Γινόμαστε κι εμείς εθελοντές για τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ

Την Παρασκευή 5-5-2017 οι μαθητές της Α τάξης του 21ου Δημ. Σχ. Αθήνας “Λέλα Καραγιάννη” επισκέφθηκαν την αστική πολιτιστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ΠΥΡΝΑ στην Κηφισιά.

Η επίσκεψη είχε κανονιστεί στα πλαίσια του “Νοιάζομαι και δρω” αρκετό καιρό πριν. Στόχος μας ήταν να γνωρίσουμε εθελοντές στο χώρο και την ώρα της εθελοντικής τους δράσης.

 Και ποια ήταν η δράση τους;; ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ!! Βιβλία που ταξιδεύουν από σχολείο σε σχολείο σε όλη την Ελλάδα και διαβάζονται από εκατοντάδες μαθητές. Πώς γίνονται όλα αυτά;; Με την εθελοντική εργασία των ατόμων στην ΠΥΡΝΑ.

Με χαρά μας υποδέχτηκαν και μας κέρασαν στον όμορφο κήπο της εταιρείας. Εμείς παραδώσαμε την αφίσα που είχαμε φτιάξει και μετά χωριστήκαμε σε ομάδες εργασίας. Έπρεπε να αναλάβουμε δράση σύμφωνα με τις οδηγίες: Να ελέγξουμε τους τίτλους των βιβλίων κάθε βαλίτσας, να τους αντιπαραβάλλουμε με τις λίστες των περιεχομένων της βαλίτσας και να σημειώσουμε ελλείψεις. Στη συνέχεια έπρεπε να ελέγξουμε την κατάσταση των βιβλίων και των…ρούχων τους!! (δηλαδή των εξωτερικών μεμβρανών). Σε περίπτωση που το κάλλυμα του βιβλίου είχε χαλάσει γρήγορα το αντικαταστήσαμε με τη βοήθεια των εθελοντών και του ειδικού μηχανήματος.

Η εργασία μας άρεσε πολύ και ήμασταν αποτελεσματικοί στη δουλειά μας!! Στο τέλος δημιουργήσαμε και μια ομαδική τεράστια αφίσα σχετική με τα “Βιβλία σε ρόδες”.

Γυρίζοντας στο σχολείο συζητούσαμε πως η εθελοντική αυτή δράση είναι αρκετή για να δώσει χαρά και ευκαιρία για διάβασμα σε τόσο πολλά παιδιά! Ποτέ δε φανταζόμασταν ότι η βαλίτσα που είχε έρθει πριν ένα μήνα για τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου είχε τόσο κόπο για να ετοιμαστεί…Υποσχεθήκαμε ότι κι εμείς θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να προσφέρουμε χαρά σε πολλούς ανθρώπους!! Εικόνα31Εικόνα1Εικόνα43Εικόνα8Εικόνα39

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *