kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Η Σερβία ζητεί εξηγήσεις για το εμπόριο οργάνων

Συγγραφέας: kantonopou στις 24 Φεβρουαρίου, 2009

Η Σερβία θα ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από τις αλβανικές αρχές σχετικά με τις καταγγελίες για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων που ανήκαν σε Σέρβους του Κοσόβου κατά την διάρκεια της διένεξης του 1999, ανακοίνωσε αξιωματούχος στο Βελιγράδι.

 Τον περασμένο Οκτώβριο, κορυφαίος Αλβανός εισαγγελέας απέρριψε αίτημα της Σερβίας για διενέργεια έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς της πρώην εισαγγελέως του Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών για εγκλήματα πολέμου, της Κάρλα Ντελ Πόντε, η οποία σε ένα βιβλίο ανέφερε ότι η ομάδα της ερευνά τις πληροφορίες ότι από περίπου 300 Σέρβους που κρατούνταν στην Αλβανία είχαν αφαιρεθεί όργανα προφανώς για εμπόριο.

 Αλβανοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι τόσο οι τοπικές αρχές όσο και ένας ερευνητής του Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών για εγκλήματα πολέμου είχαν ήδη ερευνήσει το θέμα αλλά δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία.

 «Από νέα στοιχεία προκύπτει ότι τα καταγγελόμενα εγκλήματα έγιναν στην βόρεια Αλβανία και θα αποστείλουμε επίσημο αίτημα προς τους εισαγγελείς στα Τίρανα ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματά μας», ανέφερε ο Μπρούνο Βέκαριτς, εκπρόσωπος του εισαγγελέα της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου.

 Όπως είπε ο Βέκαριτς, οι Σέρβοι εισαγγελείς για εγκλήματα πολέμου θα παρουσιάσουν τα νέα στοιχεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

   Πηγή http://www.e-tipos.com/newsitem?id=77169

Αφήστε μια απάντηση