Διαδραστική παρουσίαση με τον τίτλο «Βρες πώς νιώθω»

Στο  πλαίσιο της εισαγωγικής επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ -Επιμόρφωση Β1 επιπέδου  σε συνέργασία με τις εκπαιδευτικούς Λάππα Κωνσταντίνα και  Μαντζανάρη Σμαρώ φτιάξαμε  μια διαδραστική παρουσίαση προσχεδιασμένη εξολοκλήρου από εμάς στο MS PowerPoint.Η διαδραστική παρουσίαση περιλαμβάνει  διαφάνειες που παρουσιάζουν έξι εικόνες με παιδιά που εκφράζουν κάποιο από τα  τέσσερα διαφορετικά συναισθήματα: φόβο, χαρά ,θυμό, λύπη. Κάθε παιδί,  βλέπει τις εικόνες και επιλέγει το συναίσθημα που πιστεύει ότι ταιριάζει στην κάθε εικόνα.Η παρουσίαση αυτή θεωρείται κατάλληλη, εύκολη, με παιγνιώδη μορφή και απευθύνεται στους μαθητές  του νηπιαγωγείου και της Α’ τάξης του Δημοτικου.

ΒΡΕΣ ΠΩΣ ΝΙΩΘΩ

6 ΜΑΡΤΙΟΥ: «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ»

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού σήμερα και… ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Τι είναι bullying.

Μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς μας φίλους για το συγκεκριμένο θέμα με τα παρακάτω  βιβλία.

 

Ένα πολύ όμορφο τραγούδι είναι το » Χέρια σαν αυτά » των Locomodo
Τα ίδια χέρια μπορούν να
κάνουν καλά και κακά πράγματα…
Τα δικά μας χεράκια μπορούν να κάνουν πολλά όμορφα πράγματα!!!

Ένας μαρκαδόρος μια φορά…

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν σωστά τους μαρκαδόρους είναι το «Ένας μαρκαδόρος μια φορά βγήκε απ’ το κουτί του κι είπε γεια» της Ραχήλ Μαρτίδου. Ένα βιβλίο που ευαισθητοποιεί τα παιδιά στην ενδεδειγμένη χρήση και φροντίδα των υλικών(μαρκαδόρων).

.

Το παρόν πολυτροπικό βιβλίο έχει στόχο να παρουσιάσει μια καλή πρακτική που αφορά στη σωστή χρήση των μαρκαδόρων από τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Ο μαρκαδόρος ζωντανεύει μέσα από μία έμμετρη ιστορία που διηγείται στα παιδιά με έναν ελκυστικό τρόπο την πορεία του, το πώς φτάνει στην τάξη και τι ζητά από τα παιδιά.

Το βιβλίο περιλαμβάνει CD με ένα ρυθμικό τραγούδι, το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο να κατανοήσουν τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο την ενδεδειγμένη χρήση των μαρκαδόρων. Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι από εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=vTEv5bLKVwk

Ένα μόνο θα σας πω ακούστε με λιγάκι
να μαι σκεπασμένος πάντα με καπάκι
όταν θα με παίρνεις και όταν θα με αφήνεις
προσοχή μεγάλη πρέπει να μου δίνεις!!!!