kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων για την απόδοση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα

Συγγραφέας: kantonopou στις 26 Ιουνίου, 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37. 10432 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 2105224180-FAX.
2105224420
I
στοχώρος: www.petheol.gr
e-mail: panenthe@otenet.gr
&   : enosis@petheol.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ
ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων στη συνεδρίασή του της 28ης Μαΐου 2011 και με την υπ’ αριθμ. 25 πράξη του αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία δεν καταβλήθηκαν οι πολεμικές αποζημιώσεις που ώφειλε η ενοποιημένη πιά Γερμανία να καταβάλει, όπως κατέβαλε και στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, η ΠΕΘ θεωρεί απολύτως δίκαια και απαιτητέα από τις ελληνικές αρχές και από όλους τους Έλληνες, τα αιτήματα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδικήσεως των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση να διεκδικήσει με κάθε διεθνώς νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο:
1. Την επιστροφή του κατοχικού δανείου που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να της παράσχει πέρα των δαπανών συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
2. Τις γερμανικές επανορθώσεις που μας επεδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) γιά τις καταστροφές που προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας.

3. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους.

4. Τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλαδή τις αποζημιώσεις προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων εκατό (100) περίπου ολοκαυτωμάτων πόλεων και χωριών, αλλά και γενικότερα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Αθήνα 4 Ιουνίου 2011

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Παν. Ενώσεως Θεολόγων

Ο Πρόεδρος κ.α.α.
Ο Αντιπρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Φραγκόπουλος                  Ηλίας Δ. Mπάκος

τ. Προϊστάμενος Γραφείου Δ.Ε.   Δρ Θεολόγος-Φιλόλογος

Αφήστε μια απάντηση