kbaltzis's blog

Κωνσταντίνος Μπαλτζής

Σχολικός εκφοβισμός

Μαρ 20195

https://seminars.etwinning.gr/mod/forum/discuss.php?d=14836

Τι είναι η κατάθλιψη;

Δεκ 201811

Η κατάθλιψη είναι μία κατηγορία ψυχικής ασθένειας, η οποία ευρύτερα ονομάζεται διαταραχή της διάθεσης. Οι διαταραχές της διάθεσης επηρεάζουν τα συναισθήματα, αλλά και τη συμπεριφορά ή τον τρόπο σκέψης. Τα άτομα με κατάθλιψη αισθάνονται συχνά «πεσμένα», αβοήθητα, ή παρουσιάζουν έλλειψη ευχαρίστησης για δραστηριότητες, οι οποίες στο παρελθόν ήταν ευχάριστες. Ακόμα, είναι ευερέθιστα, αισθάνονται συχνά θυμό, ή μία γενικότερη απραξία.
Η αναγνώριση της κατάθλιψης στα παιδιά, ίσως είναι πιο πολύπλοκη από ότι στους ενήλικες, καθώς βιώνουν διαρκώς αλλαγές. Σε αυτά τα πλαίσια, οι ενήλικες συχνά αναρωτιούνται για το τι συμβαίνει στα παιδιά τους, τι είναι «φυσιολογικό» και τι δεν είναι. Επιπλέον, τόσο τα παιδιά όσο και οι έφηβοι ενδέχεται να μη θέλουν απλά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ή να εξηγήσουν τις εμπειρίες τους. Παρόλα αυτά, ενδέχεται να παρατηρήσετε τις εξής αλλαγές:
• Συναισθηματικές αλλαγές: Το παιδί σας ενδέχεται να δείχνει ότι είναι δυστυχισμένο, ανήσυχο, ένοχο, θυμωμένο, φοβισμένο, αβοήθητο, μοναχικό ή να βιώνει απόρριψη.
• Αλλαγές στη σωματική υγεία: Το παιδί σας ενδέχεται να παραπονιέται συχνά για πονοκεφάλους ή πόνους, τους οποίους δεν μπορεί να εξηγήσει, να αισθάνεται διαρκώς κουρασμένο, ή να εμφανίζει προβλήματα ύπνου ή όρεξης και απώλεια βάρους.
• Αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεται: Λέει συχνά πράγματα, τα οποία καταδεικνύουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, αντιπάθεια για τον εαυτό του, ή ενοχικότητα. Για παράδειγμα, μιλά για τον εαυτό του με αρνητικό τρόπο.
• Αλλαγές στη διάθεση: Συχνά απομακρύνεται από τους άλλους, είναι ευσυγκίνητο, εμφανίζει μειωμένη διάθεση για συμμετοχή σε αθλήματα, παιχνίδια ή δραστηριότητες, από τις οποίες στο παρελθόν αντλούσε ευχαρίστηση. Συχνά υπερβάλλει στις αντιδράσεις του, έχει ξεσπάσματα θυμού ή κλαίει για ασήμαντα συμβάντα.
Αξίζει να τονιστεί ότι μερικά από αυτά τα συμπτώματα ενδεχομένως να αποτελούν σημάδια άλλων ψυχικών προβλημάτων, πέρα από την κατάθλιψη. Σε γενικές γραμμές, χρειάζεται να αναρωτηθούμε γύρω από την ένταση των συμπτωμάτων, την επίδρασή τους στη ζωή του παιδιού και τη διάρκεια τους. Σε σχέση με τη διάρκεια μάλιστα, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε, εάν η διάρκεια των συμπτωμάτων ξεπερνά τις δύο εβδομάδες.

https://tvxs.gr/news/paideia/paidia-neoi-kai-katathlipsi

Οι πεδιάδες της Ελλάδας

Δεκ 20186

Στο 14ο κεφάλαιο, της Β’ ενότητας του βιβλίου της Γεωγραφίας της Ε’ Δημοτικού, με τίτλο «Οι πεδιάδες της Ελλάδας», θα μάθουμε να εντοπίζουμε στον γεωμορφολογικό χάρτη της Ελλάδας τις πεδιάδες,
να τις ονομάζουμε και να γνωρίζουμε σε ποιο γεωγραφικό διαμέρισμα βρίσκεται η κάθε μία από αυτές.

 

 

  1. Παράλια ονομάζεται η πεδιάδα που καταλήγει σε θάλασσα.
  2. Ηπειρωτική ονομάζεται η πεδιάδα που περιβάλλεται από βουνά και δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα.

 

Τα βουνά της Ελλάδας

Δεκ 20186

 

 

Στο 13ο κεφάλαιο, της Β’ ενότητας του βιβλίου της Γεωγραφίας της Ε’ Δημοτικού, με τίτλο «Τα βουνά της Ελλάδας«, θα μάθουμε ποια είναι τα μεγαλύτερα βουνά και οι οροσειρές της Ελλάδας.

 

 

 

Ποιες από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστές και ποιες λανθασμένες;

Γράψε «Σ» για τη σωστή και «Λ» για τη λανθασμένη.
α) Ο κατακόρυφος διαμελισμός αποτελείται από βουνά, φαράγγια, πεδιάδες
β) Οι ορεινές περιοχές καλύπτουν περίπου 20% του ελληνικού εδάφους
γ) Τα Λευκά Όρη βρίσκονται στην Πελοπόννησο
δ) Ο οριζόντιος και ο κατακόρυφος διαμελισμός διαμορφώνουν το ανάγλυφο της γης
ε) Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο

πηγή:  https://e-tutor.blogspot.com/2018/10/blog-post_28.html

Οι ποταμοί της Ελλάδας

Νοέ 201829

Παρουσίαση Νέστου ποταμού

Οι ποταμοί της Ελλάδας

Στο 19ο κεφάλαιο, της Β’ ενότητας του βιβλίου της Γεωγραφίας της Ε’ Δημοτικού, με τίτλο «Οι ποταμοί της Ελλάδας», θα μάθουμε τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένας ποταμός και για τους
μεγαλύτερους ποταμούς της χώρας μας

 

 

  1. Εκβολές: Ονομάζεται το μέρος όπου ένα ποτάμι καταλήγει τη θάλασσα.
  2. Πηγές: Είναι η περιοχή από όπου πηγάζει/γεννιέται ένα ποτάμι.
  3. Ροή: Ονομάζεται η ποσότητα νερού που κυλάει κατά μήκος ενός ποταμού.
  4. Φαράγγι: Ονομάζεται η βαθιά και απότομη χαράδρα, με σχεδόν απόκρημνες βραχώδεις πλευρές, από την οποία περνά ένα ποτάμι.

 

Πηγή: https://e-tutor.blogspot.com/2018/11/blog-post_28.html#more

Συλλογή εικόνων

https://blogs.sch.gr/kbaltzis/files/2018/11/Τα-ποτάμια-της-Θράκης-2.pdf

Παρουσίαση Νέστου ποταμού.

 

 

Edutube plus

Φεβ 201126

Περισσότερα…

https://blogs.sch.gr/kbaltzis/files/2011/02/EduTubePlus.pdf

Hello world!

Οκτ 201012

Καλωσήρθατε στο blog μου!

από κάτω από: Προφίλ | με ετικέτα  |  1 Σχόλιο »    
Ελλάδα

Translate

Σαν σήμερα

29/9: Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα
Η Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων