Καλή χρονιά!!

1ο Ενημερωτικό σημείωμα

Τμήμα: Β2

Αγαπητοί γονείς

Σας εύχομαι καλή κι ευλογημένη χρονιά! Αρχίζουμε και φέτος το ταξίδι της γνώσης, της δημιουργίας και της χαράς με τους μικρούς μαθητές μας που φοιτούν στη Β2 τάξη. Θα συνεργαστούμε κι αυτή τη χρονιά με κοινό σκοπό την πρόοδο και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Κάθε μέρα στην τσάντα μου θα έχω:

 • 1 τετράδιο κόκκινο Εργασιών Γλώσσας
 • 1 τετράδιο κίτρινο Ορθογραφίας
 • 1 τετράδιο μπλε Μαθηματικών ( με γραμμές )
 • 1 τετράδιο πράσινο Παραγωγής λόγου ( από πέρσι)
 • 1 πλαστικό φάκελο με κουμπί για φωτοτυπίες ( από πέρσι)

Η κασετίνα μου θα περιέχει:

 • 2 μολύβια ξυσμένα
 • 1 γόμα
 • 1 ξύστρα με θήκη για τα ξύσματα
 • ξυλομπογιές
 • μαρκαδόρους
 • ψαλιδάκι
 • κόλλα στικ

Προσοχή!!! Βάζω ετικέτες με το όνομά μου σε όλα τα βιβλία και τα τετράδιά μου! Ντύνω με διάφανο πλαστικό τα βιβλία μου!

Καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους μας!!!!

 

 

Τραγούδια για την καλοκαιρινη γιορτή μας

https://www.youtube.com/watch?v=Zhk59FCWHzQ

https://www.youtube.com/watch?v=8aYtsRwdKTY

https://www.youtube.com/watch?v=Sq_m-jWtfX0

https://www.youtube.com/watch?v=_1nsFj5nohs

Καλή σχολική χρονιά 2016-2017

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, χαρά κι αισιοδοξία εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών. Φέτος » Η παρέα» μας έχει κάτι …απίθανα πρωτάκια!!! Γι” αυτό θα ονομαζόμαστε «Η παρέα του Α2 : Τα απίθανα πρωτάκια». Πιστεύουμε ότι θα περάσουμε μια δημιουργική – από κάθε άποψη – σχολική χρονιά και θα επι-κοινωνούμε συχνά τις σπουδαιότερες δράσεις της σχολικής μας ζωής!!!!

Το φθινόπωρο του Vivaldi

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Πρώτη μέρα στο σχολείο!!! Ας δούμε τι συνηθίζουν να κάνουν την πρώτη μέρα στο σχολείο παιδιά από χώρες όπως η Ιαπωνία, το Καζακστάν, η Γερμανία και η Ρωσία. Στο ταξίδι αυτό μας βοήθησε η συνάδελφος κ. Ιωάννα (taksiasterati.blogspot.gr)

Καλή σχολική χρονιά 2017 – 2018

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00.

Οι μαθητές μετά το τέλος του Αγιασμού θα αποχωρήσουν.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται  μια  χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, με υγεία.

αγιασμος

 

 

Μια γιορτή για τον παππού και τη γιαγιά

Οι μαθητές του Α2 στο21ο Δημ. Σχ. Αθήνας «Λέλα Καραγιάννη» οργάνωσαν μια συνάντηση στην τάξη μας με τους γονείς αλλά και τους παππούδες, τις γιαγιάδες τους και τις προγιαγιάδες τους!! Με πολλή χαρά μέρες πριν κατέγραψαν τις ιδέες τους για τη συνάντηση αυτή. Οι ιδέες πολλές: να πούμε ποιήματα, τραγούδια, να παίξουμε μαζί τους, να τους ρωτήσουμε για το σχολείο τους, για τα παιχνίδια τους, να φτιάξουμε δωράκια και κεράσματα. Σιγά σιγά προετοιμαστήκαμε και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα. Στην προετοιμασία μας βοήθησαν και συμμαθητές μας από μεγαλύτερες τάξεις στο εξής: Θελήσαμε να φτιάξουμε αφίσες και κολάζ με φωτογραφίες, ευχές, καλωσορίσματα για τους καλεσμένους μας που κατάγονταν από την Ελλάδα, τη Νιγηρία, την Αλβανία, τη Συρία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία. Με πολλή χαρά, λοιπόν, τα μεγαλύτερα παιδιά που ήξεραν να γράφουν στη μητρική τους γλώσσα εργάστηκαν ως μεταφραστές και η χαρά των γονιών και των παππούδων ήταν ολοφάνερη. Η διαγενεακή συνάντηση ήταν πραγματικά συγκινητική και νιώσαμε να ανήκουμε σε μια μεγάλη οικογένεια. Ακούσαμε εμπειρίες από πολλές χώρες, παιδικά τραγούδια, παιχνίδια από τα μικρά, τα μεγαλύτερα και τα ακόμα πιο μεγάλα παιδιά!! Γιατί εκείνες τις στιγμές ήμασταν όλοι παιδιά του κόσμου!!!

23451

Και θέλω και μπορώ: να φροντίζω το περιβάλλον που ζω!

Η παρέα του Α2 στο 21ο Δημ. Σχ. Αθήνας «Λέλα Καραγιάννη» , αν και είμαστε μικροί, έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε πιο όμορφο το περιβάλλον που ζούμε. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να υπενθυμήσουμε στους συμμαθητές μας αλλά και στους κατοίκους της γειτονιάς μας ότι πρέπει να διατηρούμε τους χώρους καθαρούς. Επίσης να ανακυκλώνουμε συσκευασίες αλλά και το τηγανέλαιο. Έτσι,  τις προηγούμενες μέρες ζωγραφίσαμε αφίσες και σήμερα… άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης!! Εικόνα35Εικόνα34Εικόνα33Εικόνα3Εικόνα26Εικόνα31

Και θέλω και μπορώ: να ομορφύνω την αυλή της τάξης μου!!

Με πινέλα και φαντασία αποφασίσαμε ότι μπορούμε να ομορφύνουμε ακόμα περισσότερο τη μικρή αυλίτσα της τάξης μας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μέρος του ακάλυπτου χώρου όμως εμείς αγαπάμε την αυλίτσα μας γιατί μπορούμε να την έχουμε μόνοι μας. Πριν κάποια χρόνια μεγαλύτεροι συμμαθητές μας την είχαν βάψει και είχαν ζωγραφίσει πολύχρωμα μπαλόνια στον τοίχο. Εμείς αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον εξωραϊσμό με λουλούδια. Με τη βοήθεια συμμαθητών μας από τηνΔ τάξη και πολλή φαντασία και χαρά …δείτε τα αποτελέσματα! Η δράση μας τελείωσε φυσικά με παιχνίδι !!!!

IMG_0336IMG_0337IMG_8228IMG_9444

Γινόμαστε κι εμείς εθελοντές για τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ

Την Παρασκευή 5-5-2017 οι μαθητές της Α τάξης του 21ου Δημ. Σχ. Αθήνας «Λέλα Καραγιάννη» επισκέφθηκαν την αστική πολιτιστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ΠΥΡΝΑ στην Κηφισιά.

Η επίσκεψη είχε κανονιστεί στα πλαίσια του «Νοιάζομαι και δρω» αρκετό καιρό πριν. Στόχος μας ήταν να γνωρίσουμε εθελοντές στο χώρο και την ώρα της εθελοντικής τους δράσης.

 Και ποια ήταν η δράση τους;; ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ!! Βιβλία που ταξιδεύουν από σχολείο σε σχολείο σε όλη την Ελλάδα και διαβάζονται από εκατοντάδες μαθητές. Πώς γίνονται όλα αυτά;; Με την εθελοντική εργασία των ατόμων στην ΠΥΡΝΑ.

Με χαρά μας υποδέχτηκαν και μας κέρασαν στον όμορφο κήπο της εταιρείας. Εμείς παραδώσαμε την αφίσα που είχαμε φτιάξει και μετά χωριστήκαμε σε ομάδες εργασίας. Έπρεπε να αναλάβουμε δράση σύμφωνα με τις οδηγίες: Να ελέγξουμε τους τίτλους των βιβλίων κάθε βαλίτσας, να τους αντιπαραβάλλουμε με τις λίστες των περιεχομένων της βαλίτσας και να σημειώσουμε ελλείψεις. Στη συνέχεια έπρεπε να ελέγξουμε την κατάσταση των βιβλίων και των…ρούχων τους!! (δηλαδή των εξωτερικών μεμβρανών). Σε περίπτωση που το κάλλυμα του βιβλίου είχε χαλάσει γρήγορα το αντικαταστήσαμε με τη βοήθεια των εθελοντών και του ειδικού μηχανήματος.

Η εργασία μας άρεσε πολύ και ήμασταν αποτελεσματικοί στη δουλειά μας!! Στο τέλος δημιουργήσαμε και μια ομαδική τεράστια αφίσα σχετική με τα «Βιβλία σε ρόδες».

Γυρίζοντας στο σχολείο συζητούσαμε πως η εθελοντική αυτή δράση είναι αρκετή για να δώσει χαρά και ευκαιρία για διάβασμα σε τόσο πολλά παιδιά! Ποτέ δε φανταζόμασταν ότι η βαλίτσα που είχε έρθει πριν ένα μήνα για τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου είχε τόσο κόπο για να ετοιμαστεί…Υποσχεθήκαμε ότι κι εμείς θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να προσφέρουμε χαρά σε πολλούς ανθρώπους!! Εικόνα31Εικόνα1Εικόνα43Εικόνα8Εικόνα39

Κάλαντα του Λαζάρου