ΚΕΔΔΥ Α΄Πειραιά

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

ΝΕΟ: 2018-Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Μαΐ 201729

ΝΕΟ: Εγκύκλιος Πανελλαδικών Εξετάσεων Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες 2018

 

 

Ημέρες & ώρες υποβολής αιτήσεων

Ιαν 201614

Ανακοίνωση προς τις σχολικές μονάδες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το fax του ΚΕΔΔΥ Πειραιά (210-4131509) είναι εκτός λειτουργίας. Παρακαλούμε, τις παιδαγωγικές αξιολογήσεις να τις στέλνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: mail@kday-peiraia.att.sch.gr

Το ΚΕΔΔΥ Α’ Πειραιά δέχεται αιτήσεις από τους γονείς ή τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν στις σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά κάθε:

Δευτέρα ή Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 13:30

στη διεύθυνση: ΜΗΛΟΥ 21 & ΑΙΓΑΛΕΩ 30 (στάση Σίδερα)

5ος όροφος

ΤΚ: 18545

Πειραιάς

Το ΚΕΔΔΥ Α΄Πειραιά βρίσκεται ΕΔΩ

ΚΕΔΔΥ Πειραιά

Ημερίδα για τον Αυτισμό – 2 Απριλίου 2018

Μαρ 201827

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην Ημερίδα για τον Αυτισμό, η οποία θα γίνει στις 2 Απριλίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Επισυνάπτεται η ΑΦΙΣΑ και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ημερίδας.

   ΑΦΙΣΑ

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα (αναλυτικός πίνακας)

Μαρ 20172

Παρακάτω επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας με όλα τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, τα οποία εκδίδουν  βεβαίωση για σχολική χρήση.

πίνακας ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ 2017

Αρμοδιότητες των ΚΕΔΔΥ

Φεβ 20164

Αρμοδιότητες των ΚΕΔΔΥ.

1. Ανίχνευση του μαθητικού πληθυσμού προκειμένου να εντοπιστούν οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
• έρευνα και διαπίστωση του είδους και του βαθμού των δυσκολιών των ΑμεΕΑ στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού
• Συνεργασία με εκπαιδευτικούς και σχολικούς συμβούλους, ενημέρωση της οικογένειας, παραπομπή του/της μαθητή/ριας μετά από αίτηση της οικογένειας. Το ΚΕΔΔΥ Α’. Πειραιά έχει οργανώσει με συγκεκριμένο τρόπο την υποδοχή των αιτημάτων για αξιολόγηση, με πρωτοτυποποιημένη διαδικασία ακολουθώντας συγκεκριμένο πρωτόκολλο παραπομπής (παιδαγωγική έκθεση, ενημέρωση γονέα από το σχολείο, βραχύχρονο πρόγραμμα παρέμβασης, συνεργασία σχολείου με τους συμβούλους γενικής και ειδικής αγωγής) Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Σκοπός & Έργο | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αρμοδιότητες των ΚΕΔΔΥ    

Λειτουργία, Οργάνωση των ΚΕΔΔΥ

Φεβ 20164

Τα ΚΕΔΔΥ είναι φορείς που επιτελούν έργο: Διαγνωστικό Αξιολογικό Υποστηρικτικό
Σκοπό τους έχουν:
• την προσφορά υπηρεσιών στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία
• την υποστήριξη μαθητών, των οικογενειών τους καθώς και των εκπαιδευτικών
• την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών γονέων και κοινωνίας.
Τα ΚΕΔΔΥ στελεχώνονται με διεπιστημονικές ομάδες οι οποίες συνήθως αποτελούνται από: εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής (προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης), κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Σε μικρό αριθμό ΚΕΔΔΥ υπηρετούν και: παιδοψυχίατροι, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ειδικοί σε θέματα τυφλών ή κωφών μαθητών, επαγγελματικοί σύμβουλοι και κατά περίπτωση μπορεί να τοποθετούνται και άλλες ειδικότητες

Συχνές ερωτήσεις

Ιαν 201625

1. Ποιοι έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης στο ΚΕΔΔΥ Α΄ Πειραιά;
Απάντηση: οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν στα σχολεία των παρακάτω περιοχών: Πειραιάς, Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Πέραμα, Αγκίστρι, Αίγινα, Σπέτσες, Σαλαμίνα, Πόρος, Ύδρα, Τροιζήνα, Κύθηρα.
2. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέσω τηλεφωνικής κλήσης, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φαξ ή ταχυδρομικώς;
Απάντηση: οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών/τριών μετά από την επίσκεψή τους στο ΚΕΔΔΥ Α΄ Πειραιά Εξαίρεση αποτελούν όσων τα παιδιά φοιτούν στις απομακρυσμένες περιοχές αρμοδιότητας του ΚΕΔΔΥ όπως: Αγκίστρι, Αίγινα, Σπέτσες, Πόρος, Ύδρα, Τροιζήνα και Κύθηρα.
3. Ποιος υποβάλλει την αίτηση;
Απάντηση: ένας από τους δύο γονείς ή ο κηδεμόνας του μαθητή/τριας. Σε περίπτωση ύπαρξης διαζυγίου την αίτηση την υποβάλλει ο γονέας που έχει την επιμέλεια του παιδιού.
4. Ποιες μέρες και ώρες μπορώ να υποβάλλω αίτηση;
Απάντηση: Κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 13:30, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
5. Πού υποβάλλω την αίτηση;
Απάντηση: στα γραφεία του ΚΕΔΔΥ Α΄ Πειραιά στην οδό ΜΗΛΟΥ 21 & ΑΙΓΑΛΕΩ 30 στον Πειραιά.
6. Τι έγγραφα χρειάζονται να υποβληθούν από το σχολείο φοίτησης του μαθητή/τριας;
Απάντηση: το σχολείο θα πρέπει να στείλει μία «Εκπαιδευτική Αξιολόγηση» του μαθητή. Αποτελεί ένα έγγραφο που συντάσσει ο εκπαιδευτικός του μαθητή/τριας ( σε συνεργασία, ίσως, και με άλλους εκπαιδευτικούς της τάξης) όπου περιγράφονται τα θετικά στοιχεία αλλά και τα στοιχεία που προβληματίζουν αναφορικά με τη μαθησιακή πορεία ή την ύπαρξη πιθανών προβλημάτων συμπεριφοράς. Την εκπαιδευτική αξιολόγηση  την προσκομίζει ο γονέας ή κηδεμόνας του μαθητή/τριας ή την στέλνει το σχολείο απευθείας στο ΚΕΔΔΥ Α΄Πειραιά, μέσω fax.
7. Ποιος είναι ο χρόνος αναμονής για την ικανοποίηση ενός αιτήματος;
Απάντηση: δυστυχώς, ο χρόνος αναμονής που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματος (αξιολόγηση) δεν είναι σε καμιά περίπτωση αυτός που θα επιθυμούσαμε. Αυτό οφείλεται στον ιδιαίτερα μεγάλο μαθητικό πληθυσμό που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ΚΕΔΔΥ Α΄ Πειραιά καθώς και στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού.
8. Ποια είναι η διαδικασία αξιολόγησης;
Απάντηση: Η αξιολόγηση ολοκληρώνεται συνήθως σε δύο (2) συνεδρίες. Ο μαθητής ή η μαθήτρια αξιολογείται από επιτροπή, η οποία αποτελείται από εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής & εκπαίδευσης, παιδοψυχολόγο ή και λογοθεραπευτή, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα, ο γονέας ή κηδεμόνας συνομιλεί με τον κοινωνικό λειτουργό για τη συμπλήρωση του κοινωνικού ιστορικού. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Time has a wonderful way of showing us what really matters!

Καλώς ήλθατε στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ Πειραιά

Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Πειραιά από την απαρχή της ίδρυσής του βρίσκεται δίπλα στον μαθητή, τον γονιό και τον δάσκαλο ως αρωγός, με σκοπό την αξιολόγηση, την έγκαιρη παρέμβαση και την, κατά το δυνατόν, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος. Επιθυμία μας είναι η συνεργασία της υπηρεσίας μας με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με στόχο την αποτελεσματική και ισότιμη συμμετοχή όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Πειραιά.

Σαν σήμερα

  1. 17/11/1973: Το τανκ μπαίνει στο Πολυτεχνείο για να καταστείλει τη φοιτητική εξέγερση κατά της δικτατορίας και αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες.

Translate

Επισκεψιμότητα

Flag Counter


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων