Απρ 05 2017

Διαδικτυακή Συνέντευξη Ψυχολόγου

Στις 31/03/2017 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά συνέντευξη της ψυχολόγου του ΚΕΔΔΥ Καβάλας Μόνιου Μαρίας, με τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης του 1ου Δ.Σ. Θάσου και σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό ΕΑΕ κα Καζάρα Ελένη με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός».

Δεκ 19 2016

Ομιλία-Συζήτηση

ΦΩΤΟ 1ΦΩΤΟ 2ΦΩΤΟ 3Το ΚΕΔΔΥ Καβάλας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Καβάλας πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Εφηβεία και Όρια».
Ομιλητές ήταν :
ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Παπαϊωάννου Αθανάσιος,
η Ψυχολόγος κ. Μόνιου Μαρία και
η Κοινωνική Λειτουργός κ. Γιουρούκη Άννα.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Φεβ 05 2016

Τήρηση Κανονισμών Προβολής και Δημοσιότητας στο πλαίσιο Πράξεων του ΕΣΠΑ

ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Οκτ 29 2015

Ομιλίες Σχ. Έτους 2014-2015

1) Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΚΕΔΔΥ με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές δυσκολίες του Νομού Καβάλας πραγματοποιήθηκε στις 23/03/2015, επιμορφωτική συνάντηση με εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μουσικό γυμνάσιο.
Εκεί πραγματοποιήθηκαν οι εξής ομιλίες:
– Το ΚΕΔΔΥ και οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – εισηγητής ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου, προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Καβάλας.
– Μαθησιακές δυσκολίες – εισηγήτρια Μόνιου Μαρία, ψυχολόγος του ΚΕΔΔΥ Καβάλας
– Πρακτικοί τρόποι διδασκαλίας μαθητών με Μαθησιακές δυσκολίες στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση – εισηγήτρια Λυτριάνη Αικατερίνη-Ιωάννα, φιλόλογος ΚΕΔΔΥ Καβάλας.

2) Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΚΕΔΔΥ με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές δυσκολίες του Νομού Καβάλας πραγματοποιήθηκε στις 13/05/2015 ομιλία προς εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Τρόπος διεξαγωγής των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».
Συγκεκριμένα από το ΚΕΔΔΥ Καβάλας μίλησαν:
– Ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου, προϊστάμενος ΚΕΔΔΥ σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
– η Λυτριάνη Αικατερίνη-Ιωάννα, φιλόλογος του ΚΕΔΔΥ Καβάλας σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των ενδοσχολικών εξετάσεων των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

3) Γενικές Οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης του άγχους επίδοσης και εξετάσεων από τη ψυχολόγο του ΚΕΔΔΥ Καβάλας Μόνιου Μαρία.

4) Μαθησιακές Δυσκολίες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τη φιλόλογο του ΚΕΔΔΥ Καβάλας Λυτριάνη Αικατερίνη-Ιωάννα.

5) Στα πλαίσια της συμμετοχής του ΚΕΔΔΥ Καβάλας στο πρόγραμμα αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού έγινε σειρά ομιλιών σε διάφορα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2013-2014 και 2014-2015
Συγκεκριμένα: Μαθησιακές Δυσκολίες και σχολικός εκφοβισμός – εισηγήτρια Λυτριάνη Αικατερίνη-Ιωάννα – φιλόλογος του ΚΕΔΔΥ Καβάλας

6) Στις 6/10/2014 το ΚΕΔΔΥ Καβάλας συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής για τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων ένταξης του Νομού Καβάλας.
Εκεί η φιλόλογος του ΚΕΔΔΥ Καβάλας Λυτριάνη Αικατερίνη-Ιωάννα έδωσε οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων ένταξης

Μαρ 22 2015

Bιωματική Δράση

Στις 12/2/2015 πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση (τρίωρη) του ΚΕΔΔΥ Καβάλας στους μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του 15ου Δ.Σ. Καβάλας με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός-Αντιμετώπιση».

Στη δράση συμμετείχαν οι κ. Κοντού Καλλιόπη Κοινωνική Λειτουργός, Μόνιου Μαρία Ψυχολόγος και Φενερτζιάν Μαρία Ψυχολόγος.

Δεκ 07 2014

ΣΜΕΑΕ-Τ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Σχολικό Έτος 2014-2015)

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Νοέ 24 2014

Πρόγραμμα BIA STOP

Το ΚΕΔΔΥ Καβάλας για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας, που θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων  «ΒΙΑ-ΣΤΟΠ», ο Δήμος Καβάλας, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει παρουσιάσεις σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις (διαγωνισμοί, αγώνες δρόμους, κτλ), με στόχο την ενεργή συμμετοχή του μαθητικού κόσμου.

Το ΚΕΔΔΥ Καβάλας μέσω της παρουσίασης του προσπαθεί να αποσαφηνίσει τις αιτίες που μπορεί να μετατρέψουν τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες είτε σε θύματα είτε σε θύτες σχολικού εκφοβισμού.

 

Ιούν 09 2014

Ενημερωτικό κείμενο στο πλαίσιο των Πράξεων «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013

5539_ΚΕΙΜΕΝΟ_ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ_ΚΕΔΔΥ_ΕΔΕΑΥ_7314002

Ιούν 03 2014

Σχολείο-Εξετάσεις-Άγχος

Στις 22 Μαΐου 2014, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Ν. Καβάλας σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ διοργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«ΣΧΟΛΕΙΟ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΑΓΧΟΣ »

Η ημερίδα απευθυνόταν  σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

 «Τρόπος εξέτασης μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

«Άγχος Εξετάσεων και τρόποι αντιμετώπισης».

Ομιλίτριες ήταν η κ. Κατερίνα Λυτριάνη φιλόλογος και η κ. Ιωάννα Κουλαξίζη ψυχολόγος του ΚΕΔΔΥ Καβάλας.

 

Απρ 02 2014

Ομιλία

Κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Καβάλας προς το ΚΕΔΔΥ Καβάλας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 και ώρα 11 : 30 π.μ. ομιλία με θέμα «Άγχος Απόδοσης – Άγχος Εξετάσεων. Πρακτικές Διαχείρισης». Την ομιλία έκανε η Σχολική Ψυχολόγος του ΚΕΔΔΥ, Μόνιου Μαρία και απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών ιδιωτικής εκπαίδευσης, γονείς και μαθητές.

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων