Διαδικασία παραπομπής για αξιολόγηση μαθητών Δημοτικού Σχολείου στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Λέσβου

24-2-2010 ΚΕΔΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

Για τη διευκόλυνση της αξιολόγησης, από το ΚΕΔΔΥ Λέσβου, μαθητών  που είτε παραπέμπονται από τη Σχολική Μονάδα με τη συγκατάθεση του γονέα  είτε απευθείας από το γονέα , σας υπενθυμίζουμε την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 5παρ.3 της παραπάνω  1 σχετικής):  « Οι μαθητές που παραπέμπονται από σχολικές μονάδες με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα, καλό είναι να συνοδεύονται από: α) αντίγραφο πρακτικού της παιδαγωγικής συνεδρίας, με αναφορά του εκπαιδευτικού για τις ενδείξεις που έχει καταγράψει για το συγκεκριμένο μαθητή, β) Το βραχυχρόνιο πρόγραμμα παρέμβασης καθώς και τα αποτελέσματα της παρέμβασης ,γ) αντίγραφο πρακτικού με την υπόδειξη του γονέα για την παραπομπή του μαθητή στο ΚΕΔΔΥ. Στην περίπτωση που προσέρχεται με αίτημα του γονέα ή κηδεμόνα, το ΚΕΔΔΥ ζητεί από τη σχολική μονάδα περιγραφική παιδαγωγική έκθεση σχετική με τη μαθησιακή επίδοση και συμπεριφορά του μαθητή». 

  Το Προσωπικό του ΚΕΔΔΥ Λέσβου δεν παραγνωρίζει ότι, η όλη διαδικασία παραπομπής, βάσει της κείμενης νομοθεσίας,  είναι  χρονοβόρα και εμπλέκει αρκετά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

  Για την ελαστικότερη  αλλά και αποτελεσματικότερη διαδικασία  παραπομπής μαθητών για αξιολόγηση στο ΚΕΔΔΥ Λέσβου προτείνει:

 

1) Μετά την επίγνωση, του εκπ/κού της Σχολικής Μονάδας, της αναγκαιότητας ή της πρόθεσης του γονέα για αξιολόγηση μαθητή, να ενημερώνεται ο Δ/ντής,  ο οποίος θα καλεί το Σχολικό Σύμβουλο Γενικής Εκπ/σης  ή Ειδικής Αγωγής στο Σχολείο. Αυτός θα βεβαιώνει  ή όχι, τη σοβαρότητα  των μαθησιακών δυσκολιών που κρίνονται για παραπέρα αξιολόγηση από το ΚΕΔΔΥ. Συγχρόνως θα ενημερώνει το Δ/ντή, ο οποίος τηλεφωνικά θα μας πληροφορεί  και μόνο στη θετική περίπτωση για αξιολόγηση.   

2) Ο εκπ/κός ειδικής αγωγής (διδάσκει σε Τμήμα Ένταξης), σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο    και με το Δ/ντή   του Σχολείου μπορεί να ενημερώνει σχετικά το ΚΕΔΔΥ Λέσβου. 

3) Αυτονόητη βέβαια θεωρείται, η μέχρι σήμερα τηρούμενη,  αποστολή άτυπης εκπαιδευτικής αξιολόγησης για το μαθητή που θα αξιολογηθεί στο ΚΕΔΔΥ.

                                                     Ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Λέσβου

                                                                 Νίκος  Καλέσογλου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ Ετικέτες: .

2 σχόλια

 1. Φωτογραφία του/της ΚΔΑΥ    ΚΔΑΥ  |  24 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:12 μμ     

  Συγχαρητήρια από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ν. Τρικάλων. Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια στην ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινής γνώμης μέσω της ιστοσελίδας που δημιουργήσατε.
  Ο Αν. Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Τρικάλων
  Απόστολος Σπαθής

 2. Φωτογραφία του/της ΚΕΔΔΥ ΛΕΣΒΟΥ    ΚΕΔΔΥ ΛΕΣΒΟΥ  |  26 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:01 μμ     

  Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, Χρειαζόμαστε και συμβουλές.

  Νίκος Καλέσογλου
  Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Λέσβου

Σχολιάστε


Φεβρουαρίου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Μαρ »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kατηγορίες

Αρχείο

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Σύνδεσμοι