Δεκ 04

3/12 : Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Ζακύνθου τίμησε την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018. Οι μαθητές του σχολείου μέσω εκπαιδευτικών δράσεων  ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε διάφορες μορφές αναπηρίας.

 

 

Νοέ 28

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Ζακύνθου ευχαριστεί για την πρόσκληση και συγχαίρει Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Ζακύνθου  που τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών υλοποιώντας ενημερωτική δράση την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018. 

 

 

Οκτ 18

Μελέτη στο σπίτι

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να οργανώσουν τη μελέτη στο σπίτι τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η υποχρέωση του διαβάσματος να προκαλεί άγχος τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους. Οι ώρες περνούν, το διάβασμα διαρκώς αναβάλλεται ή διακόπτεται και υπάρχει μια δυσάρεστη διάθεση. Παρακάτω προτείνονται κάποιες συμβουλές που στόχο έχουν να βοηθήσουν τη μελέτη στο σπίτι. Ας τις δούμε μαζί !

  • Το παιδί διαβάζει συγκεκριμένες ώρες μέσα στη μέρα (π.χ από τις 4 ως τις 6) και όχι όποτε μπορέσει ή το θυμηθεί…Το διάλειμμα είναι βεβαίως επιτρεπτό, αλλά εάν γίνεται κατάχρηση της συχνότητας και της διάρκειας του, ο γονέας θα πρέπει να το  επαναφέρει χρησιμοποιώντας λεκτική ενθάρρυνση.
  • Καταγράφει σε ένα φύλλο χαρτί τα μαθήματα που έχει να προετοιμάσει για την επόμενη μέρα (π.χ Γλώσσα: ορθογραφία σελ.7 και ανάγνωση σελ.5).  Κάθε εργασία που ολοκληρώνεται θα τσεκάρεται στον πίνακα. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζει που περίπου βρίσκεται σε σχέση με το συνολικό όγκο των εργασιών του και θα κινητοποιείται περισσότερο να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του.
  • Ο χώρος μελέτης είναι συγκεκριμένος (π.χ δωμάτιο) και μακριά από οπτικοακουστικά ερεθίσματα (π.χ. τηλεόραση, παράθυρο), αλλά κρίνεται σημαντικό να διαβάζει κάπου κοντά στο γονέα, ώστε να υπάρχει συστηματική και συχνή εποπτεία. Η εποπτεία είναι σημαντικό να έχει την έννοια της επαναφοράς της συγκέντρωσης και την υπενθύμιση του χρονικού πλαισίου που θα έχει οριστεί.
  • Ξεκινάμε από τα εύκολα μαθήματα και στη συνέχεια διαβάζουμε τα πιο δύσκολα ώστε να μπορέσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο τέλος.
  • Πάνω στο γραφείο μελέτης τοποθετούμε μόνο το μάθημα που διαβάζουμε εκείνη τη στιγμή και όχι όλα τα μαθήματα γιατί κάτι τέτοιο θα έκανε το διάβασμα να μοιάζει με βουνό (βιβλίων).
  • Μόλις ολοκληρώνει ο μαθητής κάθε μάθημα κάνει ένα μικρό ολιγόλεπτο διάλειμμα πριν περάσει στο επόμενο μάθημα.
  • Ο μαθητής καλό θα είναι να έχει την ευθύνη της μελέτης του. Ο γονέας μπορεί να ελέγχει στο τέλος αν ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δραστηριότητες που είχε να εκτελέσει το παιδί.

 

 

Σεπ 14

Συμμετοχή του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ζακύνθου στο Φεστιβάλ κατά της βίας και των ανισοτήτων

Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ζακύνθου συμμετέχει και σας καλεί στο Φεστιβάλ κατά της βίας και των ανισοτήτων.

Δεκ 16

Μελέτη περίπτωσης παιδιού με Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και δραστηριότητας και συνοδά προβλήματα μάθησης

Η ΔΕΠ-Υ είναι από τις πιο μελετημένες διαταραχές, που εκδηλώνονται κατά την παιδική ηλικία. Χαρακτηρίζεται από:

1) Υπερβολική κινητική δραστηριότητα

2) Δυσκολία συγκέντρωσης της προσοχής

3) Παρορμητικότητα τόσο σε δομημένες συνθήκες, όπως η σχολική τάξη, όσο και σε μη δομημένες, όπως το διάλειμμα.

Οι συμπεριφορές αυτές είναι δυσανάλογες  με την ηλικία και το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού και παρεμποδίζουν σημαντικά τη λειτουργικότητά του στην καθημερινή ζωή.

 

Διαβάστε αναλυτικά  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΠ-Υ

Ιαν 31

Ανακοίνωση-πρόσκληση

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ Ζακύνθου διοργανώνει παρουσίαση με θέμα :

«Εγώ, ο εαυτός μου και οι άλλοι : Πώς βοηθάμε τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους »

 

Oμιλήτρια θα είναι η Ιωάννα Παράσχη, Ψυχολόγος – Σχολική Εξελικτική Ψυχολόγος.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του 2ου Δημοτικού Σχολείου  την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ιαν 27

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών: Έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στις 3 Φεβρουαρίου 2017

κατάλογοςΗ Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), πιστοποιημένο κέντρο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, αρχίζει νέο κύκλο μαθημάτων διάρκειας 52 διδακτικών ωρών (συν 8 ώρες για τους φιλολόγους της αρχαίας ελληνικής και των ξένων γλωσσών) στις 3 Φεβρουαρίου 2017. Διάβασε περισσότερα »

Δεκ 14

Εγκύκλιος για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών για το Διδακτικό Έτος 2016-2017

Θέμα : «Εγκύκλιος για την Παράλληλη Στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών, την στήριξη μαθητών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και την στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το Διδακτικό Έτος 2016-2017 »

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκαλεί α) τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης παράλληλων στηρίξεων-συνεκπαίδευσης και ανανέωσης παράλληλων στηρίξεων-συνεκπαίδευσης και β) τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης για Ε.Β.Π και Σχολικό Νοσηλευτή και γ) τα ΚΕΔΔΥ για την τεκμηρίωση των σχετικών αιτημάτων, για το σχολικό έτος 2016-2017. Διάβασε περισσότερα »

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων