθέσιμες εδώ σε μορφή xlsx.

Πηγή: ΥΠΠΕΘ

Αιτήσεις υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές από 11 έως 28 Νοεμβρίου

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με εγκύκλιό του, καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.
Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.
Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές στην αποκλειστική προθεσμία από Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 έως και Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α) Αίτηση
… περισσότερα

Πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. για το ακ. έτος 2017-18

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην ενημέρωση των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης
Αναπηρίας)
, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Με το πιστοποιητικό αυτό και τα επιπλέον δικαιολογητικά οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπαχθούν:
α) σε κάποιες από τις υποκατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις (βλ. ΚΕΦ. Α΄ της εγκυκλίου) και
β) ως πάσχοντες από κάποιες από τις παθήσεις της κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5%. (βλ. ΚΕΦ. Β΄ της εγκυκλίου).

Διαβάστε προσεκτικά την εγκύκλιο.

Τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

disabledΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., http://results.it.minedu.gov.gr).
… περισσότερα

Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων 2016-2017

Την Εγκύκλιο για τις Σχολικές Δραστηριότητες 2016-2017 απέστειλε το ΥΠΠΕΘ.

Επισημαίνεται ότι ότι σύμφωνα με τη φετινή εγκύκλιο, τα σχέδια Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Τα Προγράμματα υποβάλλονται στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της αρμόδιας Διεύθυνσης, αφού προηγουμένως οι ενδιαφερόμενοι ενημερώσουν σχετικά το ΚΕΣΥΠ της περιοχής τους (για τη ΔΔΕ Μεσσηνίας ενημερώνουν το ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας με email στο kesmes@sch.gr ή τηλεφωνικά στο 2721095476).

Προς διευκόλυνσή σας, εδώ θα βρείτε την Ενδεικτική Θεματολογία Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας (πρόκειται για τμήμα της εγκυκλίου διαμορφωμένο σε μορφή doc με επιμέλεια του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας), καθώς και τη Φόρμα Υποβολής για το 2016-17 (επίσης σε μορφή doc).

Εξυπακούεται ότι το ΚΕΣΥΠ βρίσκεται στη διάθεση των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας για κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη.

Παρατείνεται έως τις 20 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές

meteggrafiΤο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι λόγω τεχνικού προβλήματος στην ηλεκτρονική εφαρμογή των μετεγγραφών, το οποίο προέκυψε από την Παρασκευή 14/10 έως την Κυριακή 16/10 και οφειλόταν σε συντήρηση των συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016. Σημειώνεται ότι το σύστημα έχει ήδη επανατεθεί σε λειτουργία από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2016.

Περαιτέρω ενημερώνονται οι εισαχθέντες με την κατηγορία των παθήσεων της υπ’ αρ. Φ.151/17897/Β6 (ΦΕΚ 358 Β΄) ΚΥΑ (ποσοστό 5%), οι οποίοι εγγράφονται στα ΑΕΙ από την 14η Οκτωβρίου 2016 έως και την 21η Οκτωβρίου 2016, ότι μπορούν, εφόσον έχουν εγκαίρως παραλάβει τους κωδικούς τους από το Τμήμα εγγραφής τους, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής έως και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016. Εφόσον δεν ολοκληρωθεί η εγγραφή και η παραλαβή των κωδικών τους εντός της ανωτέρω προθεσμίας, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016.

Αιτήσεις μετεγγραφών: Από 12 έως 19 Οκτωβρίου

meteggrafiΞεκινούν την Τετάρτη οι μετεγγραφές. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία

Από την Τετάρτη και για μια εβδομάδα καλούνται οι φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών να υποβάλλουν, εφόσον το επιθυμούν, ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μετεγγραφή.
Το χρονικό διάστημα των αιτήσεων είναι από 12 Οκτωβρίου έως και τις 19 του ίδιου μήνα. … περισσότερα

Οι βάσεις του 2016 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πολύ χρήσιμος πίνακας με τις βάσεις και των δύο κατανομών των Ελλαδιτών υποψηφίων 2016 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με το νέο σύστημα. Η επιμέλεια του πίνακα και η επίπονη συγκέντρωση των στοιχείων ανήκει στο ΚΕΣΥΠ Ρεθύμνου. Ευχαριστούμε πολύ τη συνάδελφο Στέλλα Γιαννέλα, Σύμβουλο ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Ρεθύμνου, για την πολύ καλή δουλειά και για την ευγενική παραχώρηση του πίνακα προς δημοσίευση στο παρόν ιστολόγιο.

Οι αντιστοιχίες Τμημάτων των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών για τις μετεγγραφές.

meteggrafiΕκδόθηκε το ΦΕΚ 3142/30-9-16 με τις αντιστοιχίες των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2016-17.

Αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής

meteggrafiΤο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 έως και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016. … περισσότερα

Η Υπουργική Απόφαση για τις Μετεγγραφές

meteggrafiΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 3153/2016 η Υ.Α. «Ρύθμιση θεμάτων Μετεγγραφών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες'» που καθορίζει το πλαίσιο (διαδικασίες, προϋποθέσεις, μοριοδότηση) που θα γίνουν οι μετεγγραφές φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Πλήρης ενημέρωση για το Νέο ΕΠΑΛ

Πλήρης ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας για το Νέο ΕΠΑΛ για μαθητές,γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης εκπαιδευτικών,μαθητών και γονεών για την επαγγελματική εκπαίδευση παρουσιάζονται αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία των ΕΠΑΛ και άλλο χρήσιμο υλικό:

Μαθητές

Συνολικοί Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)

Αναρτήθηκαν στο οι Συνολικοί Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) έτους 2016-2017.
Οι πίνακες περιέχουν τους εισαγομένους και τα αντίστοιχα μόρια εισαγωγής για όλες τις κατηγορίες:

 

Αλφαβητική ταξινόμηση όλων των σχολών και κατάταξή τους στα επιστημονικά πεδία (ενημερωμένοι πίνακες)

Εδώ θα βρείτε τους ενημερωμένους πίνακες (20/9/2016) που ετοίμασε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας και που περιέχουν όλες τις σχολές με αλφαβητική ταξινόμηση καταταγμένες στα Επιστημονικά Πεδία που ανήκουν, σύμφωνα με τις νέες Υπουργικές Αποφάσεις μετονομασιών τμημάτων καθώς και προσθήκης ή διαγραφής τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΕΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΕΙ
ΕΝΣΤΟΛΑ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΕΝΣΤΟΛΑ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

 

 
 

 

 

Μηχανογραφικό 2017 με τις βάσεις του 2016

Δείτε το Μηχανογραφικό Δελτίο, ανά Επιστημονικό Πεδίο, με τις βάσεις του 2016 όπως διαμορφώνεται για το 2017 μετά τις τελευταίες αλλαγές (μετονομασιών τμημάτων, προσθήκης τμημάτων σε Επιστημονικά Πεδία καθώς και διαγραφής τμημάτων από Πεδία). Από το συνάδελφο κ. Δημήτρη Καλοδήμο, Υπεύθυνο ΣΕΠ στο ΚΕΣΥΠ Λαμίας.

Μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών

meteggrafi Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, οι πρωτοετείς φοιτητές, μετά την ηλεκτρονική εγγραφή τους, εφόσον επιθυμούν την υποβολή αίτησης μετεγγραφής κατά το ακαδ. έτος 2016-2017, καλούνται να προσέλθουν στις Γραμματείες των Σχολών ή Τμημάτων, και με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους, να παραλάβουν κατά προτεραιότητα κωδικούς πρόσβασης στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες, που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης μετεγγραφής. … περισσότερα

Εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακ. έτος 2016-17

swimmingΔείτε την εγκύκλιο για την εισαγωγή αθλητών το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στις σχολές, τα τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η αίτηση και τα λοιπά δικαιολογητικά υποβάλλονται για το έτος 2016 ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, έως τη 12η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με παράταση που ανακοίνωσε το Υπουργείο.

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (5%)

disabled Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2016-17, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 08 μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2016. Δείτε:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετονομασία Τμημάτων Μηχανογραφικού Δελτίου Πανελλαδικών Εξετάσεων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2016 ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 67/2016 (ΦΕΚ 123-Α), που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης με έδρα τα Χανιά (κωδ. 331) μετονομάζεται σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Το μετονομαζόμενο τμήμα εξομοιώνεται πλήρως και ως προς κάθε συνέπεια με τα ομότιτλα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. … περισσότερα

Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου 2016

Μηχανογραφικό 2016Εκδόθηκε η Φ251/97917/Α5/14-6-2016 εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ με θέμα την Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ και ΕΠΑΛ την οποία υποψήφιοι θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Από τις 15-6-2016 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Παρασκευή 8-7-2016.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της εγκυκλίου: … περισσότερα

Ενημερωτικές συναντήσεις για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

seminarioΤο Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) Καλαμάτας, ενόψει της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων, θα συνεχίσει να δέχεται τους υποψηφίους σε οργανωμένες συναντήσεις ενημέρωσης–πληροφόρησης. Η θεματολογία των συναντήσεων περιλαμβάνει τα βήματα συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού, το περιεχόμενο και τις προοπτικές των σχολών, καθώς και απαντήσεις σε απορίες και προβληματισμούς μαθητών και γονέων.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, υπό την ευθύνη του Υπεύθυνου ΣΕΠ κ. Κουράκλη, στο χώρο του ΚΕ.ΣΥ.Π (5ο ΓΕΛ Καλαμάτας), με ώρα έναρξης 10:30 π.μ., σε προκαθορισμένα γκρουπ υποψηφίων.

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στις ενημερωτικές συναντήσεις θα πρέπει πρώτα να εκδηλώσουν πρόθεση συμμετοχής επικοινωνώντας με το ΚΕ.ΣΥ.Π στο τηλέφωνο 27210-95476, καθημερινά 1:00-2:00 μ.μ.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ημερομηνία Τα βήματα συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού και ενημέρωση για τα τμήματα που ανήκουν στο:
Τρίτη 21/6/2016 1ο  Επιστημονικό Πεδίο
Τετάρτη 22/6/2016 2ο  Επιστημονικό Πεδίο
Πέμπτη 23/6/2016 3ο  Επιστημονικό Πεδίο
Παρασκευή 24/6/2016 4ο  Επιστημονικό Πεδίο
Δευτέρα 27/6/2016 5ο  Επιστημονικό Πεδίο
Τρίτη 28/6/2016 1ο  Επιστημονικό Πεδίο
Τετάρτη 29/6/2016 2ο  Επιστημονικό Πεδίο
Πέμπτη 30/6/2016 3ο  Επιστημονικό Πεδίο
Παρασκευή 1/7/2016 4ο  Επιστημονικό Πεδίο
Δευτέρα 4/7/2016 5ο  Επιστημονικό Πεδίο

Εδώ το σχετικό έγγραφο της ΔΔΕ Μεσσηνίας

Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου 2016

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2016 ξεκινούν από την Τετάρτη 15-6-2016 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8-7-2016. Πιο συγκεκριμένα:

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). … περισσότερα

Copyright © ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top