ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Τα μάθατε τα νέα επιστρέψαμεεεεε!!!!

Τις δύο αυτές μέρες στο σχολείο μας ασχοληθήκαμε με κανόνες υγιεινής.

  • Παρακολουθήσαμε το βίντεο του ΕΟΔΥ για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου.

https://safeYouTube.net/w/AbeJ

  • Είδαμε πως να πλένουμε σωστά τα χέρια μας.

https://safeYouTube.net/w/rdeJ

Στη συνέχεια συζητήσαμε και φτιάξαμε τις δικές μας αφίσες για να είμαστε ασφαλείς στο Νηπιαγωγείο μας.

ΟΜΑΔΑ 1

ΟΜΑΔΑ 2

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!!!!!

12η αποστολή -ένας ταξιδιωτικός οδηγός για τον Άκη Σπιτάκη!!!!

Τελείωσε και η 12η αποστολή για το e twinning. Τελείωσε και το Πρόγραμμα «Μένουμε σπίτι…μαζί». Από Δευτέρα επιστροφή στο σχολείο μας!!!

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και εσάς τους γονείς για τη συμμετοχή σας.

Ευχαριστούμε τον Άκη Σπιτάκη και τις διαχειρίστριες του Προγράμματος.

Ευχαριστούμε και τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα.

Δείτε το βίντεο του ταξιδιωτικού οδηγού του τόπου μας που φτιάξαμε με τις φωτογραφίες που μας στείλατε!!!

Δείτε και το padlet του προγράμματος με όλα τα συμμετέχοντα σχολεία!!!!

https://padlet.com/marinazacharia3/d66yx69d57rov65r?fbclid=IwAR2-OUThCRhfkZmuo_8qbBy5SnVWiQGtUEnOy8nUdVPbuXZBDiBrUDWMMw0

 

Θα βρεθούμε πάλι από κοντά … Μόνο λίγο Αλλιώς!

 

Θα βρεθούμε πάλι από κοντά… Έφτασε η ώρα μετά από 3 σχεδόν μήνες!

Αλλά η συνάντησή μας αυτή θα είναι λίγο διαφορετική. Μπορεί να μην συναντιόμαστε όλοι μαζί αλλά έχουμε όλοι  την ίδια αγάπη, το ίδιο ενδιαφέρον και σεβασμό προς τα παιδιά!!!

Χωριζόμαστε σε 2 ομάδες , διαμορφώνουμε την τάξη σύμφωνα με τις εγκυκλίους , εφοδιαζόμαστε με αντισηπτικά και καθαριστικά φοράμε το χαμόγελό μας και περιμένουμε τα παιδιά μας.

Η αίθουσα  θα αερίζεται διαρκώς και θα γίνεται καθαριότητα και απολύμανση από την καθαρίστρια μία φορά κατά τη διάρκεια του ωραρίου όταν τα παιδιά θα είναι διάλειμμα και μία φορά με το πέρας του ωραρίου.

Κάθε μέρα ,τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται, ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση, για το τμήμα της επόμενης μέρας. Να ξέρετε πως έχουν αποσυρθεί τα περισσότερα παιχνίδια και έχουν παραμείνει τόσα ώστε το κάθε παιδί να έχει το παιχνίδι του.

Η τάξη έχει διαμορφωθεί ανάλογα με αυτά  που μας έχουν ζητηθεί. Το κάθε παιδί θα έχει τη δική του θέση στο τραπεζάκι όπου θα κάθονται δύο παιδιά σε τέτοια διάταξη ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση . Ανάλογη διαρρύθμιση έχει γίνει και στην παρεούλα.

Κάθε παιδί έχει τα δικά του ατομικά υλικά

.Τα παιδιά βέβαια θα πλένουν πολλές φορές στη διάρκεια της μέρας τα χέρια τους και θα χρησιμοποιούν αντισηπτικά κάθε φορά που τελειώνουν μία δραστηριότητα !

Στη διάρκεια της ημέρας δεν θα εισέρχεται κανένας στο χώρο του σχολείου και αν συμβεί αυτό θα τηρείται λεπτομερές ημερολόγιο.

Θα ενημερώνεστε συχνά για ό,τι χρειαστεί και η επικοινωνία μας θα είναι διαρκής.

Από εσάς ζητάμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν

  • Γονείς

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/Covid19_20_05_06_6.2_Checklist_parents.pdf

  • και μαθητές

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/Covid19_20_05_06_6.3_Checklist_students.pdf

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (μπορεί να αναφέρεται στο Δημοτικό αλλά οι οδηγίες είναι ίδιες και για εμάς!!!)

https://safeYouTube.net/w/wbvI

Ζητάμε ακόμα, τη βοήθεια και τη συνεργασία σας για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή των παιδιών σε αυτό το «νέο σχολείο».

Ενημερώστε τα και προετοιμάστε τα ότι δεν θα βρουν το Νηπιαγωγείο που άφησαν. Αλλά οι δασκάλες τους θα είναι εκεί για να το κάνουν όσο πιο χαρούμενο και ανώδυνο γίνεται μέσα.

Ζητάμε από σας να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε με τα παιδιά και εκτός σχολείου αυτά που θα μαουμε στο σχολείο. Ας να τα εκπαιδεύσουμε μαζί για τους σωστούς τρόπους προστασίας. Ας τα βοηθήσουμε να  γίνουν υπεύθυνα ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Να ξέρετε ότι και για μας δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η  κατάσταση! Ξέρουμε ότι ίσως αυτά που διαβάζετε να σας προκαλούν κάποια αμηχανία , απορία ή ακόμα και φόβο  όπως προκάλεσαν και σε μας! Αλλά σε δεύτερη ανάγνωση θα συνειδητοποιήσετε όπως και εμείς ότι μόνο οργανωμένα και παίρνοντας τα σωστά μέτρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ξαφνικό και επίμονο εχθρό!

Φυσικά  θα παίξουμε και θα κάνουμε δραστηριότητες ώστε  τα παιδιά να περάσουν καλά και να φύγουν χαρούμενα έστω και αν χρειαστεί να αναθεωρήσουμε πολλά από όσα τους μαθαίναμε μέχρι τώρα! Η κοινωνικοποίηση ,το πέρασμα από το εγώ στο εμείς ,η χαρά της συναναστροφής και του μοιράσματος, η αυθόρμητη επαφή, η αγκαλιά και το άγγιγμα ,να ακυρώνονται εξαιτίας του κορωναϊού και να αντικαθίστανται από -μια επικίνδυνη, ίσως- εσωστρέφεια. Ας  είναι αυτό το μικρότερο κόστος!

Στόχος δικός μας να ξέρετε ότι θα είναι να προστατέψουμε την υγεία τους, να τους κάνουμε να τα δούνε όλα αυτά σαν ένα καινούριο παιχνίδι, μόνο που αυτό το παιχνίδι θαήταν καλό να  συνεχίζεται όλο το 24ωρο. Θα προσπαθήσουμε να μην αγχωθούν περισσότερο από ότι ήδη έχουν αγχωθεί και θα τους μάθουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείχνουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας στους άλλους!

Εμπιστευτείτε μας όπως κάνετε μέχρι τώρα! Εμπιστευτείτε μας ακόμα και αν δεν καταλαβαίνετε γιατί γίνονται όλα αυτά! Ακόμα και αν τα παιδιά σας έχουν κάποιες ενστάσεις για πράγματα που σας έχουμε ζητήσει να φέρεται στο σχολείο εσείς υπερασπιστείτε μας και πείτε τους πως θέλουμε μόνο το καλό τους. Αυτές τις δύσκολες ώρες σας θέλουμε δίπλα μας και όχι απέναντί μας!!!

Έτσι όλα θα γίνουν λιγότερο τρομακτικά από όσο σας φαίνεται διαβάζοντας αυτές τις γραμμές αλλά πρέπει να ξέρετε πώς θα είναι η κατάσταση αλλά και  ότι το Νηπιαγωγείο και οι δασκάλες θα κάνουν ό,τι τους έχει ζητηθεί αλλά στην αγάπη μας προς τα παιδιά δεν κάνουμε εκπτώσεις και δεν βάζουμε μεζούρες!

Σας περιμένουμε και αν ακόμα το πρόσωπό μας ίσως να είναι πίσω από μια μάσκα το χαμόγελό μας φαίνεται από τα μάτια μας. Το χαμόγελό μας μας θέλουμε να συναντάει κάθε πρωί το δικό σας όπως κάθε μέρα μέχρι πριν 3 μήνες

Εμείς θα νικήσουμε σε αυτή τη μάχη Όχι ο κορωνοιός! Τα παιδιά μας πρέπει να χαμογελάσουν ξένοιαστα και πάλι!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΟΙΠΟΝ!

 

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ

Πείραμα με μέλι.

Θα χρειαστούμε 4 ποτήρια.Στο 1 ποτήρι θα βάλετε κρύο νερό , στο 2 ποτήρι καυτό νερό, στο 3 ποτήρι χυμό από λεμόνι ή πορτοκάλι και στο 4 ποτήρι λάδι.Θα ρίξουμε μέσα σε όλα τα ποτήρια 1 κουταλιά μέλι και θα ανακατέψουμε καλά. Παρατηρήστε τι θα συμβεί. Διαλύετε το μέλι ή όχι; Και αν ναι πόσο γρήγορα ή αργά διαλύεται.

Οι μικροί επιστήμονες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πειράματος!!!

Δείτε τα αποτελέσματα του πειράματος στις φωτογραφίες.

                         

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

20 ΜΆΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ)

                           

                                                                                         Η ΜΕΛΙΣΣΑ

Πόσο θα ήθελα να ήμουν μέλισσα

Να βομβίζω και να πετώ ψηλά.

Στα λουλουδάκια να χαμογελώ,

Να τα αγαπώ, νέκταρ να ρουφώ.

Πάνω απ’ τις πόλης και απ’ χωριά

Να  πετώ ανάλαφρα.

Πόσο θα ήθελα να ήμουν μέλισσα

Να ζουζουνίζω και να πετώ ψηλά

Στα μεγάλα δέντρα να χαθώ

Να παίρνω το χυμό, από κάθε φυτό.

Πάνω απ’ τους κάμπους και απ’ τα βουνά

Να   πετώ ανάλαφρα

ΜΕΛΙΣΣΑ ΑΙΝΙΓΜΑ

《Νοικοκυρά εργατική, ποτέ δεν τεμπελιάζει! Ζαχαροπλάστης άριστος, καθέναςτη θαυμάζει!Τι είναι;》

                                                                                                                                                            ( η μέλισσα)

Ζωγραφίζω και γράφω την απάντηση.( Τα παιδι΄μας έδειξαν και περιέγραψαν τη ζωγραφιά τους.)

Πείραμα.

Θα χρειαστούμε 4 ποτήρια .Στο 1 ποτήρι θα βάλετε κρύο νερό , στο 2 ποτήρι καυτό νερό, στο 3 ποτήρι χυμό από λεμόνι ή πορτοκάλι και στο 4 ποτήρι λάδι.Θα ρίξουμε μέσα σε όλα τα ποτήρια 1 κουταλιά μέλι και θα ανακατέψουμε καλά. Παρατηρήστε τι θα συμβεί. Διαλύετε το μέλι ή όχι; Και αν ναι πόσο γρήγορα ή αργά διαλύεται.

Στείλτε μας φωτογραφίες από το πείραμα μόνο από το πείραμα.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

ΝΗΠΙΑ

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=15c2f36621c3

                                                                                              ΠΡΟΝΗΠΙΑ

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2329bbf35abe

                                                                     ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

https://www.liveworksheets.com/kl408878tu

https://www.liveworksheets.com/iz408924fk

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αντιγράφω σε άλλο χαρτί ή εκτυπώνω και κάνω το φύλλο εργασίας .

Μπορείτε να ζωγραφίσετε ή να εκτυπώσετε τις εικόνες. Στη συνέχεια κόψτε τις εικόνες και βάλτε τες στη σειρά.

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

https://safeyoutube.net/w/GJUC

 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

https://safeYouTube.net/w/lGLG

 

«Μένουμε σπίτι μαζί» Τελευταία αποστολή: ο Άκης Σπιτάκης πάει διακοπές!

Αγαπημένα μας παιδιά, έφτασε η ώρα να αποχαιρετίσουμε τον αγαπημένο μας Άκη Σπιτάκη και το Πρόγραμμα » Μένουμε σπίτι…μαζί»!

Ο αγαπημένος μας αρκούδος μας κράτησε συντροφιά όλο αυτό το διάστημα που το σχολείο μας ήταν κλειστό και έπρεπε να μένουμε σπίτι ασφαλείς. Με την ομορφιά, την ευγένειά του και τις αποστολές του κατάφερε να μας κρατήσει όλους ενωμένους, να διασκεδάζουμε και να δημιουργούμε έστω και από το σπίτι!

Νιώθουμε έντονα την ηθική υποχρέωση να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ΄εσάς παιδιά αλλά και στους γονείς, που αγκαλιάσατε αυτό το εγχείρημα και, παρά τις όποιες οικογενειακές ή προσωπικές δυσκολίες αντιμετωπίσατε λόγω της έκτακτης αυτής κατάστασης, στηρίξατε τα παιδιά σας και ανταποκριθήκατε με τη συμμετοχή σας στις δράσεις μας.

Να ξέρετε στηρίξατε και εμάς με το υλικό που στέλνατε για τις αποστολές μας. Να είστε σίγουροι ότι το εκτιμούμε πολύ και θεωρούμε πως η συμμετοχή σας ήταν για μας η μεγαλύτερη ανταμοιβή!

Τέλος όμως με τις συγκινήσεις, πάμε να δούμε την αποστολή;

https://safeYouTube.net/w/TzGG

Στέλνουμε τον Άκη Σπιτάκη διακοπές γεμίζοντας την βαλίτσα. Θέλει να του παρουσιάσουμε τον τόπο μας!!! Είστε έτοιμοι να αναλάβετε τον ρόλο του ρεπόρτερ;Είστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε τον πιο όμορφο και ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό οδηγό;!

Εμπρός , πάρτε τις φωτογραφικές μηχανές και πάμε να βγάλουμε φωτογραφίες με τις ομορφιές του χωριού μας (Παπαδιάνικα και Δαιμονιά) αλλά και της Πλύτρας και του Αρχάγγελου! Μπορείτε να φωτογραφίσετε μια όμορφη παραλία (έχουμε τόσες πολλές!!!), το Παλαιόκαστρο,  τον κάμπο με τις ελιές ή ένα χωράφι με συκιές ,ένα παραδοσιακό φαγητό ή γλυκό, ένα μνημείο ή αξιοθέατο, μια πλατεία, την εκκλησία ή απλά την υπέροχη θέα από το χωριό μας! Αν θέλετε μπορείτε να καταγράψετε και την ονομασία αυτού που θα φωτογραφίσετε.

Περιμένουμε ανυπόμονα τις φωτογραφίες σας ως την Πέμπτη 28 Μαΐου  για να φτιάξoυμε τον ταξιδιωτικό οδηγό που θα μοιραστούμε με όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο έργο μας!

Ας συμμετέχουμε όλοι!!!!

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (Συνέχεια)

Μας τα ζητήσατε και εμείς μετά από κάποια έρευνα επιλέξαμε τα εξής ελπίζουμε να σας αρέσουν:

  • Πείραμα ανίχνευσης οξέων και βάσεων

https://safeYouTube.net/w/IL5F

Σας παρουσιάζουμε ένα πείραμα ανίχνευσης οξέων και βάσεων. Αρχικά σε 6 διάφανα ποτήρια ρίχνουμε νερό και κατόπιν μικρές ποσότητες από ξίδι, απορρυπαντικό, πορτοκάλι, αμμωνία, σόδα και λεμόνι. Έτσι δημιουργούμε 6 διαφορετικά διαλύματα.

Στη συνέχεια σε 6 νέα ποτήρια ρίχνουμε από μία μικρή ποσότητα δείκτη κοκκινολάχανου (στη διεύθυνση https://safeYouTube.net/w/uJ5F) μπορείτε να δείτε πώς παρασκευάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ μας ενδιαφέρει μόνο η δημιουργία του Δείκτη). Κατόπιν ρίχνουμε επίσης και λίγο από το περιεχόμενο των διαλυμάτων. Βλέπουμε ότι το χρώμα του δείκτη αλλάζει και πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση που ρίξουμε οξέα αποκτά ένα κόκκινο χρώμα, ενώ όταν ρίξουμε βάσεις αποκτά πράσινο ή μπλε.

  • Πείραμα με μπαλόνια

https://safeYouTube.net/w/IR5F

Όταν τα πραγματοποιήσετε ξέρετε ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!! ΚΑΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ!!!

πηγή :https://www.youtube.com/watch?v=1y7TV4Psvb4

          https://www.youtube.com/watch?v=ZuPe-KymKf8&list=PLwa5S4LPfwHS4jF4FaS8gK3VfWaxLCr9I

 

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

   

 

Η  Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής  Συνέλευσης του ΟΗΕ  και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

Ο  εορτασμός αυτός δείχνει τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Ο φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε υποστήριξε ότι σε μια οικογένεια, η αγάπη καταπραΰνει πληγές, δένει τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη και φαντάζει σαν μια μουσική που φέρνει την ηρεμία.

Μια οικογένεια αποτελείται από:

Με την οικογένειά μας κάνουμε πολλά πράγματα όπως

Ας ακούσουμε ένα τραγουδάκι για την οικογένεια:

https://safeYouTube.net/w/fX3F

 

Τα παιδιά μας ζωγράφισαν από το σπίτι την οικογένεια τους και τους στέλνουν το μήνυμά τους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

                          

πηγές :http://dreamskindergarten.blogspot.com/2011/07/blog-post_3954.html

https://blogs.sch.gr/1niteas/2020/05/pagkosmia-imera-oikogeneias/

18 Μαΐου Παγκόσμια ημέρα Μουσείων (3)

Τα παιδιά μας με αφορμή την ημέρα αυτή πήραν τη φωτογραφική μηχανή και φωτογράφισαν  τους «θησαυρούς» του παππού και της γιαγιάς.

Εμείς τα μαζέψαμε και δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό βιβλίο

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!!

https://www.storyjumper.com/book/read/83724335/5ec2b5ce2e4f7

Όσο το ξεφυλλίζετε ακούστε και το παιδικό τραγουδάκι για το μουσείο:

https://safeYouTube.net/w/kG4F

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων συνέχεια!!!

Παγκόσμια ημέρα Μουσείων συνέχεια!!!

  • Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που εξηγεί στα παιδιά τι είναι το Μουσείο.

από το Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς.

Ένα παιχνίδι για τον Λέων των Κυθήρων που ψάχνει να βρει το Μουσείο του. Βοηθείστε τον χρησιμοποιώντας τα βελάκια του πληκτρολόγιου.


Μετάβαση στο scratch.mit.edu.

  • Ένα παιχνίδι μνήμης

Προσπάθησε να βρεις τις ίδιες εικόνες.

https://learningapps.org/display?v=pmrgwtfqj20

Καλή σας διασκέδαση!!!